Weekoverzicht
Xbox Series X

Hoogtepunten: Specificaties Xbox Series X en PlayStation aangekondigd

Doom en Animal Crossing review

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Microsoft geeft volledige specificaties Xbox Series X vrij

In een blog heeft Microsoft de volledige specs van de Xbox Series X vrijgegeven. Daarin wordt uitgelegd hoe alle onderdelen geoptimaliseerd samenwerken en hoe onder andere Ray Tracing op de console werkt.

Microsoft heeft een kijkje gegeven onder de motorkap van de Xbox Series X op haar blog. De Series X heeft 13 teraflops aan rekenkracht en gebruikt daarvoor AMD's nieuwe RDNA-structuur. Daarnaast heeft de grafische kaart 16GB aan GDRR6-geheugen met variabel geheugen.

Xbox Series X

Review: Animal Crossing: New Horizons mengt bekende charme met frisse wind

Met eindelijk een volwaardig nieuw deel in een fonkelnieuw jasje voor de Switch, moet Animal Crossing: New Horizons de ultieme hoofdprijs zijn voor hongerige fans. Hoewel er wel enigszins is gesleuteld aan de franchise, kunnen fans opgelucht ademhalen: de nieuwe Animal Crossing is het wachten waard geweest.

Animal Crossing laat zich moeilijk vergelijken met de meeste andere games. Je moet grotendeels namelijk zelf bepalen wat je wil doen tijdens het spelen. Je kunt je bijvoorbeeld richten op de banden die je opbouwt met je dierenvrienden, het verzamelen van zeldzame items, het planten van lieflijke bloemenperkjes, het vullen van een museum met vissen en insecten, of het afbetalen van je huis bij Tom Nook. Dit allemaal doe je op je eigen tempo zonder enige stress en in New Horizons is dit niet anders.

Lees hier de volledige review.

Animal Crossing: New Horizons

Game Mania start morgen verkoop Animal Crossing en Doom Eternal

Alle vestigingen van gamewinkelketen Game Mania gaan vanaf donderdag dicht. Animal Crossing: New Horizons en Doom Eternal zijn om die reden vanaf morgen al te koop.

In een verklaring legt Game Mania uit dat ze de gezondheid van klanten en werknemers niet langer meer kunnen waarborgen. Daarom is het besluit genomen om alle vestigingen in Nederland te sluiten. De webwinkel blijft nog wel beschikbaar.

Lees hier het volledige bericht.

Game Mania

Review: Doom Eternal walst over verwachtingen heen

Doom is altijd al heel erg metal geweest. id’s designer Adrian Carmack liet daar in 1993 geen misverstand over bestaan.

27 jaar later vinkt ook Doom Eternal, het vervolg op de Doom-reboot uit 2016, ieder hokje op de metal-checklist aan. Rollende schedels, krakende ruggengraten, bezoekjes aan de hel, bezoekjes aan de hemel, het feit dat iedere screenshot van de game een albumhoes van Slayer had kunnen zijn. Maar ik ben het echt aan mijn stand als gamejournalist verplicht om eerst de nadruk te leggen op de muziek. Goede genade.

Lees hier de volledige review.

Doom Eternal

PlayStation 5-specificaties volledig onthuld

Sony heeft vandaag de specificaties van de PlayStation 5 onthuld.

De focus op de specificaties van de aankomende Sony-spelcomputer ligt op een state-of-the-art custom design gecombineerd met gebruikersgemak voor ontwikkelaars. Het is de bedoeling dat ontwikkelaars die bekend zijn met PS4-hardware ook gemakkelijk games voor de PlayStation 5 kunnen ontwikkelen.

Lees hier het volledige bericht.

PlayStation 5

Achtergrond: Wordt 2020 door corona een jaar zonder Fifa en PES?

Lang leken er drie zekerheden in de game-industrie: Bethesda rust niet voordat Skyrim op ieder elektronisch apparaat speelbaar is, Valve maakt nooit een derde deel in een serie en ieder najaar spelen we de nieuwe PES en Fifa. Nu echter alle voetbalcompetities van Europa voor onbepaalde tijd stilliggen vanwege het coronavirus, is dat laatste misschien wel net zo onzeker als wie er kampioen van Nederland wordt.

