Weekoverzicht
Elden Ring

Hoogtepunten: Free Radical Design opnieuw opgericht en Warner Bros. mogelijk opgesplitst

Stadia is volgens Google 'springlevend'

Geschreven door Maarten van der Vlugt op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Stadia is volgens Google 'springlevend'

Dat meldt Stadia-ontwikkelaar en marketinghoofd Nate Ahearn aan GamesIndustry.biz. "We zijn op weg om dit jaar meer dan honderd nieuwe games te lanceren op Stadia, en we blijven er voor zorgen dat Stadia een geweldige plek is om games te spelen op apparaten die je al in huis hebt staan."

Ahearn vervolgt: "Ik zou alle mensen die er niet in geloven willen zeggen dat ze moeten letten op hoe we onze woorden in daden omzetten, terwijl we het Stadia Makers-programma laten groeien en samenwerken met AAA-studio's als Capcom, EA, Square Enix, Ubisoft en anderen."

Lees verder

Google Stadia

"Nieuwe videokaarten worden voor driemaal de richtprijs verkocht"

De populariteit van cryptomining stuwt de prijzen van videokaarten omhoog en houdt voorraden laag. Het Duitse 3DCenter houdt de Europese prijsfluctuaties sinds dit jaar bij, met alle pijnlijke resultaten van dien. Zo wordt de meest begeerde kaart, de GeForce RTX 3080, tegenwoordig al snel verkocht tegen een verdrievoudiging van de originele richtprijs.

Vooral de Nvidia-videokaarten zijn goed in trek, zo blijkt uit de statistieken van de prijsvergelijkers. Begin dit jaar was het nog mogelijk een GeForce RTX 3090 tegen iets meer dan de richtprijs aan te schaffen; nu betaal je in vrijwel alle gevallen (minimaal) het dubbele. Hetzelfde geldt momenteel voor ook de RTX 3060 en RTX 3070.  

Lees verder

3D-render van de NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart.

Warner Bros. Games wordt mogelijk opgesplitst door fusie

Gisteren werd bekendgemaakt dat huidige eigenaar AT&T WarnerMedia aan Discovery verkoopt. Dit levert een fusie op waardoor er een nieuw bedrijf ontstaat dat "een van de grootste globale streamingbedrijven" moet worden. Daardoor moet Discovery meer concurrentie gaan bieden op de streamingmarkt. De fusie moet medio 2022 rond zijn en levert verkoper AT&T ongeveer 43 miljard dollar op.

Op Twitter meldt journalist Stephen Totilo via Axios te hebben vernomen dat de fusie er voor kan zorgen dat Warner Bros. Games opgesplitst wordt. "Sommige studio's in de gamesarm (van het bedrijf) blijven bij AT&T, terwijl anderen naar het nieuwe bedrijf gaan."

Lees verder

Batman Arkham Knight

Zo game je vijf keer langer op je Switch zonder stopcontact

De Nintendo Switch is een fantastische handheldconsole, maar de batterijduur is helaas niet geweldig. Daarom kijken we vandaag naar de eenvoudigste manier om die drastisch te verbeteren: met een externe batterij.

Toen telefoons vroeger met gemak een week meegingen na één keer opladen, gold dat min of meer ook voor handheld consoles. De Nintendo Game Boys van toen maakten weliswaar gebruik van simpele AA-batterijen in plaats van speciale lithium-ion-accu’s, maar je kon er met gemak een hele dag op gamen. Geen zorgen dus over savegames die misschien verloren gaan als je niet op tijd een oplader of nieuwe batterijen kan vinden. Die tijden zijn veranderd, want nu telefoons en andere apparaten krachtiger zijn geworden, gaan ze een stuk minder lang mee dan vroeger - ook de Switch.

Lees verder

switch

'Elden Ring, Hellblade 2 en Everwild worden deze E3 niet getoond'

De games Elden Ring, Senua's Saga: Hellblade 2 en Everwild zouden op E3 volgende maand niet worden getoond, zo claimt journalist en insider Jeff Grubb.

Dat meldde hij gisteren tijdens een livestream. Hij noemde een aantal games op die niet op aankomende E3 worden getoond, waaronder de Xbox-games Senua's Saga: Hellblade 2 en Everwild. Laatstgenoemde spel wordt ontwikkeld door het Britse Rare.

Lees verder

Elden Ring

PlayStation 5-update voor The Last of Us: Part 2 nu beschikbaar

Zodra spelers versie 1.08 hebben geïnstalleerd bevat de game wanneer deze op PS5 gespeeld wordt diverse verbeteringen, waaronder verbeterde laadtijden. Ook kan men in de Display-opties kiezen tussen 30 en 60 frames per seconde.

Digital Foundry heeft de patch al geruime tijd uitgetest en een uitgebreide impressie online gezet. Hieronder zijn zowel de trailer van de update, als de videoversie van Digital Foundry's impressie te vinden.

Lees verder

'Starfield verschijnt niet in 2021'

Zo ontkracht Jason Schreier van Bloomberg een gerucht dat claimt dat de game 'zo goed als af' is.

"Geruchten als deze blijven de kop opsteken, maar Starfield is nog lang niet af, volgens verschillende mensen die betrokken zijn bij de ontwikkeling", zegt Schreier. "Hij zal op E3 aanwezig zijn, maar de geplande releasedatum is veel later dan mensen verwachten. Ik deel dit zodat mensen hun verwachtingen kunnen bijstellen."

Lees verder

Starfield

Free Radical Design opnieuw opgericht om nieuwe Timesplitters te maken

Uitgever Deep Silver heeft ontwikkelaar Free Radical Design opnieuw opgericht, zodat er gewerkt kan worden aan een nieuw deel in de Timesplitters-franchise.

De ontwikkeling van de game moet ergens in de komende maanden beginnen - op dit moment richt men zich op het bekleden van alle belangrijke posities binnen de studio. Diverse mensen die ook in het oorspronkelijke Free Radical Design zaten maken al deel uit van het team, waaronder oprichters Steve Ellis en David Doak.

Lees verder

Timesplitters

Dit artikel delen:

Lees meer

Normandy uit Mass Effect nu beschikbaar in No Man's Sky Gamen met een controledwang
0

Reacties op: Hoogtepunten: Free Radical Design opnieuw opgericht en Warner Bros. mogelijk opgesplitst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.