Weekoverzicht

Nieuws van de week: No Man's Sky verschijnt 22 juni

En verder: Mass Effect Andromeda verschijnt begin 2017

Geschreven door Aida . op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

No Man's Sky is vanaf 22 juni verkrijgbaar

De ruimteverkenningsgame No Man's Sky is vanaf 22 juni 2016 verkrijgbaar voor PlayStation 4 en pc. Dat is vandaag aangekondigd.

No Man's Sky wordt verkocht als een volledig geprijsde game van 60 euro. De pc-versie van de game is op dit moment te reserveren via Steam. Een Limited Edition wordt tijdens de release ook beschikbaar gesteld. In deze speciale editie zit een steelcase met de game zelf, een artbook van 48 pagina's, een exclusive stripboek, extra in-game content en een thema voor het PlayStation 4-menu.

Om de aankondiging te vieren heeft ontwikkelaar Hello Games een trailer uitgebracht met nieuwe beelden.

Op de online winkel Iam8Bit wordt een Explorer's Edition voor pc aangeboden. Deze bevat onder andere een model van het ruimteschip uit de game. Een vinyl-versie van de soundtrack met exclusive artwork wordt ook aangeboden op de webshop.

HTC Vive is 899 euro excl. verzendkosten

HTC’s virtualrealitybril Vive komt in april naar Nederland met een adviesprijs van 899 euro. De bril kan nu worden besteld.

De bril is daarmee 200 euro duurder dan concurrent Oculus Rift. Hoewel die bril geleverd wordt met een Xbox One-controller, bevat de Vive ook accessoires zoals koptelefoontjes en specifiek voor de vr-headset ontwikkelde controllers.

HTC maakt de Vive in samenwerking met Valve, bekend van PC-gameplatform Steam. De virtualrealitybril van HTC moet worden gebruikt in combinatie met een pc.

Het is mogelijk om met de bril rond te lopen door een woonkamer. Als de drager bijna tegen een muur of ander object aan loopt, worden beelden van de echte wereld getoond via een camera aan de voorkant van de bril.

HTC Vive

Uncharted 4 twee weken uitgesteld

Sony heeft de release van Uncharted 4: A Thief's End wederom uitgesteld. De game komt nu op 10 mei uit voor PlayStation 4.

"Zoals jullie weten legt Naughty Dog de laatste hand aan de ontwikkeling van A Thief's End om de game af te krijgen en later deze maand te produceren", zo leest een bericht op de PlayStation-website. "Om de wereldwijde vraag naar de game tegemoet te komen en alle gamers wereldwijd de kans te geven om de game te spelen, hebben we er voor gekozen om de lancering van de game twee weken uit te stellen om meer tijd voor productie te hebben."

Het uitstel lijkt dus niets te maken te hebben met meer tijd die ontwikkelaar Naughty Dog nodig heeft. Uncharted 4 is al twee keer eerder uitgesteld; de game zou eerst eind 2015 verschijnen.

Uncharted 4

Mass Effect Andromeda verschijnt begin 2017

Blake Jorgensen van Electronic Arts bevestigt dat Mass Effect Andromeda begin 2017 uitkomt. Hij heeft dit laten weten tijdens een presentatie van de Morgan Stanley Technology, Media and Telecom Conference.

Jorgensen is CFO van Electronic Arts en sprak tijdens de conferentie onder andere ook over Battlefield en Titanfall. “We hebben een geweldig jaar voor de boeg. We hebben Battlefield, onze first-person shooter die in het derde kwartaal verschijnt en hebben een third-party titel van Respawn, die werken aan Titanfall.”

“Beide titels zijn first-person shooters die zich richten op de snelle, actiegerichte shooter- en strategiemarkt. Mirror’s Edge komt uit in het eerste kwartaal en Mass Effect Andromeda, een sci-fi actie game, in het vierde kwartaal. Een groot jaar dus. We zijn behoorlijk enthousiast.”

Omdat de genoemde kwartalen afwijken van de normale kwartalen volgens de kalender, is het aannemelijk dat Jorgensen het heeft over de fiscale kwartalen van het bedrijf.

Mass Effect

Activision niet op beursvloer E3

Activision heeft geen stand op de beursvloer van E3, de meest bekende gamebeurs ter wereld, dit jaar.

Het is niet bekend waarom Activision niet op de beursvloer te vinden is. Eerder gaf Electronic Arts ook al aan geen eigen stand te hebben op de beurs. Wel houdt EA tijdens E3 een eigen event.

Activision-games zullen echter wel in verschillende vormen aanwezig zijn op E3. Zo laat het bedrijf zijn nieuwe Call of Duty-game zien "bij onze vrienden van Sony". Hoogstwaarschijnlijk wordt de game dus getoond op Sony's PlayStation-conferentie.

Paper Mario: Color Splash komt in 2016 naar Wii U

Nintendo heeft Paper Mario: Color Splash aangekondigd voor Wii U. De game moet ergens dit jaar uitkomen. In de actie-rpg baant Mario zich een weg door een Mushroom Kingdom die uit verf bestaat. Door een catastrofe wordt het land van verschillende lagen kleur bestolen en Mario moet de wereld weer kleur geven met zijn Paint Hammer.

Er is nog geen officiële trailer uitgebracht, maar er zijn wel gameplaybeelden en enkele screenshots getoond. Wanneer in 2016 de game moet verschijnen is niet bekend.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Super Meat Boy komt naar Wii U Devil Daggers
0

Reacties op: Nieuws van de week: No Man's Sky verschijnt 22 juni

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.