Weekoverzicht
star wars jedi fallen order

Hoogtepunten: Star Wars Jedi: Fallen Order-vervolg mogelijk in de maak

Remnant: From the Ashes-review en nog veel meer

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week! Van het belangrijkste nieuws tot onze uitgebreide GNL-artikelen.

Spelers kunnen nu hun eigen muziek maken in No Man's Sky

Dankzij een nieuwe update voor No Man's Sky is het nu mogelijk dat spelers zelf muziek maken en aan de game toevoegen.

De details van update 2.24 worden door ontwikkelaar Hello Games uiteengezet in een nieuwe blogpost. Naast diverse oplossingen voor bugs is de mogelijkheid om audio te creëren de grootste wijziging.

Lees hier meer.

no mans sky

'Electronic Arts richt zich nu op kwaliteit'

Patrick Klaus van EA Motive laat weten dat uitgever Electronic Arts zich meer dan ooit op kwaliteit richt.

Dat meldt hij in een interview met GamesIndustry.biz. "Het voelt als een ander bedrijf, een bedrijf dat heel erg is gericht op kwaliteit. Daarom vond ik het leuk om terug te komen. Onze nummer één prioriteit is het maken van geweldige games, en EA-werknemers helpen ons in Montreal enorm met het hoeveelheid talent die we in de studio hebben, zodat we geweldige games kunnen maken voor de uitgever."

Lees hier meer.

Electronic Arts

De next-gen Microsoft-console heet simpelweg 'Xbox'

De vorige week onthulde nieuwe console van Microsoft heet simpelweg 'Xbox'. Dat laat een woordvoerder van Microsoft weten aan Business Insider. Tijdens The Game Awards werd de next-gen console, voorheen bekend als Project Scarlett, onthuld met een video. Naast het design van het apparaat werd ook de nieuwe naam onthuld. In de video werd de console 'Xbox Series X' getoond.

Lees hier meer.

xbox series x

Star Wars Jedi: Fallen Order-vervolg mogelijk al in de maak

Het lijkt erop dat het volgende deel van Star Wars Jedi: Fallen Order al in de ontwikkeling is. Ontwikkelaar Respawn Entertainment is namelijk op zoek naar nieuwe werknemers voor het Star Wars-team die graag meewerken aan een third person action-adventure game.

Op de website van de ontwikkelaar zijn drie nieuwe vacatures verschenen die te maken hebben met het volgende Respawn-project. Het gaat hier in het specifiek om aanwinsten aan het Star Wars-team, in de vorm van een ontwerpers voor personages en levels en een software-ontwikkelaar. Het Star Wars-team werkt volgens het bericht aan een third person action-adventure game.

Lees hier meer.

Review: Remnant: From the Ashes smelt het gamedecennium samen

Remnant: From the Ashes is bepaald geen spel dat zichzelf verkoopt. De game oogt in trailers, maar ook tijdens de eerste uurtjes spelen als de zoveelste grauwe co-op-shooter die weinig te zeggen heeft. En dan heet het spel ook nog eens ‘Remnant: From the Ashes’. Het is alsof ontwikkelaar Gunfire Games het zichzelf zo moeilijk mogelijk probeert te maken.

Ja, je kunt Remnant: From the Ashes ook in je uppie offline spelen, maar doe dat niet. Alle plezier schuilt in het samenspel met maximaal twee andere spelers via een online netwerk. Toch kent Remnant weinig echte co-op-mechanieken, zoals in bijvoorbeeld Gears of War, maar omdat de actie snel kan escaleren en sommige tegenstanders ontzettend taai zijn, wordt samenwerken al snel een tweede natuur. Ook belangrijk om te weten: als je meespeelt in de sessie van een andere speler worden alle items die je vergaart meegenomen naar je ‘eigen game’, maar boek je in dat geval geen progressie in het verhaal.

Lees hier meer.

Multiplayer-modus van Modern Warfare meest gespeeld in jaren

Activision heeft in een persbericht aangegeven dat de multiplayer-modus van Call of Duty: Modern Warfare de meest gespeelde multiplayer is van deze generatie consoles.

De game verscheen in oktober en sindsdien is de modus al ruim 500 miljoen uur gespeeld. Daarnaast zijn er reeds 300 miljoen potten gespeeld en bracht de game al meer dan een miljard dollar op. Call of Duty: Modern Warfare is de eerste game uit de franchise die cross-play ondersteunt, deze functie heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de hoge cijfers.

Lees hier meer.

Call of Duty: Modern Warfare

Arsenal-speler Mesut Özil verwijderd uit PES 2020 in China

Een tweet en Instagram-bericht waarin Arsenal-speler Mesut Özil de Chinese overheid en de stilte van moslims bekritiseerd heeft er voor gezorgd dat hij is verwijderd uit de PES 2020-games in China.

In de tweet gaat de speler in op het handelen van de Chinese overheid met betrekking tot de vervolging van Oeigoeren. In de tweet wordt onder andere ingegaan op de manier waarop deze minderheidsgroep wordt behandeld, “Korans worden verbrand, moskee's en Islamistische theologische scholen worden gesloten, madrassa worden verboden en religieuze geleerden worden stuk voor stuk gedood,” (vertaald door ilmfeed). Özil zegt ook het volgende: “Ondanks dit alles blijven de Oeigoeren stil.”

Lees hier meer.

mesut

Drie nieuwe games onderweg naar Google Stadia

Er zijn drie nieuwe games onderweg naar Google Stadia. Het gaat hier om Borderlands 3, Dragon Ball Xenoverse 2 en Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint.

Vanaf vandaag is Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint te spelen op de gamestreamingsdienst van Google, dit werd bekendgemaakt in een blogpost van Google. Deze game moet de Stream Connect-functie van Stadia ondersteunen, wat inhoudt dat spelers de schermen van hun teamgenoten in hun eigen beeld kunnen plaatsen. Ghost Recon Breakpoint wordt veelal gespeeld in co-op-modus en Stream Connect moet ervoor zorgen dat teamtactieken beter uit de verf komen.

Lees hier meer.

Borderlands 3

The Outer Worlds krijgt volgend jaar verhalende dlc

The Outer Worlds krijgt ergens in 2020 verhalende downloadbare content.

Dat heeft ontwikkelaar Obsidian bevestigd in een nieuw bericht op het officiële forum. In een bericht om mensen te bedanken voor het stemmen op de game voor The Game Awards, meldt het bedrijf het nieuws.

"De reis is nog niet afgelopen", aldus Obsidian. "We vinden het geweldig om aan te kunnen kondigen dat we het verhaal volgend jaar met dlc uitbreiden!"

Lees hier meer.

Xbox Series X kan ook horizontaal neergelegd worden

Xbox Series X, de nieuwe console van Microsoft, kan ook horizontaal neergelegd worden.

Dat heeft Phil Spencer onthuld in een interview met Gamespot. De next-gen console werd tijdens The Game Awards eind vorige week uit de doeken gedaan - voorheen stond het bekend als Project Scarlett. Vooral opvallend aan de onthulling was dat de console verticaal staat en daardoor oogt als een soort pilaar of subwoofer. Sommige gamers vroegen zich daardoor hardop af of ze de console wel binnen hun entertainmentinrichting kwijt konden.

Lees hier meer.

Xbox Series X

Dit artikel delen:

Lees meer

Review: Asus ROG Zephyrus S GX701GXR biedt topprestaties in een dunne laptop Games in 2019: mager, deprimerend en verrassende uitschieters
0

Reacties op: Hoogtepunten: Star Wars Jedi: Fallen Order-vervolg mogelijk in de maak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.