Weekoverzicht
Beyond Good Evil 2

Nieuws van de week: Beyond Good and Evil 2 nog in ontwikkeling 

En verder:

Geschreven door Michel Musters op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Beyond Good and Evil 2 nog steeds in ontwikkeling bij Ubisoft

Beyond Good & Evil 2 is nog steeds in ontwikkeling bij Ubisoft. Michel Ancel deed een uitspraak hierover tijdens in een video met Tim Schafer. De bedenker van Rayman en Beyond Good & Evil beantwoordt de vraag van Schafer over een vervolg met: “Ja, het is lastig omdat het moeilijk voor mij is om twee van dezelfde soort games te maken. Ik wil altijd weer iets anders doen.” Ancel vertelde verder dat het vervolg “geweldig” moet zijn.

Ancel was op bezoek bij Double Fine om mee te doen aan de serie Devs Play. Leden van Double Fine spelen oude games samen met de ontwikkelaars en bespreken de game. Met Psychonauts 2 in het vooruitzicht behandelt de serie games uit hetzelfde genre. Tijdens het spelen van Beyond Good & Evil vertelt Ancel over de totstandkoming van de game en de problemen met de marketing en slechte verkopen.

EA: ‘We willen het vertrouwen van pc-gamers terugwinnen’

Electronic Arts geeft aan dat het bedrijf het vertrouwen van pc-gamers terug wil winnen. Dit laat Peter O’Reilly, de senior marketing director van Origin, weten.

De ontwikkelaar heeft sinds kort een aantal nieuwe mogelijkheden voor pc-gamers ingevoerd, waaronder de mogelijkheid om spellen terug te geven wanneer zij het spel niet leuk vinden en het ‘On The House’-programma, waarmee Origin gratis games weggeeft. Daarnaast is sinds kort Origin Access beschikbaar, waarbij gamers voor vier euro per maand toegang krijgen tot een hele reeks gratis games.

“Wij hebben ons gedurende de laatste paar jaar gefocust op goede speelervaringen creëren en spelers een betere ervaring geven middels programma’s als de Great Game Guarantee, On the House en nu Origin Access. We zijn enthousiast over de vooruitgang die we hebben geboekt, maar we blijven onszelf pushen om te innoveren.”

EA Origin

Insomniac kondigt Song of the Deep aan

Insomniac, bekend van Ratchet & Clank, heeft de onderwater-sidescroller Song of the Deep aangekondigd. Dit passieproject is al een jaar in ontwikkeling en wordt in de zomer van 2016 uitgebracht.

De hoofdpersoon in Song of the Deep is Merryn, een meisje van twaalf dat haar eigen kleine onderzeeër heeft gebouwd. Ze verkent diepere wateren om haar vader te zoeken. Onderweg ontdekt ze een nieuwe wereld en een verloren beschaving. In de trailer zijn verschillende gameplaymechanieken te zien. Zo kan ze de onderzeeër gebruiken om vijanden neer te schieten of om objecten te verslepen. Ook wordt kort getoond dat Merryn zonder haar onderzeeër door het water zwemt. Song of the Deep wordt in de zomer van 2016 uitgebracht op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Mighty No. 9 uitgesteld naar lente 2016

De release van Mighty No. 9 is voor de derde keer uitgesteld. De game moet nu in de lente van van dit jaar beschikbaar komen. De spirituele opvolger van de Mega Man-reeks, ontwikkeld door Keiji Inafune, had eigenlijk op 12 februari moeten verschijnen voor pc en consoles. In een Kickstarter-update laat Inafune weten dat deze datum niet meer realistisch is.

"We werken hard aan oplossingen voor netwerkproblemen en overzettingen naar verschillende systemen. De netwerkproblemen zijn echter heviger dan verwacht en we moeten de game daarom uitstellen", aldus Inafune. Volgens hem zijn er problemen in de online modus met matchmaking. De oplossing voor dit probleem is op elk platform waarop de game verschijnt anders. 

