Weekoverzicht
Uncharted

Nieuws van de week: Fortnite seizoen 5 en CS:GO lootboxes

Onthulling Uncharted-film?

Geschreven door Pablo Bool op
Heb je een drukke week gehad en niks meegekregen van Fortnite, CS:GO of de Uncharted film? In het 'nieuws van de week' brengen we het belangrijkste nieuws die deze week is langsgekomen.

Objecten verdwijnen uit spelwereld Fortnite en verschijnen in echte wereld

Objecten verdwijnen uit de spelwereld van de populaire shooter Fortnite, en verschijnen vervolgens in de echte wereld.

Dit heeft alles te maken met de scheur in de lucht die een week geleden boven de map van Fortnite is verschenen na een raketlancering. Sindsdien is bijvoorbeeld de grote hamburger boven de Durrr Burger-winkel verdwenen en een fotograaf genaamd Sela Shiloni dit object in een woestijn in Californië vond.

Dit is waarschijnlijk allemaal marketing voor wanneer het vijfde seizoen van de battle royale-shooter op 12 juli begint. Zo worden er ook zogenaamd objecten uit de echte wereld in de game gezogen, waaronder een oud Grieks anker dat nu ergens tussen Greasy Grove en Snobby Shores ligt.

Volgens geruchten draait het vijfde seizoen om tijdreizen en gaat dat er voor zorgen dat gedeeltes van de map zich in andere periodes van de geschiedenis afspelen. Dit gerucht werd sterker toen Epic onlangs aankondigde dat er speelbare personages met een Wilde Westen-thema naar de Save the World-modus komen.

'Super Smash Bros. niet bedoeld voor competitie'

Regisseur van Super Smash Bros. Ultimate Masahiro Sakurai deelt mee over zijn en Nintendo's filosofie wanneer het gaat over het competitie element in de game. Hij praat hierover in een interview met de Washington Post.

Het was al bekend dat Nintendo officiële competities niet erkend en geen prijzengeld beschikbaar stelt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Capcom die dat wel doet bij de Streetfighter-games

De filosofie van Capcom achter dit soort activiteiten is niet in overeenstemming met die van Nintendo, aldus Sakurai. Zo zijn er spelers die games alleen op competitief niveau spelen voor het geld.

Daarnaast zegt Sakurai: "Ik voel dat een game uiteindelijk gaat om het daadwerkelijk spelen van de game. Maar als we ons te veel focussen op de beste spelers - of het publiek - dan helt de game te veel naar de technische kant."

Zo wil Sakurai niet terug naar de situatie die zich voordeed bij Melee.

“Ik denk dat veel Melee-spelers heel erg houden van Melee. Maar tegelijkertijd denk ik dat veel spelers het spel hebben opgegeven, omdat ze het niet kunnen bijhouden," zegt Sakurai. "En ik weet dat er spelers zijn die peesontstekingen hebben gekregen van het spelen en kloten met de controller. Het is erg moeilijk voor een speler. En ik denk dat dat een spel zich moet focussen op wat de doelgroep is."

Tenslotte heeft de CEO van Nintendo of America Reggie Fils-Aime wel op de E3 tegen ESPN gezegd dat hij hoopt dat Ultimate dé game wordt die op toernooien gespeeld gaat worden.

Laatst vertelde de regisseur ook dat hij de game heeft versneld, om zo de game vloeiender te maken.

Super smash bros ultimate

The Division 2 campagne kan ook alleen worden uitgespeeld

Mathias Karlson vertelt in een gesprek met AusGamers dat samenspelen in The Division 2 niet per se nodig is om de campagne uit te spelen. Men kan dus makkelijk in zijn eentje spelen mocht hij of zij dat willen.

Volgens Karlson is het erg belangrijk dat spelers zelf de samenstelling van hun team kunnen kiezen. Door deze mogelijkheid te bevatten zou The Division 2 een rijke game-ervaring bieden. "Je kunt helemaal alleen de campagne uitspelen, tot aan de end-game" aldus Karlson. "Maar je kunt dit ook doen met twee, drie of vier spelers in co-op. Of acht spelers, bestaande uit twee voltallige teams, wanneer je een uitdaging aangaat die we toevoegen."

Daarnaast wijdt Karlson verder uit over Washington D.C. (waar de game plaatsvindt) en de dynamische wereld. De stad is één op één nagemaakt en is qua grote vergelijkbaar met Midtown Manhattan. Zo is er in Washington D.C. een naadloze transitie tussen multiplayer net zoals dit het geval was in de eerste The Division.

Ook wordt de vooruitgang die spelers maken niet belemmerd door medespelers met een lager level. Men behoudt wapens en uitrusting van een hoog level die een medespeler eventueel niet heeft. Daarnaast komt de vooruitgang die men maakt in de game vooral terug in het voetvolk (npc's) die in de game rondlopen. Hoe hoger je level hoe meer zij bereid zijn je te helpen.

