Weekoverzicht
Far cry 6

Hoogtepunten: Far Cry 6 is volgens Ubisoft toch wel politiek geladen

Eigenaar van ROM-website moet 2,1 miljoen dollar betalen na rechtszaak met Nintendo

Geschreven door Maarten van der Vlugt op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

'New Nintendo Switch Pro' was kort op Amazon Mexico te zien

Een bezoeker maakte er een screenshot van en deelde het op Twitter. De vermelding op Amazon is inmiddels al offline gehaald. Verdere details over de New Nintendo Switch Pro stonden er niet.

Het is niet voor het eerst dat producten voor onthulling op Amazon Mexico worden vermeld. Zo werd er op de webshop ook al naar het bestaan van Luigi's Mansion 3 en Spyro Reignited Trilogy gehint, nog voordat beide games waren aangekondigd.

Lees verder

Days Gone is een schoolvoorbeeld voor pc-ports

Sony is hard werk aan het maken van hun belofte om first-party games over te zetten naar pc. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan, zo blijkt uit de problemen die Horizon Zero Dawn op pc ondervond. Days Gone weet niet alleen die problemen te vermijden, het legt de lat ook een flink stuk hoger voor alle pc-overzettingen van Sony die nog volgen.

De overzetting van de PS4-versie van Days Gone naar pc is in elk opzicht goed gelukt: er zijn geen overduidelijke bugs of prestatieproblemen en de besturing is goed afgestemd op de verwachtingen van pc-gamers. Als kers op de taart is de game ook nog eens uitstekend geoptimaliseerd, waardoor je waarschijnlijk niet diep in de buidel hoeft te tasten om een nieuwe videokaart te halen.

Lees verder

Far Cry 6 is volgens Ubisoft toch wel politiek geladen

Eind vorige week werd de eerste gameplay van Far Cry 6 onthuld. In een interview met The Gamer liet narrative director Navid Khavari weten dat het spel geen politiek statement maakt over de huidige situatie in Cuba. Veel gamers reageerden hier verontwaardigd op, omdat het spel overduidelijk een fictief eiland geïnspireerd op Cuba presenteert en men het in de game opneemt tegen een dictator.

In een nieuwe update op Ubisofts blog probeert Khavari meer duidelijkheid te scheppen. "Ons verhaal is politiek. Een verhaal over een moderne revolutie moet dat wel zijn. Er zitten harde, relevante discussies in Far Cry 6 over hoe fascisme in een natie kan ontstaan, over de kosten van imperialisme, gedwongen arbeid, het belang van vrije en eerlijke verkiezingen, LGBTQ+-rechten en meer binnen de context van Yara, een fictioneel eiland in de Caraïben."

Lees verder

Far cry 6

Eigenaar van ROM-website moet 2,1 miljoen dollar betalen na rechtszaak met Nintendo

Nintendo mag 2,1 miljoen dollar in ontvangst nemen na het winnen van een rechtszaak tegen Matthew Storman, de eigenaar van een ROM-website die inmiddels offline gehaald is.

In september 2019 startte Nintendo een rechtszaak tegen Matthew Storman, de eigenaar van de inmiddels offline gehaalde ROM-website ROMUniverse. Op deze website uploadde hij illegaal verkregen games van Nintendo, en maakte hij winst door betaalde abonnementsdiensten aan te bieden waarbij deze spellen inbegrepen zaten. In totaal heeft Storman ongeveer 36.000 dollar winst gemaakt via de website.

Lees verder

Fans krijgen Super Mario Galaxy speelbaar op Nintendo DS

De Wii-game uit 2007 is via een custom engine op de DS speelbaar gekregen door Gericom, Jelle, Stomatol en Ermii. Omdat het een custom engine betreft, is het geen overzetting maar in feite een remake.

Het viertal deelde onlangs beelden van de DS-versie op YouTube. Daarin is Hurry Scurry Galaxy-level Shrinking Satellite in actie te zien. Bekijk de video hieronder.

Lees verder

Super Mario Galaxy

Dolby Vision en Atmos voor Halo Infinite bevestigd

Dat was kort te lezen op de officiële Dolby-site. Inmiddels is het bericht offline gehaald, maar op social media heeft Klobrille een screenshot van het bericht gedeeld.

Dit is vergelijkbaar met wat er gisteren gebeurde op de Franse Xbox-site. Daar viel te lezen dat Dolby Vision en Atmos voor games twee jaar exclusief op Xbox-consoles verkrijgbaar zou zijn. Dat bericht werd ook weer verwijderd, maar wel met een screenshot gedeeld door Klobrille.

Lees verder

Halo Infinite

God of War: Ragnarok uitgesteld naar 2022

Dat meldde PlayStation Studios-hoofd Hermen Hulst in een vragensessie op PlayStation Blog. "We hebben de beslissing genomen om (God of War) volgend jaar uit te brengen, om er voor te zorgen dat Santa Monica Studio de geweldige God of War-game kan leveren die we allemaal willen spelen."

Vervolgens plaatste Santa Monica Studio een bericht op Twitter waarin hetzelfde werd gemeld. Daarbij wordt ook 2022 aangehouden zodat de veiligheid van de werknemers en diens familie kan worden gewaarborgd.

Lees verder

Toekomstige PlayStation-games komen niet op lancering naar pc

Dat vertelt PlayStation Studios-hoofd Hermen Hulst in een vragensessie op PlayStation Blog. Hem werd gevraagd wat de rol van pc-releases is binnen PlayStation Studios, nadat PlayStation 4-games als Horizon Zero Dawn, Death Stranding en Days Gone geruime tijd na release op pc zijn verschenen.

"We staan nog aan het begin van onze pc-planning", legt Hulst uit. "Horizon Zero Dawn was erg succesvol. Ik denk dat dit aantoont dat gamers ook buiten het PlayStation-ecosysteem trek hebben in de geweldige portfolio aan games waar fans al jaren van genieten."

Lees verder

‘Elden Ring toch aanwezig bij Summer Game Fest’

Elden Ring is mogelijk toch aanwezig bij Summer Game Fest. Dat meldt onder andere Venturebeat-journalist Jeff Grubb. Organisator van The Game Awards, Geoff Keighley, zou een trailer van de game willen presenteren, die meerdere bronnen van Grubb al zouden hebben gezien.

“Ik heb de hele dag nagedacht over hoe ik over Elden Ring zou praten vandaag”, zegt Grubb in een YouTube-video. “Ik wil niet het gras voor de voeten van degenen die dit voor elkaar hebben gekregen wegmaaien, maar ik wil zeggen dat ik denk dat Keighley deze keer naar de game hint.”

Lees verder

Elden Ring

Pokémon-games zijn in totaal 380 miljoen keer verkocht

Alle games ‘Pokémon-gerelateerde’ games zijn bij elkaar 380 miljoen keer verkocht. Dat blijkt uit een update van de website van The Pokémon Company.

Daarmee verkocht het bedrijf in samenwerking met ontwikkelaar Game Freak en uitgever Nintendo tussen 1 april 2020 en 31 maart 2021 zo’n 11 miljoen exemplaren. De meeste daarvan betreffen hoogstwaarschijnlijk Pokémon Sword en Shield, momenteel het derde bestverkochte deel, en New Pokémon Snap.

Lees verder

Dit artikel delen:

Lees meer

Laatste Ark: Survival Evolved-dlc nu verkrijgbaar Consolegeneraties zijn dood
0

Reacties op: Hoogtepunten: Far Cry 6 is volgens Ubisoft toch wel politiek geladen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.