Mighty No 9

Playstation-ontwikkeling ondergebracht in nieuw dochterbedrijf

Sony gaat de ontwikkeling van alle hardware, software en diensten rond zijn Playstation-console onderbrengen in een nieuw dochterbedrijf. Sony Interactive Entertainment is de naam van het bedrijf dat vanaf 1 april alle Playstation-activiteiten zal huisvesten, meldde het bedrijf dinsdag.

De nieuwe dochteronderneming ontstaat uit een fusie tussen Sony Computer Entertainment, de ontwikkelaar van de Playstation zelf en van verschillende games hiervoor, en Sony Network Entertainment International, de ontwikkelaar van het online Playstation Network (PSN).

Het samengevoegde bedrijf krijgt zijn hoofkantoor in Californië en moet de verdiensten uit Playstation-verkopen sneller doen groeien. Andrew House, de topman van Sony Computer Entertainment, krijgt ook de leiding over het nieuwe bedrijf.

PlayStation 4

Spirituele opvolger Her Story in ontwikkeling

Her Story-ontwikkelaar Sam Barlow bevestigt op Twitter dat hij momenteel werkt aan een spirituele opvolger voor Her Story. De bevestiging komt in de vorm van een afgeschermde afbeelding waarop de titel te zien is.

Barlow geeft aan dat 'Her Story 2' een tijdelijke titel voor het project is. Er is verder geen extra informatie uit de afgeschermde afbeelding te lezen. Wel is bekend dat Her Story 2 opnieuw live-action bevat. De maker bevestigt dat het een spirituele opvolger van de game is en dat het geen connectie heeft tot het verhaal uit deel 1. Meer informatie is nog niet bekend.

Her Story

President van Bungie verlaat studio na vijftien jaar

Bungie-president Harold Ryan heeft na vijftien jaar dienst bij de gamestudio zijn positie verlaten. Hij wordt opgevolgd door voormalig operationeel directeur Pete Parsons.

De nieuwe president is sinds 2002 werkzaam bij Bungie en heeft zich uitgesproken over het vertrek van Ryan: “Ik wil Harold persoonlijk bedanken voor zijn vriendschap, passie, harde werk en toewijding om te zorgen dat Bungie het geweldige bedrijf is dat we vandaag kennen. We hebben vele overwinningen gevierd en zware stormen doorstaan."

Parsons wil Destiny-spelers laten weten dat zij de eerste prioriteit voor hem zijn. Hij geeft aan dat hij samen met Bungie van plan is geweldige games af te leveren en dat het beste werk van de studio nog moet komen.

Bungie

Star Wars: Battlefront krijgt gratis content en details over dlc

Electronic Arts en Dice hebben informatie gedeeld over de toekomst van Star Wars: Battlefront. Spelers krijgen vanaf vandaag toegang tot een nieuwe map, privé wedstrijden en meer. De plannen voor dlc-content worden ook nader toegelicht.

Vanaf vandaag kunnen spelers de Tatooine-map uit de Survival-modus ook spelen in andere multiplayer-modi. Hiernaast krijgen de helden Luke Skywalker en Han Solo speciale kleding wanneer er op de ijsplaneet Hoth wordt gespeeld. Ook worden privé wedstrijden, dagelijkse uitdagingen en community events toegevoegd. Tegelijkertijd met de update wordt de balans van meerdere wapens en modi aangepast. De volledige lijst met aanpassingen is te vinden op de officiële forums.

De plannen voor houders van de Season Pass zijn ook gedeeld. In maart verschijnt de eerste betaalde content en laat spelers strijden in het paleis van Jabba the Hutt. In de zomer wordt content vrijgegeven omtrent de Cloud City of Bespin, de zwevende stad uit The Empire Strikes Back. De iconische Death Star is de locatie voor de derde dlc-content en verschijnt in de herfst van 2016. De vierde uitbreiding komt begin 2017 uit, meer informatie wordt hierover gedeeld in de komende maanden.

Dit artikel delen:

Lees meer

EA: 'Xbox One 19 miljoen keer verkocht' Survivalgame Conan Exiles aangekondigd
0

Reacties op: Nieuws van de week: Beyond Good and Evil 2 nog in ontwikkeling 

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.