Tenslotte zegt Karlson dat ze "super toegewijd" zijn om een sterke pvp neer te zetten. Net zoals in de eerste game is er een dark-zone, waar je andere spelers kan tegenkomen.

The division 2

Blizzard haalt 12 miljoen dollar op voor goed doel met Mercy-skin

Blizzard heeft met de roze Mercy-skin in Overwatch die sinds 8 mei te koop is meer dan 12 miljoen dollar opgehaald voor onderzoek naar borstkanker.

De Mercy-skin kostte vijftien dollar en het volledig bedrag ging naar het onderzoek. Mercy kennen we als healer binnen de hero-shooter die met haar Ultimate over de map kan vliegen en medespelers een damage boost kan geven of kan genezen.

In begin mei zie Blizzard dat het hoe dan ook tweehonderdvijftigduizend ging doneren aan de instantie. Dit was niet nodig, omdat tien dagen nadat de verkoop van de skin online ging, Blizzard al tien miljoen dollar had ontvangen. De skin was nog drie dagen langer te koop en haalde vervolgens nog eens 2,7 miljoen dollar op.

In een post bedankt Blizzard de spelers voor het kopen van de skin.

"Door de overweldigend vrijgevigheid van de Overwatch-community tijdens de Pink Mercy- campagne, hebben we meer dan 12,7 miljoen dollar binnen gehaald om de Breast Cancer Research Foundation te steunen. Dit is de grootste donatie van een zakelijke partner die ze ooit in een jaar hebben gekregen en dat is dankzij jullie," aldus Blizzard.

Niet Blizzard zelf, maar ook Twitch-streamers van Overwatch bieden een helpende hand. Deze community heeft 130.000 dollar gedoneerd, doordat veertien verschillende gamers alle donaties tijdens de Twitch-stream hebben overgedragen aan het onderzoek naar borstkanker.

Monster Hunter World komt volgende maand naar pc

De populaire actiegame Monster Hunter World is vanaf 9 augustus verkrijgbaar voor pc.

Begin dit jaar, toen Monster Hunter World op PlayStation 4 en Xbox One uitkwam, liet Capcom weten dat de pc-versie ergens deze herfst uit zou komen. Dat de game dus al zo snel verschijnt, mag een verrassing heten.

Extra content die al geruime tijd beschikbaar is voor de consoleversies, is echter niet op de dag van lancering voor de pc-versie beschikbaar. "Deze content komt op een later moment gratis naar pc", aldus Capcom.

De pc-versie moet daarnaast ongeveer hetzelfde ogen als de consoleversies. Er komen dus geen extra visuele toeters en bellen voor de pc-versie, al worden 4K en 60 frames per seconde wel ondersteund.

Volgende Witcher-game mogelijk in de maak, gaat niet The Witcher 4 heten

In een interview met Bankier.pl hint, Adam Kiciński de CEO van CD Projekt, naar een nieuwe game in de wereld van The Witcher.

Natuurlijk werkt CD Projekt Red momenteel met Cyberpunk 2077, maar daarnaast is blijkbaar ook een andere game in de maak:

“De eerste drie games waren per definitie een trilogie, dus we kunnen niet een volgende game doen die The Witcher 4 heet," zegt Kiciński "Dit betekent niet dat we de wereld rondom The Witcher, die we in de afgelopen twaalf jaar hebben gecreëerd, zomaar verlaten. The Witcher is een van de twee franchises waar we in de toekomst op voort moeten bouwen. Vandaag helaas kan ik verder niets aankondigen."

CD Projekt Red is werkt momenteel aan een andere game naast Cyberpunk 2077, maar de ontwikkelaar is niet bereid te delen welke game. “Vooralsnog willen we ons bewust richten op Cyberpunk 2077, om zo niet onze middelen en aandacht van onze spelers onnodig uit te putten,” aldus Kiciński.

Daarnaast zegt de CEO dat hij wacht op een juist tijdstip om meer over het project bekend te maken.

Op de E3 kregen we al een voorproefje van Cyberpunk 2077 te zien. Lees hier onze preview waarin Jacco de game omschrijft als een first-person shooter rpg die The Witcher, Grand Theft Auto en Deus Ex met elkaar combineert.

The Witcher 3

Jrpg Code Vein uitgesteld naar 2019

Vandaag kondigt Bandai Namco via een persbericht aan dat de jrpg Code Vein is uitgesteld.

De Souls-achtige game wordt uitgesteld tot ergens in 2019, maar een specifieke datum wordt niet gegeven. In eerste instantie moest de game 28 september op de westerse markt verschijnen.

In het persbericht is Bandai Namco Entertainment America vice-president van marketing Eric Hartness aan het woord:"Code Vein heeft een grote hoeveelheid positieve feedback ontvangen van enthousiaste fans die tijdens de ontwikkelfase hands-on hebben gekregen gedurende de afgelopen negen maanden. Met de kennis dat we weten hoe goed de game al is ontvangen, hebben we besloten om de release van Code Vein uit te stellen om de gameplay bij te schaven in een poging om de verwachtingen van fans te overtreffen. Het was een lastige beslissing, maar we voelen dat het de juiste is."