Vanwege het coronavirus zijn in korte tijd één voor één alle Europese voetbalcompetities stilgevallen. Eerst werd er nog doorgespeeld zonder publiek, maar inmiddels rolt bijna nergens meer een bal over het veld. In de meeste landen gelden de genomen maatregelen – waaronder het opschorten van voetbalwedstrijden – vooralsnog tot begin april. Maar er is natuurlijk nog helemaal niet gezegd dat we begin april het openbare leven weer vrolijk op kunnen pakken. Het EK is uit voorzorg alvast naar de zomer van 2021 geschoven. Voor de reguliere voetbalcompetities gonzen er nu een aantal scenario’s door de wandelgangen.

Lees hier het volledige artikel.

Fifa 20

Microsoft onthult releasedatum Xbox Series X en krabbelt weer terug

Microsoft liet gisteren op zijn website weten dat de Xbox Series X dit jaar op Thanksgiving beschikbaar is, maar haalde dit vervolgens weer van zijn website af.

Op de Amerikaanse website van de Xbox Series X stond kort "verschijnt op Thanksgiving 2020" - dat op 26 november wordt gevierd in de Verenigde Staten. Kort daarna werd dit er afgehaald en vervangen met "Feestdagen 2020".

Lees hier het volledige nieuwbericht.

Xbox Series X

Gerucht: Call of Duty 2020 wordt Black Ops-reboot

Volgens TheGamingRevolution wordt de Call of Duty-game van dit jaar een Black Ops-reboot. De YouTuber lekte eerder details over Call of Duty: Modern Warfare.

In plaats van Black Ops 5 zou de game een 'herinterpretatie' van de Black Ops-reboot worden, in lijn met Modern Warfare van vorig jaar. Personages Alex Mason en Frank Woods zouden terugkeren in de campagne en worden vertolkt door nieuwe acteurs. De verhaallijn zou volledig origineel zijn en zich richten op ware gebeurtenissen in de Koude Oorlog en de Vietnamoorlog, met een nadruk op de laatste. De game zou ook meer schokkende momenten bevatten, waaronder een ondervragingsscène.

Lees hier het volledige nieuwbericht.

Black Ops

Review: Nioh 2 is klasse in de geest van zijn voorganger

In een tijd waarin Dark Souls het actie-rpg-genre opnieuw gestalte gaf, was Nioh een schot in de roos. Het combineren van rpg-elementen met de diepgaande en bevredigende gameplay waar Team Ninja om bekendstaat, leek een vanzelfsprekende stap. Met het uiteindelijke resultaat deed de Japanse ontwikkelaar dan ook een verdienstelijke duit in het soulslike-zakje. Het onvermijdelijke gevolg van dit succes is een tweede genadeloos uitstapje naar het feodale Japan in Nioh 2.

Nioh 2 slaat geen nieuwe weg in. Die conclusie kan al na de eerste spelminuten veilig worden getrokken. De besturing, het arsenaal aan wapens en de uitgebreide aanvalsopties voelen direct vertrouwd. Na het verslaan van de eerste fikse eindbaas en het voltooien van de eerste missie wordt eveneens duidelijk dat dit een prima beslissing is. Nioh had een zeer vermakelijk gevechtssysteem dat eigenlijk niet op de schop hoefde te worden gegooid. Natuurlijk valt er altijd iets te verbeteren, en dat is precies wat Nioh 2 doet. Met een prima basis en heel veel feedback van fans als uitgangspunt is het spel daar ook absoluut in geslaagd.

Lees hier de volledige review.

Nioh 2

Winkelketen Gamestop noemt zichzelf 'essentieel' en blijft open

Ondanks het feit dat niet-essentiële winkels in de Verenigde Staten dicht horen te gaan in verband met het coronavirus, blijft gamewinkelketen Gamestop open omdat het onder "essentiële kleinhandel" zou vallen.

Dat blijkt uit een gelekte interne memo van het bedrijf, alsmede een statement dat naar buiten is gebracht. De interne memo lekte eerder uit, waarin wordt gemeld dat de lokale handhaving bij diverse Gamestop-vestigingen langskwam om de winkels te sluiten en dat werknemers de memo kunnen tonen om zo open te blijven.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Gamestop, store

Vr Vrijdag: Uit en toch thuis

In deze tweewekelijkse rubriek gaat Gamer.nl dieper in op virtual reality, de beste games, de controverses en vooral waarom het je zou moeten interesseren. In deze aflevering: virtual social closeness.

