Weekoverzicht

Inside.Gamer Community Spotlight #8

Wat was er zoal te vinden op ons nieuwe platform deze week?

Geschreven door Maarten van der Vlugt op
Een tijdje geleden lanceerde Inside.Gamer, een nieuwe community platform waar je lekker kan kletsen over games met je medegamers en waar je de nodige gifjes, stevige discussies, zelfgemaakte reviews en off-topic onderwerpen kan vinden.

Mocht je het gemist hebben, dan kan je hier een uitgebreide post vinden over Inside.Gamer. In dit bericht lichten we een aantal posts van deze week voor je uit. 

Q&A: Welke PS3-, PSP- of Vita-game moeten we nog downloaden?

Het is jammer maar waar: Sony sluit deze zomer de PlayStation Store op de PlayStation 3, PlayStation Portable en PlayStation Vita. Hoewel je altijd nog fysieke games in huis kunt halen, wordt het niet meer mogelijk om nieuwe games aan te schaffen. Vandaar de vraag: welke topper moeten mensen nog snel downloaden voordat het te laat is?

Deel je antwoord hier!

Screenshot Sunday #3

Elke zondag plaatst LeegBlikjeWater twee screenshots van een game die hij speelt of heeft gespeeld. Daarbij zitten ook screenshots van andere leden van de vorige week. Ook screenshots delen? Stuur er eentje in de reacties onder deze post!

Bekijk hier de Screenshot Sunday van vorige week

Lootboxen creëren een gok verslaving

Dortje: Onderzoek wijst er naar lange tijd op dat het openen van lootboxen in video games de kans vergroot dat je later een gok verslaving ontwikkelt. Ikzelf vind dit al tijden een logische conclusie en ben blij dat het uiteindelijk ook uit een wetenschappelijk onderzoek is gekomen.

Wat vinden jullie, Kunnen lootboxen zoals ze vandaag de dag in games verschijnen of moet het gehele concept worden aangepast?

Deel hier jouw mening

lootbox

Amsterdam als Mario World-map

Eerder plaatste Hoofdredacteur Lucas hier een afbeelding van Nederland als Mario World-map, inmiddels is er ook een nieuwe map gemaakt door dezelfde maker en dan wel van Amsterdam!

Bekijk de post hier

Super Mario Bros. voor 660.000 dollar geveild

Je moet het er maar voor over hebben! Een nog in plastic verpakt exemplaar van Super Mario Bros. is voor 660.000 dollar – omgerekend zo’n 561.000 euro – onder de hamer gegaan.

Dat is een nieuw record voor een computerspel, dat via de veilingsite Heritage Auctions is te bekijken. Er is zoveel voor neergelegd omdat het voor zover bekend maar één van de twee bestaande exemplaren van de NES-game is, die nog in de fabrieksverpakking zit en nog in zo’n goede staat is. Het is daarbij de vierde druk die Nintendo heeft gemaakt van de game.

Lees meer

Super Mario Bros

Column: goedkoop gamen door de jaren heen

"Gamen is een relatief dure hobby. Voor een nieuwe game leg je snel zes tot acht tientjes neer. In het guldentijdperk betaalde je ook al snel 120 tot 140 gulden. Het grootste gedeelte van dat tijdperk moest ik een beroep doen op ouders, oma’s, tantes en later op een folderwijk en de Appie Heijn om mijn hobby te financieren. Er werd dus gezocht naar de goedkoopste oplossing, maar dat was niet altijd even legaal. Tijd voor een korte vlucht door de tijd waarin legale en illegaal verkregen games de revue passeren."

Lees hier de column van Luigi1985

Crash Bandicoot

Wat zijn jouw meest nostalgische games?

We hebben allemaal wel zo’n favoriete game waar we meerdere keren naar terug blijven keren, spelletjes die een speciale plek in ons hart verdienen en die we kunnen aanvinken op de lijst ‘bitterzoete nostalgie”. Omwille van de huidige situatie in de wereld is het alleen maar meer en meer logisch hoe makkelijk het wordt om de ultieme vorm van escapisme te ervaren, de controller vast te nemen en onze favoriete game te gebruiken als troost. Het leek me een fijne gedachte om mijn favoriete en meest nostalgische games op te sommen, door de generaties heen.

Wat zijn jouw meest nostalgische games?

Review: Duke Nukem 3D: Anniversary Edition

Ook deze week heeft blasterjackson ons weer voorzien van een user review! Dit keer is het de beurt aan Duke Nukem 3D: Anniversary Edition:

"Als het aankomt op videogames, heb ik heel wat van de ‘’klassiekers’’ gemist. Ik werd pas echt fanatiek toen de GameCube verscheen en heb daardoor hooguit een uurtje gestoeid met spellen als Mario 64, de eerste DOOM, Quake en Unreal Tournament. Maar beetje bij beetje haal ik de schade in. Vandaag met Duke Nukem 3D."

Lees hier de review van blasterjackson

Duke Nukem 3D World Tour

Tot zover een selectie van de posts op Inside.Gamer van deze week. Op zoek naar meer? Er is altijd meer te vinden op het nieuwe community-platform. En vergeet zelf niet ook af en toe wat leuks te plaatsen!

Dit artikel delen:

Lees meer

Remasters Age of Empire 2 en 3 krijgen meer content Balan Wonderworld kun je beter laten liggen
0

Reacties op: Inside.Gamer Community Spotlight #8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.