Weekoverzicht

Nieuws van de Week: Xbox One X-benchmarks

Assassin's Creed, Call of Duty: WW2, Bayonetta, Horizon en meer

Geschreven door Jacco Peek op
Hoewel het qua games echt komkommertijd is, verschijnt er voor de tijd van het jaar behoorlijk wat nieuws. Deze week hebben we uitgebreide gpu-benchmarks van de Xbox One X, de spelwereld en anime van Assassin's Creed Origins en snellere servers voor Call of Duty: WW2.

Gpu-benchmarks vergelijken Xbox One-games met One X

Digital Foundry heeft via verschillende ontwikkelaars benchmarks van Xbox One-games bekendgemaakt. De benchmarks vergelijken games op de reguliere Xbox One met de nieuwe One X.

De benchmarks zijn bedoeld voor ontwikkelaars die bestaande games porten naar de krachtigere Xbox One X. De cijfers geven aan hoeveel extra features studio's nog kunnen toevoegen, zoals betere textures of langere draw-distances.

Hoewel de games niet bij naam worden genoemd, is een aantal titels vrij duidelijk. De gpu van de One X stelt Forza Motorsport 7 bijvoorbeeld in staat om de game tot maximaal 77fps te draaien in 4k. Op 60fps in 4k gebruikt de gpu slechts 65,9 procent, waardoor de rest van de kracht gebruikt kan worden voor aanvullende verbeteringen.

Ook laat de video zien waarom sommige games wellicht checkerboarding-technieken zullen gebruiken, vanwege de resolutie op de originele Xbox One X, zoals Star Wars Battlefront.

Bekijk hieronder de video en lees hier het uitgebreide verslag op Eurogamer.

Spelwereld Assassin's Creed Origins 'veel groter dan Black Flag'

Hoewel het volgens de makers moeilijk is om games in de serie te vergelijken, is de spelwereld van het aankomende Assassin's Creed Origins "veel groter van Assassin's Creed 4: Black Flag".

Dat meldde Ashraf Ismail tegen Game Informer. Daarbij meldt hij ook dat de hoofdstad in Origins veel groter is dan die van Black Flag. "Als je het met voorgaande games vergelijkt, weet ik niet precies de cijfers, maar ik zou zeggen dat het twee keer zo groot is als Havana uit Black Flag."

Ismail merkt wel op dat de grootte van de spelwereld niet heel belangrijk is: "Ik denk niet dat de grootte van de stad belangrijk is. Het gaat om de inhoud, de ervaring die je er hebt. Het draait om hoe levend het er is. We hebben de locaties met quest gevuld en hebben elke stad uniek gemaakt."

Het uitgebreide interview, dat hieronder te bekijken is, gaat over nog veel meer elementen van de game. Zo is ook duidelijk dat de map van de game na de introductie compleet open is. De content rondom de moderne tijd die mogelijk in de game zit, net zoals in vorige AC-titels, blijft nog geheim.

Deze week werd ook de Assassin's Creed-anime aangekondigd.

Snellere servers, cosmetische loot en meer in Call of Duty: WW2

In een Ask Me Anything op Reddit heeft ontwikkelaar Sledgehammer Games meer bekendgemaakt over Call of Duty: WW2.

Zo werd onder andere bekend dat de game net als de voorgaande delen supply drops krijgt, maar dat deze ditmaal enkel cosmetisch zullen zijn:

"Alle wapenvarianten en uitrustingen in Call of Duty: WW2-supply drops zijn enkel cosmetisch, dus er is geen variatie in statistieken. We bieden spelers ook Collections en Collection Bounties aan, die een directe weg geven om items te verdienen in alle modi van de multiplayer en Headquarters."

Een andere opmerkelijke toevoeging is het gebruik van 60Hz-servers. Dit houdt in dat de server zestig maal per seconde ververst, drie keer zo snel als de voorgaande games. Dit resulteert in een soepelere en meer accurate online ervaring.

Ook werd bekend dat Ranked Play en Game Battles "belangrijke onderdelen" van de game zullen worden. Later wordt meer bekendgemaakt over wat competitieve spelers kunnen verwachten.

Tot slot zal de campaign niet in co-op te spelen zijn, komt er geen Nintendo Switch-versie van de game en zal de te verdienen loot vooral "historisch" zijn. De ontwikkelaar is deze maand aanwezig op de San Diego Comic Con, waar wellicht de Zombies-modus wordt onthuld.

Call of Duty: WW 2 verschijnt op 3 november voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees hier de E3 preview van de game.

Platinum hint naar Bayonetta voor Nintendo Switch

Vanmiddag plaatste PlatinumGames een teaser op Twitter die hint naar Bayonetta 1 en 2 voor de Nintendo Switch.

Ontwikkelaar PlatinumGames heeft een tweet geplaatst met een illustratie van Bayonetta waarin de achtergrond van de bovenste helft blauw is en de onderste helft rood.

Hoewel deze kleuren de officiële kleuren van de games zijn, wordt dit kleurenschema ook geassocieerd met de Joy-Con-controllers van de Nintendo Switch. PlatinumGames heeft zelfs een tweet een like gegeven waarin iemand deze connectie maakt.

Over een eventuele releasedatum van deze games voor Switch is niets bekend. Bekijk hieronder de originele Japanse tweet en de reactie.

Deze week hintte de studio ook naar Wondereful 101 voor Nintendo Switch.

Speelbare SNES-versie van Rayman opgedoken

De SNES-versie van de allereerste Rayman, een versie die nooit is uitgekomen, is nu in speelbare vorm gevonden.

Voordat er aan de Jaguar-, PlayStation-, Saturn- en pc-versie van de eerste Rayman werd gewerkt, maakte Michel Ancel de game voor de Super Nintendo. Een prototype van deze versie is nu gevonden en uitgegeven door Wonder Boy: The Dragon's Trap-director Omar Cornut.

