Weekoverzicht

Nieuws van de week: Quantum Break verschijnt gelijktijdig op pc en Xbox One

En verder: Amazon lanceert eigen game engine

Geschreven door Aida . op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Quantum Break verschijnt gelijktijdig op pc en Xbox One

Remedy heeft aangekondigd dat de pc-versie van Quantum tegelijkertijd wordt uitgegeven met de Xbox One-versie. Hiernaast onthult de ontwikkelaar dat gebruikers die de Xbox One-versie reserveren een gratis exemplaar van Alan Wake ontvangen.

Er waren al eerder geruchten van een pc-versie, maar de verwachting was dat deze later ging verschijnen dan op Xbox One. Nu heeft ontwikkelaar Remedy bevestigd dat pc-gebruikers gelijktijdig de game kunnen aanschaffen. Windows 10 is vereist voor het spelen van de pc-versie.

Bij de release krijgen gebruikers die reserveren op Xbox One een gratis exemplaar van Alan Wake gebundeld met de game. Ook de dlc-content zit hierbij inbegrepen. Dit zijn twee extra episodes die het verhaal overbruggen tussen het einde van Alan Wake en een eventueel vervolg. De spin-off, American Nightmare, wordt ook meegeleverd.

Quantum Break

Amazon lanceert eigen gratis game engine Lumberyard

Online winkelsite Amazon heeft een eigen gratis game engine gelanceerd met de naam Lumberyard. De engine is gebaseerd op CryEngine van gameontwikkelaar Crytek.

De software ondersteunt ontwikkeling voor pc, PlayStation 4 en Xbox One en heeft geïntegreerde Twitch-ondersteuning. Amazon werkt aan ondersteuning voor mobiele apparaten. De service werkt in combinatie met Amazon Web Services en maakt gebruik van de bijhorende servertechnologie.

Daarnaast introduceert Amazon GameLift, een service voor online games die gebruik maken van een server. GameLift is een extra toevoeging en is niet verplicht.

Mad Catz ontslaat 37 procent van personeel door tegenvallende verkoop Rock Band 4

Mad Catz gaat 37 procent van hun personeel ontslaan om te compenseren voor de verliezen die het bedrijf het afgelopen jaar heeft geboekt.

In het financieel rapport van het derde kwartaal van 2015 wordt omschreven dat Mad Catz een omzet van 65 miljoen (ongeveer 58 miljoen euro) heeft behaald, de op een na hoogste omzet in de geschiedenis van het bedrijf. Dit komt voornamelijk door “sterke Rock Band 4-verkoopcijfers”. Toch waren deze cijfers lager dan verwacht en bezorgde het bedrijf een verlies van 4,36 miljoen dollar (ongeveer 3,9 miljoen euro).

Door dit verlies zullen er structurele veranderingen plaatsvinden bij Mad Catz.

Sega kondigt Sonic the Hedgehog-film aan voor 2018

Sega gaat een Sonic the Hedgehog-film uitbrengen. De film wordt in partnerschap met Sony Pictures uitgebracht.

Het nieuws komt uit een interview met de CEO van Sega Hajime Satomi. Hierin bevestigt hij dat de film een hybride wordt tussen animatie en live-action. Hajime noemt deze film als voorbeeld hoe het Japanse bedrijf uitbreidt naar andere vormen van entertainment.

Sonic

Rocket League vanaf 17 februari beschikbaar voor Xbox One

Voetbalgame Rocket League is vanaf 17 februari beschikbaar voor Xbox One-gebruikers. Dit laten Microsoft, Psyonix en Panic Button weten op de officiële Xbox-site.

De game bevat drie uitbreidingen die voor de game zijn uitgebracht: Supersonic Fury, Revenge of the Battle-Cars en Chaos Run. Deze voegen onder andere zes Premium Battle-Cars aan de game toe. Daarnaast bevat de Xbox One-uitgave een aantal exclusieve auto’s, namelijk de Armadillo van Gears of War en de HogSticker uit Halo. Er zijn ook Sunset Overdrive-items beschikbaar.

Rocket League

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

12 maps Plants vs. Zombies: GW2 beschikbaar op lancering Star Citizen (hands-on)
0

Reacties op: Nieuws van de week: Quantum Break verschijnt gelijktijdig op pc en Xbox One

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.