Weekoverzicht
concrete genie

Hoogtepunten: PS5-releasedatum en Blizzard onder vuur

En verder: Oculus hand-tracking en Xbox Scarlett VR

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week! Van het belangrijkste nieuws tot onze uitgebreide GNL-artikelen.

PlayStation 5: Officiële naam, releasedatum en 'adaptive triggers' onthuld

Sony bevestigt dat hun volgende console de naam PlayStation 5 krijgt. Tevens wordt bekendgemaakt dat de release gepland staat voor eind 2020 en zijn er details over de nieuwe controller gedeeld.

Hoewel de naam PlayStation 5 logisch klinkt, was dit voorheen nog niet bevestigd door Sony. Hiervoor refereerde het bedrijf naar hun nieuwe console als 'de volgende generatie PlayStation'. De PlayStation 5 wordt aan het eind van 2020 uitgebracht, hoewel nog niet wordt bevestigd of dit wereldwijd is. Gezien het bericht op zowel de Japanse, Amerikaanse en Europese variant van de PlayStation Blog is geplaatst, is dit echter wel aannemelijk.

Lees hier meer.

PlayStation 5

Nieuwe Japanse Luigi’s Mansion 3-trailer van 6 minuten

Onlangs is er een nieuwe trailer uitgekomen voor Luigi’s Mansion 3 en hij is maar liefst zes minuten lang. Ook is de officiële Luigi’s Mansion 3-website gelanceerd met nog meer beelden van de game.

De Japanse trailer zit bomvol informatie over de game, van gameplay tot storyline-beelden. In deze trailer krijgen we meer te zien van het hotel, monsters waartegen Luigi het gaat opnemen en de verschillende aanvallen waarover Luigi beschikt. Een aantal hiervan zijn ook getoond in de gameplay die vorige week uitkwam.

Lees hier meer.

Luigi's Mansion 3

Gerucht: Patenten wijzen op stylus en vibrerende vr-vloermat voor Xbox Project Scarlett

Twitter-gebruiker Walking Cat deelt via een tweet een tweetal afbeeldingen uit een patent dat is aangevraagd door Microsoft. In dit patent gaat het voornamelijk over een nieuwe stylus. Een ander patent van Microsoft heeft te maken met een mogelijke vr-set voor de nieuwe generatie Xbox.

Deze twee patenten zijn voor het eerst aangevraagd in maart 2018 door Microsoft maar zijn nu pas openbaar gemaakt. Er is buiten de patenten om niks bekend over deze apparatuur, maar het is mogelijk dat Microsoft een vr-set in de maak heeft voor de nieuwe generatie Xbox, ondanks dat het bedrijf zich vooralsnog stilhoudt over vr.

Lees hier meer.

project scarlett

GTA 5-mod voegt zeventig nieuwe handgemaakte missies toe

ModderAlebal heeft een nieuwe mod online gezet waarmee zeventig missies worden toegevoegd aan GTA 5.

Alebal maakt regelmatig nieuwe mods voor GTA 5, de nieuwste hiervan voegt zeventig missies toe aan de game met de belofte voor meer in de toekomst. Deze veelzijdige missies creëert hij met de Mission Maker-tool.

Lees hier meer.

Advocatenbureau klaagt Epic Games aan

Een Canadees advocatenbureau bereidt een rechtszaak tegen Epic Games voor. Volgens het bureau maakt de ontwikkelaar Fortnite bewust zo verslavend mogelijk.

"Tijdens het ontwikkelen van Fortnite heeft Epic Games psychologen en andere deskundigen in dienst genomen om de game zo verslavend mogelijk te maken", stelt Alessandra Esposito Chartrand, advocaat bij Calex Légal. Volgens de advocaat weten de ontwikkelaars donders goed waar ze mee bezig zijn en spelen ze in op de verslavingsgevoeligheid van kinderen.

Lees hier meer.

Fortnite

Hands-on: Oculus Quest-handtracking is veelbelovend

Niet alleen bleek de Oculus Quest de afgelopen maanden een goede draagbare vr-headset, maar het apparaat blijkt veel meer te kunnen dan Oculus bij de lancering liet doorschemeren. Het bedrijf werkt nu aan controllerloze handtracking en wij probeerden het uit.

