Weekoverzicht
Assassin's Creed Valhalla

Hoogtepunten: Unreal 5 Engine en fps AC: Valhalla

Review Moving Out, Hardware Update en Hoogte-en dieptepunten van Nintendo

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Bonusmissie Assassin’s Creed: Valhalla onthuld

Een bonusmissie bij de Season Pass van Assassin’s Creed: Valhalla is onthuld. De omschrijving van de missie verscheen op de Duitse verkooppagina van de game.

Een gebruiker van het gameforum ResetEra zag de beschrijving en deelde de samenvatting op het forum. In de omschrijving staat het volgende: “Bevat de verhaalmissie: The Legend of Beowulf. Ontdek de wrede waarheid achter de legende”. Meer details over de missie zijn nog niet bekend.

Lees hier het volledige bericht.

assassin's creed valhalla

Nintendo-fans vinden loon van Miyamoto en Furukawa te laag

Het loon van Shiguru Miyamoto en Shuntaro Furukawa zijn bekendgemaakt. De loonstroken van de medewerkers van Nintendo zijn besproken tijdens een vergadering met investeerders.

Vorige week maakte de Japanse gamegigant diens financiële resultaten van het afgelopen kwartaal bekend. Daarin werd duidelijk dat Nintendo een zeer succesvolle periode achter de rug heeft. Tijdens de vergadering is blijkbaar ook het loon van de topmedewerkers besproken. Daaruit blijkt dat CEO Shuntaro Furukawa 211 miljoen yen heeft verdiend in de afgelopen periode (ongeveer 1,82 miljoen euro), Mario-bedenker Shiguru Miyamoto 171 miljoen yen (ongeveer 1,47 miljoen euro) en generale manager Shinya Takayashi 111 miljoen yen (ongeveer 960 duizend euro).

Lees hier het volledige bericht.

Nintendo Logo

Review:Moving Out geeft een nieuwe betekenis aan couch co-op

Als je ooit een verhuizing hebt georganiseerd, dan heb je daar één ding van geleerd: je moet voorlopig niet meer verhuizen. Een virtuele verhuizing in Moving Out is gelukkig een stuk leuker.

In Moving Out maak je deel uit van een verhuisbedrijf dat het niet zo nauw neemt met het woord ‘breekbaar’. Jij en maximaal drie collega’s krijgen levels voorgeschoteld waarin je zo snel mogelijk de inboedel van een huis moet verplaatsen naar een verhuiswagen. Het maakt daarbij niet uit hoe je het voor elkaar krijgt, zolang alle gemarkeerde meubels en spullen maar in de truck liggen, in welke hoedanigheid dan ook.

Lees hier de volledige review.

moving out

Assassin’s Creed Valhalla draait in 4K 30 fps op Series X

Assassin’s Creed Valhalla, de nieuwste Assassin’s Creed-game, draait minimaal op 30 frames per seconde in 4K op de Xbox Series X. Dat maakte Ubisoft bekend tegenover Eurogamer Portugal.

Assassin’s Creed Valhalla werd onlangs door Ubisoft aangekondigd en vorige week werden de eerste beelden van de game op de Xbox Series X getoond. Op hoeveel frames de game draait op de Xbox Series X was nog onduidelijk. In een statement tegenover Eurogamer Portugal, zegt Ubisoft dat de huidige schatting is dat Valhalla draait op minimaal 30 fps op de nieuwe console van Microsoft.

Lees hier het volledige bericht.

assassin's creed valhalla

Tony Hawk's Pro Skater 1 en 2-remakes verschijnen in september

Op 4 september verschijnen heruitgaven van Tony Hawk's Pro Skater 1 en 2. Dat maakten Activison en de skater zelf bekend tijdens Summer Games Fest.

De remake wordt ontwikkeld door Crash Bandicoot N. Sane Trilogy-maker Vicarious Visions en bevat de originele maps en skaters uit de eerste twee games. Ook keren verschillende bands en nummers uit de originele games terug, waaronder Goldfinger, Millencolin en Dead Kennedy's.

Lees hier het volledige bericht.

Tony Hawk

Epic onthult Unreal Engine 5-demo, draait op PS5-hardware

Epic heeft de nieuwe Unreal Engine 5 onthuld. In een gameplayvideo wordt een demonstratie gegeven van de mogelijkheden.