Een uniek aspect van de game is dat het Blood Veils heeft. Dit is een speciale aanval waarmee lichaamsdelen van personages in groten wapens worden getransformeerd. In een trailer worden deze Blood Veils uitgelicht.

In een hands-on preview vertelt redacteur Alicia Tai over haar ervaringen metde de duistere en gotische game. Zo had ze als kritiek dat vijanden nogal een sponzig gevoel hadden: "Zelfs wanneer we met ons enorme tweehandige zwaard inhakken op de Lost, voelen we weinig impact en lijken de bloedspetters uit het niets te komen."

Code Vein

Epic Games lanceert seizoen 5 voor Fortnite: Battle Royale

Epic Games heeft seizoen 5 van Fortnite: Battle Royale gelanceerd en de servers zijn momenteel live. In de patch notes is onder andere te lezen dat er portalen zijn waar men doorheen kan stappen, karts waar men met een squad mee kan rondracen en de mogelijkheid om motion controls te gebruiken in de Switch-versie.

Er zijn portalen of 'rifts' verspreid door de gehele map. Spelers kunnen hier in stappen en moeten zich "schrap zetten voor een wilde rit." Spelers spawnen namelijk plots op een andere plek in de map. Hoogstwaarschijnlijk is deze transportatie wel beperkt tot een bepaalde radius en kunnen spelers niet plots aan de hele andere kant van de map spawnen.

Naast dit portaal is er natuurlijk een nieuwe Battle Pass die men kan kopen. Als spelers genoeg V-bucks hebben verdiend tijdens het vorige seizoen kan deze echter ook hiermee worden aangeschaft.

Lees hier verder...

Counter-Strike: Go-update blokkeert openen van lootboxes in Nederland en België

Valve heeft in patch notes van Counter-Strike: Go bekendgemaakt dat het ruilen van skins weer mogelijk is gemaakt voor inwoners van Nederland. Het openen van lootboxes is daarentegen onmogelijk gemaakt voor Nederlandse en Belgische gebruikers.

Op 19 juni sloot Valve de Steam Marketplace voor Counter-Strike: Go en Dota 2 voor Nederlandse-gebruikers omdat het bedrijf een brief kreeg van de Kansspelautoriteit, die met boetes dreigde als de game niet zou worden aangepast. Om deze reden werd het niet alleen onmogelijk om lootboxes te kopen in CS:GO en Dota 2, maar ook om skins te ruilen. De Kansspelautoriteit had namelijk eerder een onderzoek uitgevoerd en vastgesteld dat lootboxes illegaal zijn.

Het is nog steeds onmogelijk om deze lootboxes te kopen, maar wat betreft CS:GO is het voor Nederlandse gebruikers weer mogelijk om skins te ruilen.

De Belgische Kansspelcommissie dreigde in april ook met boetes richting CS:GO. Het is niet bekend of Valve een brief heeft gekregen van de Belgische instantie, maar het kopen van lootboxes is nu ook onmogelijk voor Belgische gebruikers.

In een bericht aan gebruikers meldt Valve dat ze de zaak tegen de beslissing van de Kansspelautoriteit gaan aanvechten.

Lootbox counter strike

Acteur Nathan Fillion hint mogelijk naar onthulling Uncharted-film

Acteur Nathan Fillion zou op Instagram wel eens gehint kunnen hebben naar een aankomende onthulling van de Uncharted-film.

Fillion heeft een tweetal foto's geplaatst op Instagram met daaronder de datum van aanstaande maandag. De foto's lijken een connectie te hebben met de Uncharted-gamereeks, waardoor fans nu speculeren dat er maandag meer details over een verfilming van deze reeks uitgebracht worden.

Op één van de foto's is de rapper Drake te zien, met daaronder de tekst 'Sic Parvis Magna'. Drake is ook de achternaam van Uncharted-hoofdpersonage Nathan, en bovengenoemde term komt in de Uncharted-reeks voor. Op de andere foto is een landkaart te zien.

Het is een mogelijkheid dat de posts niets met een Uncharted-film te maken hebben. Er lijkt echter wel naar te hinten. Daarbij zien veel fans Nathan Fillion, bekend van zijn rollen in o.a. de cultserie Firefly, als een geschikte kandidaat om Nathan Drake te vertolken. Meer details zijn op dit moment niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Resident Evil 2 Hollow Knight
1

Reacties op: Nieuws van de week: Fortnite seizoen 5 en CS:GO lootboxes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    anyaka

    • 14 juli 2018 18:00
    Happy dat Monster Hunter World eindlijk uitkomt op PC, teleurgesteld dat Code Vein is uitgesteld aangezien er zo weinig rpg's uitkomen :(

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.