Handtracking is niet nieuw. Het bedrijf Leap Motion (niet te verwarren met het ar-bedrijf Magic Leap) bracht in 2013 hun eerste handtrackingsysteem uit voor pc. Dit was nog ver voor zelfs de Kickstarter voor Oculus begon. Het systeem was bedoeld voor het bedienen van je gewone computer, met een soort interface dat deed denken aan de film Minority Report. Met andere woorden: je bedient je computer met handgebaren in plaats van met de muis en toetsenbord. Leap Motion bestaat uit een tweetal camera’s in een doosje, die een 3D-beeld van je handen maken en hier het skelet van je handen en vingers uit destilleren. Het is ook te vergelijken met hoe Microsofts Kinect het hele lichaam kon volgen.

Lees hier meer.

oculus quest

Blizzard onder vuur na schorsing Hearthstone-speler

Tijdens een Hearthstone-stream uitte pro-speler Chung ‘Blitzchung’ Ng Wai zijn steun voor de protesten in Hong Kong. Als gevolg hiervan heeft Blizzard besloten Blitzchung te schorsen en het prijzengeld te weerhouden. Blizzard ligt nu onder vuur door fans en de subreddit van Blizzard is tijdelijk gesloten geweest.

Het besluit van Blizzard heeft ertoe geleid dat volgers het bedrijf nu boycotten, zo besluit Twitter-gebruiker Phaylen om haar World of Warcraft subscriptie op te zeggen en kiezen een hoop Hearthstone-spelers ervoor om de applicatie van hun apparaten te verwijderen. Via Twitter en Reddit uiten een hoop fans hun ongenoegen over de manier waarop deze zaak is aangepakt. De oplopende commotie heeft er zelfs voor gezorgd dat desubreddit van Blizzard tijdelijk werd gesloten.

Lees hier meer.

Hearthstone

Review: Concrete Genie is een hartverwarmend tekenavontuur

Denska was ooit een levendig vissersdorpje, waar families hun vakantie vierden en iedereen blij was. Sinds een olietanker voor de kust is gezonken, heerst hier echter duisternis en behoren de straten toe aan een groepje gewelddadige hangjongeren. Ach, niets wat een magische kwast niet kan oplossen.

In Concrete Genie speel jij de rol van Ash, een jongen met goede herinneringen aan Denska. Hij brengt regelmatig tijd door in de verlaten straten, ook al waarschuwen zijn ouders hem dat het er gevaarlijk aan toe kan gaan. Op een dag ontdekt Ash een magische kwast in de kelder van een vuurtoren, die zijn creaties zowaar tot leven brengen. De geesten die hij op de muren tekent, springen ineens vrolijk in het rond en halen allerlei capriolen uit.

Lees hier meer.

Concrete Genie

Achtergrond: PlayStation Now is anno 2019 zo’n slechte deal nog niet

Afgelopen week verlaagde Sony de abonnementsprijzen van PlayStation Now. Is de streamingdienst nu daadwerkelijk het overwegen waard?

Met PlayStation Now stream je spellen naar zowel PlayStation 4 als pc, vergelijkbaar met de Stadia-service van Google of met Netflix en Mubi voor films en tv-series. Bij de introductie van de dienst ging het vooral om een beperkt aanbod aan PlayStation 3-titels en bleek het nog verdomd lastig om alles vloeiend en op een redelijke resolutie in beeld te brengen.

Lees hier meer.

playstation

Patent toont mogelijke details van PlayStation VR-headset voor PS5

Sony heeft een patent aangevraagd wat betrekking lijkt te hebben op een nieuwe PlayStation VR-headset.

Het patent werd in februari al aangevraagd, maar is nu pas openbaar gemaakt. Op de afbeelding zien we een nieuwe versie van de PSVR-headset met twee camera's op de voorkant en één op de achterkant. Daarnaast is er een camera te zien die is geplaatst op een PlayStation Move-achtige-controller.

Lees hier meer.

concrete genie

Dit artikel delen:

Lees meer

Final Fantasy 8 Remastered is de beste versie van een polariserende game De PlayStation 5 wordt weinig revolutionair
0

Reacties op: Hoogtepunten: PS5-releasedatum en Blizzard onder vuur

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.