Weekoverzicht
Bioshock Infinite

Nieuws van de week: BioShock: The Collection aangekondigd

En verder o.a. nieuws over Batman, The Elder Scrolls en de NX.

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

BioShock: The Collection aangekondigd

BioShock: The Collection is officieel aangekondigd. De game bundelt BioShock, BioShock 2 en BioShock: Infinite met verbeterde graphics en bevat alle uitgebrachte dlc. De bundel verschijnt op 13 september voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Er gingen al langer geruchten over het bestaan van de remasterbundel, die sinds gisteren steeds hardnekkeriger werden doordat er screenshots en artwork van de bundel waren gevonden op de website van 2K Games.

BioShock: The Collection bevat naast de drie games met verbeterde graphics en alle dlc ook een compilatie een nooit eerder uitgegeven video genaamd Director's Commentary: Imaging BioShock, met commentaar van Ken Levine en andere ontwikkelaars die betrokken waren bij de serie.

Naast de Director's Commentary is in Bioshock de Challenge Rooms-dlc inbegrepen en een virtueel museum genaamd Museum of Orphaned Concepts. De gebundelde versie van BioShock 2 bevat de uitbreidingen Minerva's Den en Protector Trials, maar de multiplayer zal niet beschikbaar zijn. Ten slotte zijn beide episodes van de Burial at Sea-dlc van Bioshock Infinite inbegrepen, alsook het Clash in the Clouds add-on pack en het Columbia's Finest Pack. De pc-versies van BioShock 1 en 2 zijn gratis voor pc-gamers die de originele titels al op Steam hebben.

'NX kan nog niet onthuld worden vanwege geheim idee'

Volgens Nintendo's Shigeru Miyamoto kan de NX, het nieuwe platform van het bedrijf, nog niet onthuld worden omdat een idee waar men aan werkt nog geheim moet blijven.

In een interview met Associated Press zegt Miyamoto: "We werken aan een idee voor de NX. Daarom kunnen we nog niets delen en wil ik niet reageren op wat de andere bedrijven doen. Als het alleen zou draaien om technologische vooruitgang, dan zouden dingen een stuk sneller uitkomen."

Het is niet bekend wat de bedenker van Mario en Zelda bedoelt met het nieuwe idee waar Nintendo aan werkt. De NX is vooralsnog in mysterie gehuld. Alleen bekend is dat de console in maart 2017 uit moet komen en ergens dit jaar wordt onthuld.

Shigeru Miyamoto

The Elder Scrolls 6 op dit moment niet in ontwikkeling

Het langverwachte The Elder Scrolls 6 is op dit moment niet ontwikkeling. Dat laat Bethesda's vicepresident van pr en marketing weten op Twitter.

"We werken niet aan The Elder Scrolls 6 op dit moment", aldus Hines. "Ik heb geen reden om hierover te liegen. Ik wilde gewoon even de verwachtingen bijstellen en misverstanden voorkomen", zo vervolgt hij.

Wel brengt Bethesda, zoals aangekondigd tijdens E3 twee weken geleden, op 28 oktober The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition uit. Deze nieuwe versie van de game uit 2011 komt naar pc, Xbox One en PlayStation 4 met verbeterde graphics.

Overigens liet Bethesda's Todd Howard eerder deze maand weten dat de ontwikkelaar uiteindelijk wel The Elder Scrolls 6 zal maken.

Batman: Return to Arkham voor onbepaalde tijd uitgesteld

De remastercompilatie Batman: Return to Arkham is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat meldt uitgever Warner Bros. op hun forum. De game zou oorspronkelijk 28 juli uitkomen.

Op het forum van Warner Bros. schrijft Steve Grayson dat het team "na evaluatie" heeft besloten om de release van de bundel uit te stellen, zodat de game geperfectioneerd kan worden. Een nieuwe releasedatum werd niet genoemd.

"We snappen dat dit teleurstellend nieuws is, maar we zijn van mening dat het team met de extra tijd de beste game-ervaring kan afleveren voor onze fans", aldus Grayson. Op de eerste beelden van de game werd door gamers negatief gereageerd. Mensen waren teleurgesteld over de getoonde graphics.

De remaster bundelt de games Batman: Arkham Asylum en Batman: Arkham City en belooft verbeterde graphics, omgevingen, belichting en effecten door het gebruik van Unreal Engine 4. De game komt op PlayStation 4 en Xbox One uit.

Batman Arkham Knight

Nintendo bezorgd over gezondheidsrisico's virtual reality

Nintendo houdt zich bezig met virtual reality, maar is bezorgd over de implicaties van lange speelsessies met een vr-bril. Dat meldt Nintendo's Shigeru Miyamoto tijdens een gesprek met aandeelhouders.

Het Japanse bedrijf verwachtte een grote aanwezigheid van vr tijdens E3, maar kreeg niet de indruk dat de technologie daadwerkelijk zo populair is. Hoewel Nintendo vooralsnog geen plannen omtrent virtual reality heeft aangekondigd, bezit het bedrijf wel de basistechnologie.

Het grote struikelblok zijn langere speelsessies in virtual reality, aldus Miyamoto. Volgens hem staat veiligheid hoog in het vaandel bij Nintendo en wil het bedrijf een product uitbrengen dat ook veilig is voor kinderen.

Momenteel wordt het gebruik van virtualrealityheadsets door kinderen afgeraden door bedrijven die deze headsets produceren. PlayStation VR, de virtualrealitybril van Sony, is bijvoorbeeld niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Ook HTC en Oculus raden het gebruik van hun headsets door kinderen af.

Nintendo werkt momenteel aan een nieuwe console met de codenaam NX. Volgens Miyamoto maakt de console gebruik van een "uniek idee", waardoor het apparaat nog niet onthuld kan worden. De NX moet in maart 2017 uitkomen.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Gloednieuwe beelden van Death's Gambit  LawBreakers (hands-on)
0

Reacties op: Nieuws van de week: BioShock: The Collection aangekondigd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.