"Het is een erg vroege demo, niet echt een speelbare game", laat Cornut weten. Hij geeft daarbij een link waar het prototype gedownload kan worden. "Volgens berichtgeving en screenshots veranderde het uiteindelijk in een meer complete game maar een latere versie is nog niet gevonden."

In de video hieronder is te zien om wat voor vroege versie het gaat. Uiteindelijk besloten Ancel en Ubisoft de game voor andere consoles te ontwikkeling. Rayman veranderde in een franchise, met meerdere twee- en driedimensionale platformers op zijn naam.

Verwijderde PS4-video Anthem toonde Xbox One-knoppen

Een video van BioWare's Anthem die op Sony PlayStation's YouTube-kanaal was geüpload, is verwijderd nadat oplettende kijkers zagen dat er in de video PlayStation-knoppen over de Xbox One-knoppen waren geplakt.

De beelden waren van de Xbox One X-versie van de game en toonden dus de mooiste consoleversie van Anthem. Op verschillende momenten in de video, zo zag men op gameforum NeoGAF, was te zien hoe PlayStation-knoppen over de Xbox-knoppen waren geplakt, waardoor de illusie zou moeten worden gecreëerd dat het om een PlayStation 4-versie van de game ging.

Sony heeft de trailer inmiddels offline gehaald. Sony of Electronic Arts hebben nog niet op het voorval gereageerd. Hoewel het niet ongebruikelijk is voor YouTube-accounts om dezelfde video's van één platformversie te tonen, waren de beelden in de trailer specifiek bedoeld om tijdens Xbox One X-beelden tijdens E3 te tonen.

SplatNet 2 voor Splatoon 2 aangekondigd

Tijdens een Direct-uitzending gisterenmiddag kondigde Nintendo meer details aan over Splatoon 2, waaronder de lancering van SplatNet 2.

De vernieuwde online service voor de Switch-game toont geplande evenementen, statistieken en details over je laatste gevechten. Ook kan er gear gekocht worden. SplatNet 2 komt ook beschikbaar op de Switch Online-app die op 21 juli lanceert. Via de app is voice chat mogelijk.

Tijdens de Direct, die hieronder in zijn geheel is te zien, werden nog veel meer details over Splatoon 2 bekendgemaakt. Zo blijft de game een jaar lang gratis content ontvangen, waaronder nieuwe wapens, gear en arena's. Ook werden er veel nieuwe wapens aangekondigd die in de game zitten, waaronder de Clash Basher, Goo Tuber, Autobomb, Tenta Missiles, Inkjet en Baller. De wapens zijn in onderstaande Direct te zien.

Tot slot werd ook aangekondigd hoe amiibo in de game werken. Alle Splatoon-amiibo kunnen gescanned worden en leveren gratis gear op. Daarnaast kunnen spelers hun settings voor de besturing, gear en andere materialen van hun personage opslaan op een amiibo om die informatie vervolgens mee te nemen.

Splatoon 2 is vanaf 21 juli beschikbaar voor Switch.

Eerste PS4-games toegevoegd aan streamingdienst PlayStation Now

Sony heeft 51 nieuwe spellen toegevoegd aan zijn gamestreamdienst PlayStation Now. Het gaat om twintig PlayStation 4-games. Eerder bevatte de dienst alleen games voor PlayStation 3.

Onder meer Killzone: Shadow Fall, Saint’s Row 4: Re-Elected en Evolve zijn aan de dienst toegevoegd. Daarnaast zijn er enkele remasters toegevoegd. Daaronder vallen bijvoorbeeld Grim Fandango, God of War 3 en Day of the Tentacle.

PlayStation Now kost 16,99 euro per maand. De dienst werkt in combinatie met de PlayStation 4 en Windows-pc’s. Momenteel is PlayStation Now ook nog beschikbaar op diverse andere apparaten, waaronder de PlayStation Vita en een aantal Samsung- en Sony-televisies. Op 15 augustus stopt Sony echter met de ondersteuning van deze platformen.

Horizon Zero Dawn krijgt onder andere New Game+

Guerrilla Games heeft aangekondigd dat de recentste patch voor Horizon Zero Dawn een New Game+ toevoegt aan de game.

Spelers die beginnen aan New Game+ kunnen hun progressie en items meenemen. Het is niet mogelijk om verder dan level 50 te komen, maar er kan nog wel XP worden verdiend. Ook zijn er nieuwe versies van wapens met een extra modificatieslot.

Daarnaast is de Ultra Hard-moeilijkheidsgraad aangekondigd, die zintuigen van machines verbetert. Normaal gesproken is het mogelijk om voor elke quest de moeilijkheidsgraad aan te passen, maar in New Game+ is deze optie er niet.

Tot slot voegt de patch twee trophies toe en items als facepaint en verschillende focus-apparaten voor Aloy.

Patch 1.30 is vanaf nu te downloaden. Dit najaar verschijnt de Frozen Wilds-uitbreiding voor Horizon Zero Dawn.

Dit artikel delen:

Lees meer

RGB-verlichting op toetsenborden: handig of alleen leuk? Master X Master
4

Reacties op: Nieuws van de Week: Xbox One X-benchmarks

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • bokahara

  • 8 juli 2017 15:30
  dit is het hoogtepunt van de weekend ploeg. een nieuws item over al het andere nieuws.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Scream2Late

  • 8 juli 2017 16:44
  @bokahara

  Ik vind het ook totaal zinloos

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Hooper

  • 8 juli 2017 17:38
  @scream2late
  Waarom klik je erop dan?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • bokahara

  • 9 juli 2017 00:50
  @hooper om te reaguren, natuurlijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.