Weekoverzicht
Fallout 76

Nieuws van de week: Assassin's Creed en Fallout 76

Welkom terug in de apocalyps

Geschreven door Arran Winmai op
Elke week zetten we de tien belangrijkste gamenieuwtjes op een rij voor jullie leesgemak.

Assassin’s Creed Odyssey wordt op E3 onthuld

Ubisoft werkt aan Assassin's Creed Odyssey en toont de game deze E3. Dat heeft het bedrijf bevestigd.

Dat deed het bedrijf via een tweet met een korte teaser, die hieronder is te zien. De teaser bevat een zeer kort gameplayfragment waarin een Spartaan een andere soldaat van een berg afschopt, vergelijkbaar met de iconische trap in de film 300.

Eerder gisteren lekte Assassin's Creed Odyssey al uit via een foto van een sleutelhanger. Op de sleutelhanger is een Spartaanse helm te zien. Hoogstwaarschijnlijk speelt Odyssey zich af in Griekenland. Volgens geruchten is de game een direct vervolg op het vorig jaar verschenen Origins, met Bayek wederom in de hoofdrol.

Meer details zijn nog niet officieel aangekondigd. De game wordt hoogstwaarschijnlijk onthuld op de E3-persconferentie van Ubisoft. Die wordt op maandagavond 11 juni om 22:00 uur gehouden.

Gerucht: Fortnite, Dragon Ball FighterZ en meer voor Switch op E3

Er is een document uitgelekt waarop diverse Switch-games staan die op E3 aanwezig zijn. Hierop staan onder andere Fortnite en Paladins.

Andere games op het document, dat bedoeld lijkt om aan te geven wat voor promotiemateriaal er voor de E3-booths geprint moet worden, zijn Overcooked 2, Dragon Ball FighterZ, Ubisoft's StarLink, het inmiddels bevestigde Fifa 19 en een port van de arcadegame Killer Queen. Een foto van het document verscheen voor het eerst op 4chan.

Diverse websites melden dat de lijst waarschijnlijk echt is. Kotaku zegt dat het matcht met wat zij van hun bronnen hebben gehoord, en Destructoid meldt dat ze voor enkele van de games een afspraak voor E3 hebben.

Daarbij lijkt het document onderdeel van meer documenten, dus vermoedelijk is dit maar een onderdeel van de complete line-up voor de Switch op E3.

Fortnite Switch

Gerucht: Fallout 76 wordt een online survival-game

Fallout 76 wordt geen singleplayer-rpg maar een online survival-game volgens anonieme bronnen.

Kotaku laat weten dat drie bronnen die bekend zijn met Fallout 76 melden dat het een online survival-rpg wordt, die is geïnspireerd door spellen zoals DayZ en Rust.

De drie anonieme bronnen vermelden dat de game "een nieuw experiment is in de post-apocalyptische Fallout-serie". Het spel komt voort uit een prototype voor een multiplayer-versie van Fallout 4 met het doel een visie te creëren voor Fallout als online-game. Net als de hoofdspellen in de serie zal het een verhaal en missies bevatten, zoals men gewend is van Bethesda. En, net zoals in Fallout 4, kunnen spelers basissen bouwen.

Fallout 76 werd gisteren in een livestream aangekondigd door Bethesda. Hoewel de naam bekend werd en er een teaser trailer is uitgebracht, heeft het bedrijf verder nog niets over de nieuwe game bekendgemaakt. De naam suggereert echter dat het niet deel uit maakt van de hoofdreeks, zoals Fallout 3, 4 en in zekere zin Fallout New Vegas dat wel deden.

Meer informatie over Fallout 76 wordt bekendgemaakt tijdens de presentatie van Bethesda op E3.

De PlayStation Plus-games van juni zijn bekend

Sony heeft de PlayStation Plus-games van de maand juni aangekondigd.

Spelers met een PlayStation Plus-abonnement kunnen komende maand de strategiegame Xcom 2 en de stuntgame Trials Fusion downloaden op PlayStation 4.

Op PlayStation 3 gaat het om de games Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier en Zombie Driver HD. Op de Vita tot slot zijn de PlayStation Plus-games van juni Atomic Ninjas en Squares.

In onderstaande trailer worden de games kort doorgelicht.

Drie Pokémon-games voor Switch onthuld

Nintendo heeft drie Pokémon-games voor de Switch onthuld, waarvan één per direct beschikbaar is.

De rpg's Pokémon Let's Go! Pikachu en Eevee verschijnen op 16 november op Switch. De games nemen spelers mee naar de regio uit de eerste generatie Pokémon, Kanto. In de ene game vergezelt Pikachu spelers, terwijl het in de andere game Eevee is.

Daarbij zijn er diverse elementen uit de mobiele titel Pokémon Go die hier terugkeren. Zo kunnen spelers met de Joy-Cons PokéBallen gooien. Ook kunnen de 151 Kanto-pokémon die gevangen zijn in Pokémon Go overgezet worden naar de Let's Go!-games. Er zit verder één compleet nieuwe pokémon in de game.

Beide games zijn ook compatibel met een nieuwe accessoire, de PokéBall Plus. Deze controller kan gebruikt worden om de complete game te spelen en functioneert ook als Pokéwalker. Wanneer pokémon gevangen worden, trilt de bal echt.