In de video wordt de kracht getoond van Unreal Engine 5. Epic zegt tevens dat de demo real-time draait op PlayStation 5-hardware. Onder andere 8K textures, ingewikkelde 3D-modellen van 'filmkwaliteit', Lumen-technologie voor realistische belichting en slimmere 'particles' dankzij Niagara-technologie zijn te zien. Meer informatie is te vinden een blogpost van Epic.

Lees hier het volledige bericht.

Hardware Update:Geen Intel videokaart voor gamers in 2020

Intel lanceert voorlopig geen desktop videokaart voor gamers, dat suggereert een presentatie van Intel. Daarnaast teaset Nvidia de RTX 3080 Ti en komt Asus met een betaalbare laptop met AMD Ryzen 4000-processor.

Dit jaar nog geen Intel Xe desktop videokaart

Geruchten waren er genoeg, maar nu is het eindelijk officieel: we gaan dit jaar geen krachtige videokaarten van Intel zien. Intels eerste discrete videokaart, de Xe DG1, gaat alleen gebruikt worden in energiezuinige laptops. Dat blijkt uit een gelekte presentatie die het bedrijf heeft gegeven aan het Argonne National Laboratory - een van de eerste ontvangers van de Intel Xe supercomputer. De grafische chip werd in januari tijdens CES nog getoond als een PCIe 3.0 desktop-kaart, maar dat blijkt nu enkel een prototype te zijn geweest.

Lees hier het volledige artikel.

hardware-update

Paper Mario: The Origami King aangekondigd voor Switch

Nintendo brengt in juli de game Paper Mario: The Origami King uit voor Nintendo Switch.

In deze nieuwe Paper Mario wordt de Mushroom Kingdom geteisterd door een origami-schurk genaamd koning Olly. Mario en zijn nieuwe partner Olivia, de zus van Olly, moeten met Bowser en de Toads samenwerken om te strijden tegen de kwaadaardige 'Folded Soldiers'.

Lees hier het volledige bericht.

Paper Mario: The Origami King

Grand Theft Auto 5 nu gratis op Epic Games Store

Update: Inmiddels zijn de geruchten bevestigd en is Grand Theft Auto 5 inderdaad gratis beschikbaar via de Epic Games Store.

Het gaat om de Premium Edition van GTA 5, die is tot en met 21 mei gratis te downloaden uit de Epic Games Store. Op het moment van schrijven proberen veel mensen de game te claimen, waardoor de Epic Games Store slecht bereikbaar is. Epic is hiervan op de hoogte en probeert het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Lees hier het volledige bericht.

Grand Theft Auto 5

Achtergrond:De hoogte- en dieptepunten van Nintendo - Deel 2

Na de hoogte- en dieptepunten van PlayStation en Xbox te hebben besproken, is het tijd om in de geschiedenis van Nintendo te duiken. Lees hier deel 1.

Hoogtepunt: Nintendo Entertainment System

Na de grote videogamecrash in 1983 was de game-industrie er slecht aan toe en deed Nintendo een poging tot succes met de Famicom: een eigen spelcomputer met cartridges en games van derde partijen. Ports van arcadehits als Donkey Kong en het revolutionaire Super Mario Bros. zorgden ervoor dat het Nintendo Entertainment System, zoals we de console in Europa kennen, als een malle verkocht. Je zou zelfs kunnen stellen dat Nintendo de industrie eigenhandig weer op de been heeft geholpen, want het was het begin van een nieuw tijdperk, met allerlei nieuwe spelers.

Lees hier het volledige achtergrondverhaal.

nintendo

Ghost of Tsushima-gameplay toont combat, personage en spelwereld

In de State of Play-uitzending gisteravond toonde ontwikkelaar Sucker Punch diverse facetten van hun aankomende PlayStation 4-game Ghost of Tsushima.

Zo werd de open wereld van het spel getoond. Spelers kunnen deze vrij verkennen en kunnen de richting van de wind gebruiken om nieuwe missies te vinden. Daarbij zijn er dieren zoals vogels en vossen die spelers naar geheime plekken leiden.

Lees hier het volledige bericht.

Ghost of Tsushima

Dit artikel delen:

Lees meer

Vijf nummers ontbreken op soundtrack van Tony Hawk-remasters PlayStation 5 wint niet automatisch door de Unreal Engine 5-techdemo
0

Reacties op: Hoogtepunten: Unreal 5 Engine en fps AC: Valhalla

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.