Weekoverzicht

Nieuws van de week: 2K Games werkt aan nieuwe franchise

Microsoft komt met nieuwe Xbox One-controller

Geschreven door Thijs Arnoldus op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Capcom kondigt remaster Resident Evil Zero aan

Een remaster van het in 2002 uitgebrachte horrorspel Resident Evil Zero verschijnt in 2016. Het spel verschijnt voor pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4. Producer Tsukasa Takenaka en director Koji Oda van ontwikkelaar Capcom brengen het nieuws in een video op Youtube.

Naast Koji Oda, het creatieve brein achter Zero, is een deel van het oorspronkelijke Resident Evil Zero-team betrokken bij het ontwikkelproces van de remaster. Het is onduidelijk in hoeverre dit leidt tot inhoudelijke aanpassingen. Het spel werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de Gamecube en verscheen in 2008 ook op de Wii. Het wisselen van personages werd in dit deel voor het eerst geïntroduceerd.

Geruchten suggereren dat Capcom een remake van Resident Evil Zero is begonnen door het verkoopsucces van Resident Evil HD. Van de heruitgave werden al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

2K Games werkt aan nieuwe franchise genaamd Advent

Via Twitter liet 2K Games deze week weten te werken aan een nieuwe titel met de naam Advent. In een tweetal tweets verwijst 2K Games naar Advent, een project met een dystopische ondertoon. Eén van de tweets bevat een link naar een website, genaamd AdventFuture, waar een fictieve technologie wordt aangeprezen.

Het is nog onduidelijk of de website daadwerkelijk een uitgangspunt schetst voor een nieuwe game. Naar verwachting toont 2K Games de komende periode meer van Advent, mogelijkerwijs via de nieuwe website.

Aanklacht tegen Oculus-oprichter om 'gestolen informatie'

Oculus-oprichter Palmer Luckey zou vertrouwelijke informatie van zijn vorige werkgever Total Recall Technologies gebruikt hebben voor de virtual reality-headset Oculus Rift. Het bedrijf heeft een aanklacht ingediend tegen Luckey. Luckey was in 2011 in dienst van het Hawaiiaanse bedrijf om een prototype van een headset met een scherm te ontwikkelen. Gedurende 2011 en 2012 kreeg Luckey feedback en informatie om het design van het scherm te verbeteren.

Volgens Total Recall Technologies gebruikte Luckey deze informatie toen hij een Kickstarter-campagne voor zijn eigen headset, de Oculus Rift, startte. Het bedrijf zegt in de aanklacht dat Luckey een geheimhoudingscontract over deze informatie heeft getekend. Total Recall Technologies eist een schadevergoeding van Luckey. Het bedrijf zegt niet hoeveel het precies eist.

Microsoft komt met nieuwe Xbox One-controller

Microsoft werkt aan een nieuwe controller voor de Xbox One. Dat blijkt uit een update op de Xbox Support-website van het bedrijf. Uit de update blijkt dat de nieuwe controller wordt uitgerust met standaard 3.5mm koptelefoonaansluiting.

Op 27 mei plaatste de Franse Xbox One-tak op Twitter een bericht van een Xbox One-controller die opgepoetst wordt met daarbij de boodschap ‘We bereiden ons rustig voor #XboxE3’. Meer details rond het nieuwe product worden dan ook komende maand tijdens de E3 verwacht. Op 15 juni om 18:00 geeft Microsoft zijn presentatie. 

Assassin's Creed: Syndicate krijgt geen companion app

Ubisoft heeft tegenover Eurogamer bevstigd dat Assassin's Creed: Syndicate geen companion app krijgt. Enkele vorige Assassin's Creed-games hadden wel een companion app, maar vooral die van Unity ontving veel kritiek. Mensen zouden te veel tijd in de app moeten besteden om bepaalde schatten in Unity te kunnen vinden.

Assassin's Creed: Syndicate verschijnt op 23 oktober op Xbox One en PlayStation 4 en ergens deze herfst op pc. Laatst kondigde Ubisoft al aan dat de game alleen een singleplayermodus krijgt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sunset Tekken 7 nieuwe personage Kazumi Mishima getoond
1

Reacties op: Nieuws van de week: 2K Games werkt aan nieuwe franchise

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • dooder39

  • 31 mei 2015 12:20
  Jullie zijn echt niet bij met het laatste nieuws en rumours….

  ADVENT is GEEN nieuwe franchise game. Het is een game van een bestaande franchise.

  Op de teaser site vand ADVENT find je genoeg hints om welke game het gaat. Er is zelfs een hidden page die het bevestigt om welke game het gaat met een woordpuzzel die zegt: Vigilo Confido.

  Als je dan nog denkt dat het een nieuwe franchise is…

  EDIT: ongeveer 18 uur geleden veranderde de text onder de pagina in "2 days until the is truth revealed". Dus morgen horen we wat ADVENT precies is, maar het is geen nieuwe franchise. Dat staat vast.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.