Bethesda kondigt Fallout 76 aan met teaser

Update: Een aantal geruchten over Fallout 76 zijn inmiddels verschenen. Zo zou de game een online survival-rpg worden en geïnspireerd zijn door onder andere Rust en DayZ.

Origineel bericht: Tijdens de mysterieuze livestream heeft Bethesda een teaser-trailer onthuld voor Fallout 76.

Op de achtergrond van de trailer speelt het nummer Take Me Home, Country Road door John Denver. Het nummer gaat over West Virginia waar, volgens logboeken gevonden in eerdere games, Vault 76 ook zou moeten zijn.

Over de game zelf wordt weinig duidelijk naast de woorden "In vault 76, our future begins". De beelden van de tonen bekende verschijnselen in de Fallout-reeks, zoals Pipboys en Vault Boys, maar verder is er geen inhoudelijke informatie. De naam suggereert echter dat het niet een game wordt als Fallout 3, 4 of New Vegas.

Jason Schreier van Kotaku meldt dat het een online spel wordt dat in ontwikkeling is in Bethesda Game Studio's hoofdkantoor in Maryland en in Austin, in het kantoor dat voorheen bekend stond als Battlecry Studios.

Meer informatie over Fallout 76 verwachten we op de presentatie van Bethesda op E3.

PUBG Corp. klaagt Epic aan om overeenkomsten PUBG en Fortnite

PUBG Corp., het bedrijf achter PlayerUnknown's Battlegrounds, klaagt Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite, aan.

PUBG Corp. en Bluehole dreigen al sinds vorig jaar om Epic Games voor de rechter te slepen. De Koreaanse ontwikkelaar wil namelijk reageren op de battle royale-modus in Fortnite, die te veel op de gameplay in PUBG zou lijken.

Dat PUBG Epic Games nu voor de rechter sleept, heeft mogelijk te maken met het feit dat de battle royale-modus van Fortnite door Neowiz (de ontwikkelaar van de mmorpg Bless Online) naar Oost-Azië wordt gebracht. De aanklacht van PUBG werd in januari in Seoul, Zuid-Korea ingeleverd.

Het is het doel van PUBG Corp. om een rechter te laten beslissen dat de battle royale-modus van Fortnite te veel op Battlegrounds lijkt.

Fortnite: Battle Royale

DICE-CEO: 'Vrouwelijke personages blijven in Battlefield V'

Op Twitter geeft General Manager van DICE zijn kijk op de controverse rondom vrouwelijke personages in Battlefield V.

Toen Dice de eerste teaser trailer onthulde voor Battlefield V ontstond er ophef over een vrouw op het slagveld. Spelers merkten op dat dit historisch inaccuraat is, omdat vrouwen niet als soldaten vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oskar Gabrielson van DICE laat echter weten dat ze de mogelijkheid om een vrouwelijk personage te spelen niet uit het spel gaan halen.

Hiervoor geeft hij twee redenen. Ten eerste wil DICE dat Battlefield V een game wordt die diversiteit aanprijst. Bovendien wil de ontwikkelaar dat spelers hun eigen gang kunnen gaan. Als voorbeeld laat Gabrielson een clip zien van drie spelers die samen op een paard rijden en een vlammenwerper gebruiken.

Executive Producer Aleksander Grøndel is het met Gabrielson eens. Hij merkt op dat DICE speelplezier belangrijker acht dan realisme.

Mede-oprichter Atari, Ted Dabney, gestorven op 81-jarige leeftijd

Ted Dabney, de mede-oprichter van Atari, is op 81-jarige leeftijd overleden.

Volgens Eurogamer werd Dabney vorig jaar met slokdarmkanker gediagnoseerd, maar onderging hij er geen behandelingen voor. Op Facebook kondigde videogamehistoricus Lenoard Herman, een vriend van Dabney, zijn dood aan.

Dabney richtte in 1971 samen met Nolan Bushnell Syzygy Engineering op. Het bedrijf lanceerde Computer Space, de eerste commercieel beschikbare game. Een jaar later richtten Dabney en Bushnell Atari op, waar men Pong ontwikkelde samen met ALlan Alcorn.

Wolfenstein 3 kan compleet andere wending krijgen volgens maker

Andreas Öjerfors, senior game designer van Wolfenstein 2, wil bij het derde deel in de shooterreeks iets geheel anders doen.

Dat vertelt hij in een interview met Eurogamer. Als er een derde Wolfenstein-game gemaakt wordt door MachineGames wil Öjerfors dat spelers meer vrijheid hebben. "Speelvrijheid is voor mij persoonlijk en als ontwikkelaar erg interessant," vertelt hij, "Ik wil zelf deze route blijven volgen."

Ook vertelt de ontwikkelaar dat sleutelen aan de vaste formule alleen maar goed kan zijn voor Wolfenstein. Ook voor Wolfenstein 2 werd geëxperimenteerd. Hoewel het volgens Öjerfors niet een absolute noodzaak is, wordt er voornamelijk uit nieuwsgierigheid gekozen om iets nieuws te proberen.

Dit betekent echter niet dat Wolfenstein 3 een rpg wordt. "MachineGames is een fps-studio," vertelt Öjerfors, "en dat is een van de kernwaardes. Zelfs als we besluiten Tetris 2 te maken, zal het een first-person shooter worden."

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Kingdom Hearts BattleTech
0

Reacties op: Nieuws van de week: Assassin's Creed en Fallout 76

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.