Weekoverzicht
halo infinite

Hoogtepunten: Xbox Games Showcase en wangedrag bij Ubisoft

Halo Infinite cover art, Nintendo Mini Direct en voorspel

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Shin Megami Tensei 5 komt in 2021 naar Switch

Tijdens de Nintendo Mini Direct is een korte teaser voor Shin Megami Tensei 5 getoond.

Shin Megami Tensei 5 is de nieuwste game in de populaire Japanse franchise. De game werd en 2017 al aangekondigd voor de Nintendo Switch en nu is er een korte nieuwe trailer van de game uitgekomen. Atlus heeft ook aangekondigd dat Shin Megami Tensei 5 ergens in 2021 moet gaan uitkomen. De teaser-trailer is hieronder te bekijken.

Lees hier het volledige bericht.

Shin Megami Tensei 3-remaster voor Switch en PS4 onthuld

Tijdens de Nintendo Mini Direct werd bekendgemaakt dat een remaster vanShin Megami Tensei 3: Nocturne in de maak is.

Aan het einde van de Nintendo Mini Direct onthulde ontwikkelaar Atlus dat in het voorjaar van 2021 een HD remaster gaat uitkomen van Shin Megami Tensei 3 Nocturne. De game kwam oorspronkelijk in 2003 uit op de PlayStation 2 onder de naam Lucifer’s Call en komt uit op de Nintendo Switch en de PlayStation 4. De eerste trailer is hieronder te bekijken.

Lees hier het volledige bericht.

Achtergrond:De Tempest audiochip in de PS5 biedt een echte 3D-ervaring

De PlayStation 5 komt eind dit jaar uit en brengt de nodige vernieuwingen en verbeteringen met zich mee. Er is al een hoop gezegd en geschreven over het uiterlijk, de prijs en de grafische pracht die de PS5 kan laten zien, maar over de nieuwe audiochip blijft het verrassend stil. Dat terwijl deze chip een hoop aan je game-ervaring toe kan voegen.

De Tempest Engine, die in de Playstation 5 draait op de dedicated audio-chip, gaat namelijk zorgen voor zogenaamde 3D-audio. Hoewel Sony dit presenteert als een revolutionaire feature, is 3D-audio bepaald geen nieuwe techniek. Sterker nog: het is in essentie een rebranding van binauraal geluid.

Lees hier het volledige artikel.

ps5

Bloomberg: 'Al jaren seksueel wangedrag bij Ubisoft'

Volgens een nieuw rapport van Bloomberg was er al jaren sprake van seksueel wangedrag en racisme bij Ubisoft. Verschillende huidige en ex-werknemers spraken zich grotendeels anoniem uit.

Bloomberg deelt verschillende verhalen van werknemers over onder andere Serge Hascoët, inmiddels ex-CEO van Ubisoft. Hascoët zou onder andere vrouwen benadelen die weigerden met hem te drinken in stripclubs, ongepaste opmerkingen maakte naar vrouwen tijdens meetings en werknemers cakes met wiet geven zonder dat ze dat wisten. Ook zouden de CEO en andere hoofden racistische opmerkingen hebben gemaakt over acteur John Boyega in Star Wars: The Force Awakens.

Lees hier het volledige bericht.

Ubisoft

Voorspel: The Last of Us: Part 2 is op z'n best als de kleren uitgaan

Toen de eerste gameplay van The Last of Us: Part 2 werd onthuld tijdens E3 2018, bleef men er maar over doorpraten. Hoofdpersonage Ellie kust in de trailer een andere vrouw en het internet was te klein voor alle boze gamers die zich daar aan stoorden. Nu is de game uit en is het tijd om te kijken waar die kus toe leidt.

Pas op: dit artikel bevat flinke spoilers over The Last of Us: Part 2

Lees hier het volledige artikel.

The Last of Us Part 2

Box art van Halo Infinite onthuld

De box art van Halo Infinite is onthuld. Op het forum van Halo is de cover gedeeld.

Op de box art is de Master Chief te zien met op de achtergrond een landschap waar verschillende dingen te zien zijn, zoals een neergestort schip, ringen en een aantal gebouwen. Ook is de slechterik van de game in de reflectie van Master Chiefs helm te zien. Fan speculeren dat het gaat om Atriox, Hyperious of een totaal nieuw personage.

Lees hier het volledige bericht.

Halo Infinite

Hardware Update:Close-up 3D-render van een AMD Radeon-videokaart. AMD richt 'Big Navi' videokaart-comeback op eind 2020

Geroezemoes en geruchten alom, maar geen van de grote hardware-partijen bracht recentelijk het harde nieuws waar gamers naar smachten. NVIDIA blijkt toch niet helemaal klaar met de Turing-familie videokaarten, Intel rolt nóg meer processoren uit in hun huidige generatie en AMD lijkt ondertussen te azen op een grafische comeback, maar wel pas eind dit jaar...

