Weekoverzicht
Nintendo Switch

Hoogtepunten: Nieuwe Nintendo Switch wordt gedurende komende weken onthuld

Graphics blijven er voorlopig nog wel even ‘nep’ uitzien

Geschreven door Maarten van der Vlugt op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Graphics blijven er voorlopig nog wel even ‘nep’ uitzien

Met elke nieuwe generatie spelcomputers stijgen de grafische prestaties exponentieel: méér pixels, méér polygonen en méér visuele effecten. Maar nog steeds is een game onmiskenbaar een game. Niemand die ooit een spel in actie ziet, denkt: “waar is dit gefilmd?” Gaan games er ooit zo realistisch uitzien en willen we dat wel?

Dat spellen er nu vele malen mooier uitzien dan pak ‘m beet twintig jaar geleden, valt niet te ontkennen. Maar fotorealistisch? Absoluut niet. Hoewel een screenshot van een landschap of een gebouw wellicht nog iemand even kan doen twijfelen (maar niet lang), is elk met de computer gegenereerd personage onmiddellijk herkenbaar als ‘nep’. Als het allemaal beweegt is er geen reden meer voor zelfs de minste twijfel. Waar we naar kijken is met de computer gegenereerd.

Lees verder

Respawn verdedigt hoge prijzen van skins in Apex Legends

Dat deed het bedrijf in een recente Reddit AMA. De afgelopen tijd is er veel kritiek over de prijs van bepaalde premium skins in de game. Die kosten rond de 1800 Apex Coins, omgerekend tegen de 15 euro.

Gedurende de vragensessie beantwoordde director of communications Ryan K. Rigney - soms in naam van de persoon binnen het bedrijf die eindverantwoordelijk is voor de prijzen - diverse vragen over de hoge prijzen. "Mensen denken misschien dat cosmetische items makkelijk te produceren zijn, omdat onze concurrentie dit soort items in veelvoud beschikbaar stelt. Maar ons team is veel kleiner en spendeert meer tijd aan de skins."

Lees verder

Apex Legends

'Ontwikkeling Skull and Bones wederom opnieuw begonnen'

De ontwikkeling van Ubisofts piratengame Skull and Bones zou voor de tweede keer zijn geschrapt, om vervolgens opnieuw te beginnen.

Dat claimt een anonieme bron aan Gameluster. De ontwikkeling van het spel zou enkele maanden geleden opnieuw zijn begonnen, nadat managing director Hugues Ricour van Ubisoft Singapore vorig jaar ontslagen werd.

Lees verder

Skull & Bones

Biomutant barst van de twijfelachtige keuzes

Biomutant is een openwereld-rpg met dialogen met keuzevrijheid, een craftingsysteem, een uitgebreid vechtsysteem, vrij te spelen skills, een stamina-meter zoals in Zelda: Breath of the Wild, outposts met bijbehorende facties, verschillende aan je wapen gekoppelde vaardigheden, een karmasysteem á la Fable én een verteller die je acties duidt zoals we kennen uit Immortals: Fenyx Rising. Inderdaad, dat is nogal wat.

Het spel klinkt nu misschien als een best-of is van recente openwereld-rpg’s, maar dat valt tegen. Biomutant komt meer in de buurt van een losjes gecureerde langspeelplaat die bij vlagen verzuipt in eigen aspiraties. De grootste slachtoffers zijn het suffe verhaal dat in leven wordt gehouden met warrige dialogen, een pacing die alle kanten opschiet en matige missies, die in complexiteit doen terugdenken aan quests uit mmo’s van begin deze eeuw.

Lees verder

PlayStation Plus heeft inmiddels 47,6 miljoen leden

Dat heeft Sony aangekondigd in een slide voor diens corporate meeting. Het aantal leden is in maart vastgesteld, dus inmiddels ligt het aantal leden mogelijk hoger. Een jaar geleden lag het aantal leden nog op 41,5 miljoen.

Met een PlayStation Plus-abonnement kunnen gamers op PlayStation-consoles online tegen anderen gamen. Ook kunnen gamers elke maand een aantal games kosteloos claimen. De afgelopen tijd waren games als Control, Final Fantasy 7 Remake en Destruction AllStars onderdeel van de line-up.

Lees verder

PlayStation Plus

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl verschijnen op 19 november

The Pokémon Company heeft de releasedata van Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl, en Pokémon Legends Arceus onthuld.

Brilliant Diamond en Shining Pearl zijn vanaf 19 november beschikbaar voor Nintendo Switch. In een tweet zijn de doosjes van de remakes onthuld, die worden gemaakt door het Koreaanse bedrijf ILCA, in samenwerking met Game Freak. De games moeten 'trouw blijven' aan de originele DS-titels, maar ook enkele verfijningen toevoegen.

Lees verder

'Nieuwe Nintendo Switch wordt gedurende komende weken onthuld'

Nintendo zou van plan zijn het nieuwe Nintendo Switch-model ergens de komende weken, nog voor E3, te onthullen.

Dat blijkt uit een nieuwe reportage van Bloomberg. Het bedrijf zou het nieuwe model, waar al geruime tijd geruchten de ronde over doen, nog voor E3 willen onthullen. Zo zouden uitgevers games die specifiek voor het model zijn bedoeld - of beter draaien op dat model - tijdens E3 kunnen tonen. E3 wordt dit jaar van 12 tot en met 15 juni gehouden, zij het alleen digitaal.

Lees verder

Nintendo Switch

Uncharted 4: A Thief's End komt waarschijnlijk naar pc

De PlayStation 4-game Uncharted 4: A Thief's End komt zeer waarschijnlijk naar pc.

Dat blijkt uit een Sony-presentatie van een gesprek met investeerders. In de presentatie wordt vermeld dat er naast de vorige week uitgekomen pc-versie van Days Gone meer PlayStation-games naar pc komen. Op diezelfde slide van de presentatie wordt ook Uncharted 4 genoemd. 

Lees verder

Sony wil populaire PlayStation-franchises naar mobiel brengen 

Sony is van plan om diverse populaire PlayStation-franchises naar mobiel te brengen.

Dat meldde SIE-directeur Jim Ryan in een gesprek met investeerders. Volgens hem wil het bedrijf dit fiscale jaar beginnen met "sommige iconische PlayStation-IP" naar smartphones te brengen. "Doordat we leren van deze ervaringen en steeds meer games naar mobiel gaan brengen, verwachten we dat onze contributies op pc en mobiel steeds belangrijker gaan worden."

Lees verder

Gran Turismo

Eerste gameplay van Horizon Forbidden West getoond 

Sony en Guerrilla Games hebben gisteravond de eerste gameplaybeelden getoond van Horizon Forbidden West.

Dat deden de uitgever en ontwikkelaar in een State of Play-uitzending. Er werd ongeveer veertien minuten aan gameplay getoond van de PlayStation 5-versie van de game. Forbidden West werd vorig jaar aangekondigd middels een trailer, maar het is voor het eerst dat er uitgebreide gameplay van het spel te zien is.

Lees verder

Horizon Forbidden West

Dit artikel delen:

Lees meer

Black Ops Cold War-multiplayer en Zombies Outbreak gratis te spelen E3: de opkomst, evolutie en mogelijke teloorgang
2

Reacties op: Hoogtepunten: Nieuwe Nintendo Switch wordt gedurende komende weken onthuld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Lord Ganon

  • 29 mei 2021 10:11
  Kom maar op met die nieuwe Switch Up! ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TommyVercetti

  • 29 mei 2021 15:52
  Ik hoop op een 1440p 120hz scherm bij de nieuwe Switch.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.