Weekoverzicht
Xbox Series S

Hoogtepunten: Xbox Series S en X

Deze week stond in het teken van veel groot Xbox-nieuws.

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

'Historisch laag aanbod illegale games na oprollen downloadbende'

Er verschijnen de afgelopen dagen historisch weinig illegale games in torrent-vorm, nadat een grote aanbieder is opgerold. Dat meldt Torrent Freak in een eigen analyse.

Europol en het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben eind vorige maand meerdere leden van SPARKS opgepakt, een groep die al jarenlang verschillende media illegaal aanbood op internet. Zij waren verantwoordelijk voor een groot deel van de bestanden die via Bittorent worden aangeboden. Het gaat om films, series, muziek, e-books, maar dus ook games.

Lees hierhet volledige bericht.

keyboard

Xbox Series S bevestigd, kost 299 euro

Microsoft heeft het bestaan van de Xbox Series S en de prijs van deze goedkopere next-gen console bevestigd. Kort hiervoor lekte al informatie uit, inclusief een releasedatum voor de Series S en Series X.

De Xbox Series S is de goedkopere en minder krachtige variant van de Xbox Series X. In afbeeldingen is te zien dat deze console wit is, geen disk-drive heeft en een dunner ontwerp krijgt vergeleken met de Series X. Hiernaast is een zwarte cirkel prominent aanwezig, die vermoedelijk voor de ventilatie zorgt. De controller lijkt, naast de kleur, identiek aan die van Series X. Verdere details over de kracht van de Series S zijn nog niet onthuld.

Lees hier het volledige bericht.

xbox series s

Nintendo onthult Hyrule Warriors: Age of Calamity

Nintendo heeft Hyrule Warriors: Age of Calamity onthuld. De game verschijnt 20 november op Nintendo Switch.

Age of Calamity wordt ontwikkeld door Koei Tecmo en speelt zich honderd jaar voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild af. De game behandelt de Great Calamity, waarnaar eerder verwezen werd, en de oorlog tussen Calamity Ganon en Hyrule.

Lees hier het volledige bericht.

Hyrule Warriors

Xbox Series S komt op 10 november uit

De Xbox Series S verschijnt op 10 november, zo heeft Microsoft bevestigd.

Het bedrijf plaatste gisteravond een nieuwe versie van de onthullingstrailer van de console online. De trailer is hetzelfde als de video van gisterochtend, op één detail na: aan het einde is de releasedatum van 10 november te zien.

Lees hierhet volledige bericht.

Xbox Series S

Apple klaagt Fortnite-studio Epic Games aan

Nadat Epic Games een rechtszaak tegen Apple aanspande, heeft Apple nu ook besloten Epic Games aan te klagen.

Apple claimt dat Epic Games zich schuldig maakt aan diefstal. Epic gaf spelers op iOS en Android een manier om direct aankopen te doen bij het bedrijf, in plaats via de App Store. Daardoor liep Apple de gebruikelijke dertig procent aan winstmarge mis. Apple claimt dat Epic dit deed terwijl het wel van de voordelen van de App Store profiteerde.

Lees hierhet volledige bericht.

fortnite

Xbox Series X kost 499 euro, lanceert op 10 november

De Xbox Series X verschijnt op 10 november wereldwijd en kost 499 euro. Dat laat Microsoft weten.

Vanaf 22 september is de Xbox Series X te bestellen. Daarbij kunnen volgend jaar 12 nieuwe landen gebruikmaken van Xbox All Access, Microsofts maandelijkse betaaldienst. De Series X kost dan 24,99 dollar per maand. Xbox All-Access is nog niet aangekondigd voor Nederland. Ook maakte het bekend dat EA Play aan Game Pass Ultimate wordt toegevoegd.

Lees hierhet volledige bericht.

Xbox Series X

Gouden PlayStation 5 kost zo'n 8900 euro

Vanaf morgen gaat een gouden PlayStation 5 in de verkoop. De console kost rond de 8000 tot 9000 euro.

De gouden PlayStation 5 wordt gemaakt door Truly Exquisite, dat meerdere gouden versies van producten als smartphones en schoenen verkoopt. De console is gemaakt van 24 karaats goud en kost zo'n 8800 euro voor de All-Digital-versie en rond de 8900 euro voor de diskversie. Daarbij zijn twee gouden DualSense-controllers en een gouden 3D Pulse headset inbegrepen.

Lees hierhet volledige bericht.

Review:Marvel’s Avengers heeft als multiplayergame nog een lange weg te gaan

Rondstampen als je favoriete superheld in Marvel’s Avengers voelt goed, en daarmee overwint de game misschien wel de belangrijkste horde. Of je nou rondvliegt als Iron Man, het laat bliksemen als Thor, of Captain America’s schild als frisbee gebruikt; de game doet recht aan onze favoriete superhelden. Het verhalende gedeelte komt bovendien verrassend sterk uit de hoek door de superhelden stuk voor stuk te laten schitteren, met outsider Ms. Marvel voorop. De multiplayer mist echter (nog) bezieling en hangt van onduidelijkheden aan elkaar.

Lees hierde volledige review.

MARVEL AVENGERS

Prince of Persia: The Sands of Time krijgt remake

Ubisoft heeft tijdens de Forward-presentatie een remake van Prince of Persia: The Sands of Time officieel onthuld.

De game verschijnt op 21 januari 2021 op PlayStation 4, Xbox One, Uplay en Epic Games Store. De games zijn ook speelbaar op next-gen consoles via backward compatibility. Ubisoft liet in een video zien hoe dezelfde stemacteur achter de prins uit de oorspronkelijke The Sands of Time terugkeert. Het bedrijf heeft de graphics, de besturing en het camerasysteem verbeterd.

Lees hier het volledige bericht.

Immortals Fenyx Rising is een steengoede kopie van Zelda: Breath of the Wild

Het is verwonderlijk hoe geen enkele openwereldgame de vrijheid van The Legend of Zelda: Breath of the Wild na heeft weten te bootsen sinds de release van Nintendo’s meesterwerk. Ubisoft lijkt de eerste te worden met Immortals Fenyx Rising.

Wellicht komt die naam je niet bekend voor. Dat komt omdat Immortals tijdens E3 2019 werd aangekondigd als Gods and Monsters, maar volgens Ubisoft Quebec een dusdanig grote verandering onderging dat een naamswijziging op z’n plaats was. In grote lijnen lijkt er weinig veranderd te zijn: we hebben nog steeds te maken met een openwereldgame in een Grieks-mythologische setting.

Lees hierde volledige hands-on.

Dit artikel delen:

Lees meer

Kena: Bridge of Spirits uitgesteld naar 2021 Xbox Series S is een ongelooflijke troefkaart voor Microsoft
0

Reacties op: Hoogtepunten: Xbox Series S en X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.