‘NVIDIA GeForce RTX 3080 is 20% sneller dan RTX 2080 Ti’

In de categorie ‘met een korreltje zout’: een anonieme Twitter-gebruiker lekte de prestatiesprong die NVIDIA zal maken van de GeForce RTX 2080 Ti naar de GeForce RTX 3080 — dus niet het dikkere Ti-model. De RTX 3080 zou volgens vermeende insider KatCorgi maar liefst 20% sneller zijn dan het paradepaardje uit de voorgaande Turing-generatie.

Lees hier het volledige artikel.

Close-up 3D-render van een AMD Radeon-videokaart.

Xbox Games Showcase-hoogtepunten:

Uitgebreide gameplay van Halo Infinite getoond

Tijdens de Xbox Games Showcase vanavond heeft Microsoft uitgebreide gameplaybeelden van Halo Infinite getoond.

De demo speelt zich in 2560 af. Aan het begin is te zien hoe Master Chief samen met een piloot op een Halo-planeet neerstort. Master Chief verkent de planeet, waarop diverse Covenant-aliens te vinden zijn. Ook rijdt hij in een Warthog rondt en torent hij via een lift hoog boven de planeet uit.

Lees hier het volledige bericht.

halo infinite

State of Decay 3 aangekondigd

Microsoft heeft tijdens de Xbox Games Showcase State of Decay 3 aangekondigd.

De trailer toont een personage dat jacht maakt op een wolf, dat uiteindelijk al is gedood door een besmet dier. Meer details over de game zijn er nog niet.

Lees hier het volledige bericht.

State of Decay 2

Forza Motorsport voor Xbox Series X aangekondigd

Tijdens de Xbox Games Showcase werd Forza Motorsport voor Xbox Series X aangekondigd.

De trailer die Microsoft toonde was volgens het bedrijf volledig in-engine. De game wordt ontwikkeld door Turn 10 Studios, dat ook voor voorgaande Forza Motorsport-games verantwoordelijk was. Het spel komt sowieso naar Xbox Series X en pc.

Lees hier het volledige bericht.

Forza motorsport

Rare’s Everwild uitgelicht in nieuwe trailer

Tijdens de Xbox Games Showcase vanavond werden er nieuwe beelden van Rare’s aankomende spel Everwild getoond.

Everwild komt naar Xbox Series X, Xbox One en pc. De game werd vorig jaar al onthuld. Het spel lijkt vooral om de natuur te draaien en de verschillende dieren en mensen die er in wonen. Een releasedatum is er nog niet.

Lees hier het volledige bericht.

Everwild

Obsidian werkt aan actie-rpg Avowed

Obsidian Entertainment werkt aan de actie-rpg Avowed, zo werd tijdens de Xbox Games Showcase onthuld.

De ontwikkelaar, dat inmiddels onderdeel is van Microsoft, ontwikkelt het spel voor pc en Xbox Series X. De game is te spelen in een eerstepersoonsperspectief en speelt zich af in de fantasiewereld Eora - dezelfde wereld als in Pillars of Eternity.

Lees hier het volledige bericht.

Avowed

Psychonauts 2-trailer laat nieuw nummer van Jack Black horen

Tijdens de Xbox Games Showcase werd een nieuwe trailer van de langerwachte game Psychonauts 2 getoond.

De trailer toont niet alleen nieuwe gameplay van het spel, maar ook hoe zanger en acteur Jack Black een nieuw nummer voor het spel opneemt.

Lees hier het volledige bericht.

Psychonauts 2

S.T.A.L.K.E.R. 2 is tijdelijk exclusief voor Xbox Series X en pc

Het eerder aangekondigde S.T.A.L.K.E.R. 2 komt eerst op Xbox Series X en pc uit, voordat het naar andere platforms komt.

Dat werd tijdens de Xbox Games Showcase aangekondigd. Er werd daarnaast een nieuwe trailer van de game getoond.

Lees hier het volledige bericht.

Stalker

Nieuwe Fable voor Xbox en pc in ontwikkeling

Microsoft heeft een nieuwe Fable onthuld. Een eerste trailer van de game werd getoond tijdens de Xbox Games Showcase.

Het spel heeft nog geen gameplaybeelden of releasedatum gekregen. Ook is er nog niets over de gameplay van het spel bekendgemaakt. Fable komt naar Xbox Series X en pc. Het spel wordt ontwikkeld door Playground Games, de studio achter de Forza Horizon-games.