En daar zitten we opeens: opgehokt. Under the dome. Thuis op de bank met geen snel vooruitzicht op verbetering. De komende weken draaien om social distancing. Voor wie erg slecht tegen sociaal isolement kan, zijn er in vr gelukkig een aantal opties om even aan de claustrofobie te ontsnappen. Hier volgen vijf titels waarmee je toch ‘de deur uit kan’, zonder iemand (of jezelf) te besmetten. En terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me opeens weer hoe bizar de situatie is. Een wereldwijde epidemie waarbij vr een uitweg kan zijn? In 2020? Wat is dit, Cyberpunk?

Lees hier het volledige artikel.

AltSpaceVR

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony: 'Grootste gedeelte PS4-games wordt speelbaar op PlayStation 5' Gelukkig hebben we de games nog
10

Reacties op: Hoogtepunten: Specificaties Xbox Series X en PlayStation aangekondigd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  denver

  • 21 maart 2020 09:34
  Ik vind het verschil tussen 9 (PS) en 12 (Xbox) teraflops, meer dan 30% sneller, wel erg groot. Ik kan me niet herinneren dat het verschil tussen de Xbox en PlayStation ooit effectief zo groot was.

  Hoe paradoxaal het ook klinkt: dit is een groot voordeel voor de huidige PlayStation bezitters. Jullie kunnen de Xbox aanschaffen, de snelste en beste console hebben en dan voorlopig alle games van beide ecosystemen spelen. Mooie tijden gaan aanbreken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ayho

  • 21 maart 2020 10:22
  @denver waarom wordt er steeds vergeleken met 9 tflops. Het zal echt niet steeds op minimum modus draaien. Cerny zei toch, als de game demanding is dat het kan boosten tot 10.3tflops. Ja het is variabel maar het is belangrijk om te weten dat er ruimte voor de 10.3tflops boost is. Dat is het maximale kunnen van ps5.
  Ondanks dat, is de nieuwe xbox alsnog krachtiger.

  Ik heb nu beide consoles ( huidige generatie ) en mijn xbox is nu ook krachtiger maar staat stof te happen. Momenteel vind ik ps exclusives gewoon beter. Dat moet micro ff beter doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aces-82

  • 21 maart 2020 10:52
  @Ayho waarom worden de exclusieve games altijd geroepen dan??? Je doet nu hetzelfde in principe

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ayho

  • 21 maart 2020 10:55
  @Aces-82 ik doe niet het zelfde. Ik geef mijn beleving weer. Als de xbox met betere exclusives komt dan wordt het zelfs goedkoper voor mij. Dan hoef ik niet meer playstation te halen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 21 maart 2020 11:07
  @Aces-82 die exclusives is wel iets wat daadwerkelijk aan de hand is deze generatie en Xbox heeft het alleen maar over studio’s maar nog geen titels. Die tflops hebben we nog niet werkend gezien dus kunnen we pas over oordelen als ze naast elkaar draaien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aces-82

  • 21 maart 2020 14:57
  @Roy36NL en welke titels heeft Sony tot nu toe voor de ps5? Voorlopig komt Xbox gelijk met halo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 21 maart 2020 15:25
  @Aces-82 laten we Sony nou het voordeel van de twijfel die komen altijd wel met een exclusive tijdens launch. En technisch gezien komt godfall naar de ps5 en pc dus dat is een console exclusive

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aces-82

  • 21 maart 2020 15:40
  @Roy36NL dus geen exclusieve game; ) maar idd ze komen denk echt wel met wat

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Markus88

  • 21 maart 2020 10:52
  @Ayho heb zelf ook de ps4 pro en x1x maar de x1 is ook stof aan het happen.. Elke game voor de x1 is ook op de pc. Schiet niet op jammer genoeg. Ga dan ook voor het eerst de xbox niet kopen en alleen de ps5 dan maar (want exclusieve games daar doe ik het voor ?:P)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ayho

  • 21 maart 2020 11:03
  @Markus88 ik ga denk ik afwachten. Elke keer beide consoles halen begint beetje duur te worden. Als micro met brute games komt dan ga ik voor xbox maar als het weer halo, forza en gears of war wordt dan maar weer ps5.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.