Weekoverzicht
Red Dead Redemption 2

Nieuws van de week: 100 uur werken en Switch-concurrent

Passie voor de games

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Rockstar geeft verklaring voor werkweken van 100 uur

Rockstar heeft gereageerd op de ontvangen kritiek rondom het management van het bedrijf. In een eerder interview liet medeoprichter van Rockstar, Dan Houser, weten werknemers werkweken te laten draaien van 100 uur.

In het interview kwam naar voren dat aan het einde van het ontwikkelingsproces van Red Dead Redemption 2 meerdere werknemers per week 100 uur werkten om de game af te kunnen maken, ook wel bekend onder de term 'crunching'. Dit leverde uiteindelijk een game op wat bestaat uit onder andere 500.000 zinnen aan dialoog, 300.000 animaties en een script van 2.000 pagina's.

Red Dead Redemption 2

Huawei onthult nieuwe gamephone om te concurreren met Switch

Het Chinese tech-bedrijf Huawei heeft een nieuwe gaming smartphone onthult genaamd de Mate20 X. Met deze nieuwe smartphone hoopt het te kunnen concurreren met de Nintendo Switch.

Tijdens de presentatie van Huawei, waarin de smartphone werd onthuld, werd bekend dat de smartphone een OLED-scherm van 7,2 inch heeft met een resolutie van 1080p. De Switch heeft daarentegen een scherm van 6,2 inch met een originele resolutie van 720p. De Mate20 X komt met een Kirin 980-processor, wat meer ruimte overlaat om een batterij met 5.000mAh in de telefoon te plaatsen. Volgens Huawei gaat de smartphone hiermee twee keer zo lang mee vergeleken met de Nintendo Switch.

Huawei

Blizzard perkt geruchten over Diablo 4 op Blizzcon in

Ondanks geruchten lijkt Blizzard te hinten dat Diablo 4 niet op het aankomende Blizzcon getoond wordt.

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Diablo 4 op de show aanwezig is. Zo zijn er panels waarin de toekomst van de franchise besproken wordt. In een blogpost op de officiële Diablo 3-website perkt Blizzard echter deze geruchten in.

Diablo

Update: 'Red Dead Redemption 2 in Japan op twee discs'

Er is op Twitter een foto opgedoken van de digitale grootte van Red Dead Redemption 2. Gebruiker Nibel plaatste een foto op het sociale platform waarop te zien is hoeveel gigabyte de Xbox One-versie in digitale vorm bedraagt.

Uiteindelijk is te zien dat de Xbox One-versie van de game een grootte bedraagt van 88,56 GB. Bij de foto voegt Nibel eraan toe dat de PS4-versie op de PS Store een grootte heeft van ongeveer 90 GB. Echter is dit niet te zien op de foto.

Red Dead Redemption 2

Foto's van mogelijke N64 Classic Mini uitgelekt

Foto's van een N64 Classic Mini zijn mogelijk opgedoken op het internet.

De foto's verschenen op Reddit, maar zijn van gebruiker Nacho & Pistacho op Twitter gepakt. Hij claimt de foto's van een anonieme bron binnen Nintendo te hebben ontvangen.

Nintendo 64

Transformatie Fortnite-eiland hint op veranderingen in map

Het zwevende eiland in Fortnite lijkt te transformeren. Deze constante transformatie lijkt te hinten naar mogelijke veranderingen in de map.

De kubus van het zwevende eiland, genaamd Kevin, heeft de laatste tijd verdacht gedrag vertoond. Voorheen was de kubus namelijk alleen te vinden in de kelder van het huis en onderaan het eiland. Echter hebben de paarse onderdelen zich verder verspreid door het huis. Deze paarse onderdelen zijn onverwoestbaar en lijken alsmaar te groeien.

Fortnite Cube

Call of Duty: Black Ops 4 haalt 500 miljoen dollar binnen in eerste weekend

Call of Duty: Black Ops 4 heeft wereldwijd meer dan 500 miljoen dollar opgeleverd in de eerste drie dagen van release.

In het openingsweekend haalde de game dus meer dan een half miljard dollar op. Daarnaast onthult Activision Blizzard dat er meer spelers zijn dan in dezelfde levenscyclus van Call of Duty: WWII en Call of Duty: Black Ops 3.

Call of Duty: Black Ops 4

Days Gone uitgesteld tot april 2019

Ontwikkelaar Bend Studios stelt de releasedatum uit voor Days Gone. De game staat nu gepland om op 26 april 2019 uit te komen voor de PlayStation 4. De game stond voorheen gepland om in februari uit te komen. Dit laat Sony weten via een blogpost.

Bend Studios zegt de game uit te stellen om het nog meer te kunnen polijsten voordat het wordt uitgebracht. Het is niet de eerste keer dat de game wordt uitgesteld. De originele releasedatum voor Days Gone stond gepland voor 2018.

Days Gone

'Speel vijf jaar lang niet'-achievement vanaf vandaag te behalen in The Stanley Parable

Bij de game The Stanley Parable is het vanaf vandaag mogelijk om één van de meest opvallende achievements te behalen. Om deze achievement te behalen moet de speler de game vijf jaar lang niet gespeeld hebben.

De zogenoemde 'Go Outside'-achievement is vanaf vandaag officieel op een eerlijke manier te behalen. The Stanley Parable, ontwikkeld door Davey Wreden en William Pugh, werd uitgebracht op 17 oktober 2013 voor pc en is daarmee nu vijf jaar oud.

The Stanley Parable

Tony Hawk kondigt nieuwe mobiele game aan

Skateboard-legende Tony Hawk heeft een nieuwe mobiele game aangekondigd. Hawk maakte dit bekend tijdens een discussie met fans op Instagram.

De aankondiging dook op toen er op Instagram een post verscheen met een afbeelding van het Warehouse-level uit de eerste Tony Hawk Pro Skater op het kanaal 'fuckadvertisements'. Tussen de reacties op die post was Tony Hawk zelf te vinden die met fans in discussie was over de game. In één van zijn reacties maakte Hawk bekend dat er een nieuwe mobiele game binnenkort gaat verschijnen. Verder liet hij weten dat er binnenkort meer bekend wordt over de mobiele game.

Tony Hawk

Dit artikel delen:

Lees meer

Wat is er anders in Dark Souls Remastered op de Switch? Waarom geen singleplayer in Call of Duty niet per se een minpunt is
4

Reacties op: Nieuws van de week: 100 uur werken en Switch-concurrent

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  bigds9fan

  • 20 oktober 2018 12:23
  Heb naast mijn betaalde baan ook wel eens thuis nog gewerkt tot in totaal 100 uur.

  Zie de ophef niet zo zolang het maar vrijwillig is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Dokter Caspari

  • 20 oktober 2018 15:06
  Serieus, werknemers bij Rockstar hebben soms 100 uur per week moeten maken? Wat afschuwelijk!! Daar was ik absoluut nog niet van op de hoogte zeg…………….. ……………… ……………… ………………

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Het_wonder

  • 20 oktober 2018 16:36
  Ik heb nog geen 100 uur in mijn leven gewerkt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  rashura

  • 21 oktober 2018 21:33
  Concurrent voor de switch my ass… lol

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.