Lees hier het volledige bericht.

halo infinite

Warhammer 40k: Darktide onthuld

Tijdens de Xbox Games Showcase werd Warhammer 40k: Darktide onthuld.

De game moet ergens volgend jaar uitkomen. Darktide komt eerst naar Xbox-consoles en pc, wat betekent dat het spel waarschijnlijk uiteindelijk ook op PlayStation-consoles verschijnt.

Lees hier het volledige bericht.

Darktide

Voormalige Quantic Dream-ontwikkelaar werkt aan As Dusk Falls

De game As Dusk Falls werd vandaag tijdens de Xbox Games Showcase onthuld.

Het spel wordt ontwikkeld door Interior Night, een nieuwe studio die wordt aangestuurd door Caroline Marchal. Marchal werkte voorheen bij Quantic Dream, de studio achter Detroit: Become Human en Heavy Rain. Marchal was hoofd design voor Heavy Rain en Beyond: Two Souls.

Lees hier het volledige bericht.

As Dusk Falls

Makers Steamworld-franchise kondigen The Gunk aan

Image and Form Games, de ontwikkelaar van de Steamworld-games, werkt aan een nieuw spel genaamd The Gunk.

The Gunk is een adventuregame waarin spelers een exotische wereld verkennen waar allerlei vreemde wezens rondlopen en uitdagende puzzels te vinden zijn. Spelers proberen het mysterieuze van deze vergeten planeet te ontrafelen en de planeet tegelijkertijd te redden van een parasiet.

Lees hier het volledige bericht.

The Gunk

Dontnod's Tell Me Why komt op 27 augustus uit

De eerste episode van Tell Me Why verschijnt op 27 augustus voor pc en Xbox One. Dat werd via de Xbox Games Showcase aangekondigd.

Tell Me Why is de nieuwe episodische game van Dontnod Entertainment, de makers van Life is Strange. In dit mysterieuze spel probeert de tweeling Tyler en Alyson Ronan de mysteries van hun jeugd te ontrafelen.

Lees hier het volledige bericht.

Tell Me Why

Tetris Effect komt met multiplayermodi naar Xbox

Rond de feestdagen verschijnt Tetris Effect: Connected op Windows 10, Xbox Series X en Xbox One. Dat werd tijdens de Xbox Games Showcase aangekondigd.

Het spel maakt daarbij gebruik van Smart Delivery, zodat Xbox One-spelers die de game hebben het spel niet opnieuw hoeven te kopen. De extra elementen van Connected komen ook beschikbaar via een gratis update voor de oorspronkelijke game.

Lees hier het volledige bericht.

Tetris Effect

Een sfeervolle nieuwe trailer van horrorgame The Medium

Tijdens de Xbox Game Showcase werd een nieuwe trailer van The Medium getoond.

The Medium werd tijdens de Inside Xbox-livestream eerder dit jaar aangekondigd. Het is een nieuwe psychologische horrorgame van Bloober Team, de ontwikkelaar van Layers of Fear. Het spel moet rond de feestdagen van dit jaar beschikbaar komen op pc en Xbox Series X en ook op Game Pass verschijnen.

Bekijk hier de volledige trailer.

The Medium

Grijphaak ook aanwezig in multiplayer van Halo Infinite

De nieuwe grijphaak van Master Chief zit ook in de multiplayer van Halo Infinite.

Dat heeft 343 Inudstries laten weten op de Halo-website. Studiohoofd Chris Lee praat in een blogpost over nieuwe items die in de campagnedemo van gisteren te zien waren. Een van de meest opvallende nieuwe elementen is de grijphaak. Volgens Lee kunnen mensen de grijphaak op de maps van de multiplayer vinden en moet deze opgepakt worden. Lee laat weten dat er binnenkort meer details over de multiplayer van Halo Infinite volgen.

Lees hier het volledige bericht.

Halo Infinite

Releasedatum voor tweede Sonic-film aangekondigd

De releasedatum van de tweede Sonic-film is onthuld. Het vervolg staat gepland voor een release op 8 april 2022.

De eerste Sonic-film kwam afgelopen februari uit in de bioscopen en werd een groot succes. Een paar maanden na de release werd er dan ook een vervolg voor de film over de super snelle, blauwe egel aangekondigd. Fans moeten nog wel even wachten op de tweede Sonic-film, want hij komt pas in 2022 uit.

Lees hier het volledige bericht.

sonic

Dit artikel delen:

Lees meer

EA onthult vernieuwingen in FIFA 21 Xbox Series X komt goed voor de dag, maar dat is niet genoeg
0

Reacties op: Hoogtepunten: Xbox Games Showcase en wangedrag bij Ubisoft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.