Weekoverzicht
PlayStation 5

Hoogtepunten: Sony wil volgend fiscaal jaar een recordaantal PlayStation 5-consoles verschepen

'EA kondigt in juli de terugkeer van een gevestigde franchise aan'

Geschreven door Maarten van der Vlugt op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

'EA kondigt in juli de terugkeer van een gevestigde franchise aan'

Electronic Arts zou volgende maand een nieuwe game in een gevestigde gamefranchise onthullen.

Dat meldt GamesBeat-journalist Jeff Grubb, die regelmatig correcte informatie naar buiten heeft gelekt, in een recente livestream. "Ik denk dat je blij gaat worden. We gaan het zien... als we eerst niet doodgaan."

Lees verder

Dead Space 2

Er kwam geen crunch te pas aan Psychonauts 2-ontwikkeling

Van 'crunch' was geen sprake tijdens de ontwikkeling van Psychonauts 2.

Dat heeft de senior producent van Double Fine, Kevin Johnson, gemeld op Twitter. "Leuk feit: Psychonauts 2 had geen crunch. Het team is geweldig en ik ben trots dat ik deel uitmaak van iets speciaals en dat gemaakt is in het schema dat we hadden gepland. Ik denk dat jullie er ook plezier aan gaan beleven."

Lees verder

Psychonauts 2

Geanimeerde serie rondom Final Fantasy 9 in de maak

Het in Parijs gesitueerde Cyber Group Studios gaat met Square Enix een animatieserie gebaseerd op Final Fantasy 9 maken.

Dat is aangekondigd. Cyber Group neemt de productie, wereldwijde distributie, licenties en merchandise van de serie op zich. De komende maanden moet de serie aan televisiezenders worden voorgesteld, met als doel om de productie eind dit jaar of begin volgend jaar te beginnen.

Lees verder

Final Fantasy 9

'Ontwikkeling Tekken x Street Fighter niet geannuleerd, maar gepauzeerd'

Tijdens een Japanse livestream van Harada's Bar waarin Tekken-producent Katsuhiro Harada aan het woord kwam, kwam naar buiten dat het spel geannuleerd was. Op Twitter laat Harada's Bar nu weten dat het om een misvertaling gaat in de ondertiteling van de stream.

"Er miste wat nuance in de Engelse vertaling van de video", zo wordt op Twitter gemeld. "Daar verontschuldigen we ons voor." De ontwikkelaar zou in plaats daarvan hebben gemeld dat de ontwikkeling is gepauzeerd. 

Lees verder

'Battlefield 2042 bevat modus met klassieke Battlefield-maps'

Dat meldt Tom Henderson, een insider die het wel vaker bij het rechte eind heeft wat betreft aankomend gamenieuws - ook op het gebied van Battlefield. De modus zou Battlefield Hub heten en spelers oude maps uit de Battlefield-franchise laten bezoeken. De maps zouden wel van een remaster voorzien zijn - ze draaien op de engine waar Battlefield 2042 zelf op loopt.

Electronic Arts en Dice hebben eerder al laten weten dat Battlefield 2042 uit drie verschillende hoofdmodi bestaat. Eén van die modi is nog in mysterie gehuld. Het enige wat daarover bekend is, is dat het een "liefdesbrief aan fanatieke Battlefield-fans" moet zijn. "Ontdek onverwachte gevechten en maak deel uit van het grote Battlefield-universum met deze modus."

Lees verder

Battlefield 2042

Sony wil volgend fiscaal jaar een recordaantal PlayStation 5-consoles verschepen

Het gaat om het fiscale jaar dat begint op 1 april 2022 en eindigt op 31 maart 2023. Het bedrijf is van plan om binnen dat jaar meer dan 22,6 miljoen exemplaren van de console te verschepen.

Het zou voor Sony een record betekenen. Het vorige record van het bedrijf werd in het fiscale jaar 1998 behaald, toen er 22,6 miljoen exemplaren van de allereerste PlayStation werden verscheept.

Lees verder

PlayStation 5

Phil Spencer zou graag een nieuwe Killer Instinct zien verschijnen

Dat meldt hij in een recente aflevering van de Dropped Frames-podcast, waar hij te gast was. Hij meldt dat hij samen met Matt Booty van Xbox Game Studios regelmatig over de vechtreeks praat en dat ze beiden graag de franchise laten terugkeren.

"Het gaat om het juiste team en de juiste kans vinden", meldt Spencer. "Maar er is zeker geen gebrek aan motivatie om meer met Killer Instinct te doen, want we houden van de franchise en de reactie van gamers op de franchise."

Lees verder

Killer Instinct

'Sucker Punch werkt aan op zichzelf staande uitbreiding Ghost of Ikishima'

Dat meldt onder andere journalist Nick Baker van Xbox Era. Baker voorspelde recent vaker onaangekondigde games correct, waaronder het vervolg op Mario + Rabbids: Kingdom Battle.

De game zou 'Ghost of Ikishima' heten en dit jaar nog moeten verschijnen. In een reactie op een tweet onthult Baker dat het concept van de game vergelijkbaar is met Uncharted: The Lost Legacy en Spider-Man: Miles Morales, waarmee het vermoedelijk kleiner qua omvang is. Platformen zijn nog onbekend.

Lees verder

Insomniac Games op zoek naar personeel voor multiplayer-project

Dit kondigt de studio aan via Twitter, waar ze ook uitlichten welke vacatures precies openstaan. Het betreft een creatief regisseur, systeemontwikkelaar, verhaalschrijver, art-regisseur en VFX-artiest.

Insomniac Games heeft onlangs Ratchet & Clank: Rift Apart uitgebracht, en vorig jaar ook nog Spider-Man: Miles Morales. Beide games bevatten geen multiplayer. Daarnaast is de kans groot dat de studio momenteel ook nog aan een vervolg op Marvel's Spider-Man uit 2018 werkt, met Peter Parker in de hoofdrol. Wat dit onaangekondigde multiplayer-project dan kan zijn, is onduidelijk.

Lees verder

Miles Morales

Ubisoft verwijdert fangemaakte GoldenEye-maps uit Far Cry 5

De YouTuber- Krollywood is meer dan 1.400 uur bezig geweest om alle maps uit de N64-game GoldenEye 007 na te maken met de level editor van Far Cry 5. De indrukwekkende maps waren speelbaar door de Arcade-modus van Far Cry 5 te starten, maar zijn inmiddels verwijderd.

"Ik ben erg verdrietig, niet voor mezelf of het werk dat ik er de afgelopen drie jaar in heb gestopt, maar vanwege de spelers die het willen spelen of specifiek Far Cry hebben gekocht om mijn levels te spelen", meldt Krollywood aan Kotaku. 

Lees verder

Goldeneye 007

Dit artikel delen:

Lees meer

VRChat haalt 80 miljoen dollar op voor uitbreiding game OlliOlli World voelt als een stijlvolle evolutie
1

Reacties op: Hoogtepunten: Sony wil volgend fiscaal jaar een recordaantal PlayStation 5-consoles verschepen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    GoofyZ3

    • 26 juni 2021 16:50
    We willen allemaal wel eens wat Lolz

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.