Weekoverzicht
Life is Strange

Hoogtepunten: Sony onthult nieuwe generatie VR controllers

Nieuwe Life is Strange onthult

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Retroconsole aansluiten op je moderne tv

Als je net begint met je retroverzameling of benieuwd bent hoe je je oude consoles op je moderne tv moet aansluiten, dan is het soms lastig te bepalen waar je moet beginnen. We nemen je mee langs alle opties, door de SNES als voorbeeld te gebruiken. Veel van de tips in dit artikel gelden voor alle consoles die een tulpenstekker hebben.

Als je thuis geen ouderwetse televisie meer hebt staan, dan kan het lastig zijn om een ouderwetse console er aan te koppelen. Je kunt natuurlijk een miniconsole, zoals de SNES Mini, kopen en daar je voldoening uithalen. Maar zonder dat ding te hacken en er zelf roms op te zetten, ben je aangewezen op de beperkte selectie games die Nintendo voor je uitgekozen heeft. Mogelijk heb je zelf al een uitgebreidere collectie SNES-games liggen die het spelen waard zijn. Maar hoe sluit je die Super Nintendo nou precies aan op je moderne bakbeest?

Lees verder

Outriders komt mogelijk naar Xbox Game Pass

De aankomende actiegame Outriders zou wel eens naar Xbox Game Pass kunnen komen.

Dat blijkt uit een cryptische tweet. In een zogenaamde e-mail van 'Melissa McGamepass' die op Twitter wordt gedeeld wordt gevraagd of iemand "het mysterieuze signaal in de verte is opgevallen". Daarna wordt gevraagd: "Ben ik afwijking in deze situatie?"

Lees verder

Outriders

Rockstar kort laadtijden GTA Online in dankzij oplossing van speler

Een door een fan bedachte oplossing om de laadtijden van GTA Online in te korten gaat officieel door Rockstar uitgerold worden.

Een GTA Online-speler die zichzelf t0st noemt bedacht pas geleden een manier om de laadtijden van GTA Online met zo'n zeventig procent in te korten. Dit komt omdat de game tijdens het laden een tekstbestand met ongeveer 63.000 items uit de game checkt, waarbij voor elk item allerlei data wordt gecheckt en het wordt vergeleken met de andere items. 

Lees verder

GTA Online

Helft van Ghost of Tsushima-spelers doorloopt heel de game

Ongeveer de helft van alle mensen die Ghost of Tsushima hebben gespeeld, hebben de game uitgespeeld.

Dat blijkt uit informatie van de website Ungeek, dat via behaalde Trophy's bijhoudt welke games worden uitgespeeld. 50,2 procent van alle Ghost of Tsushima-spelers hebben de Trophy 'Mono No Aware' behaald, wat betekent dat de game is uitgespeeld. 

Lees verder

Ghost of Tsushima

Suspend Game-optie verhoogt downloadsnelheden Xbox-games

Microsoft test een optie die de downloadsnelheden van games verhoogt door huidige Xbox-games te sluiten.

"Opschorten in de wachtrij zorgt ervoor dat je op volle snelheid downloadt, terwijl het ervoor zorgt dat je game hervatbaar blijft (inclusief quick resume op Xbox Series X en S)", legt engineering lead bij Xbox Eden Marie uit.

Lees verder

Xbox Series X

'Starfield wordt deze zomer onthuld, komt dit najaar uit'

Starfield, de aankomende sciencefictiongame van Bethesda, zou rond E3 worden onthuld en ergens dit najaar uitkomen.

Dat claimt journalist Jeff Grubb in een Dealer Gaming-livestream. Grubb lekt regelmatig informatie over aankomende gamereleases en -aankondigingen uit en zit vaak bij het rechte eind. Zo heeft hij eerder deze week de vandaag onthulde Age of Empires-livestream gelekt.

Lees verder

Starfield

Sony onthult volgende generatie PlayStation VR-controllers

Sony heeft in een blogpost de nieuwe generatie PlayStation VR-controllers onthuld.

De nog naamloze controllers zijn in ontwikkeling voor de volgende generatie vr-brillen voor PlayStation 5. De controllers kennen een bolvormig ontwerp, met verschillende knoppen. Zo bevatten beide twee gezichtsknoppen, een optieknop, een grijpknop aan de binnenzijde en een analoge stick.

Lees verder

PS VR

Square Enix onthult Life is Strange: True Colors

Square Enix heeft Life is Strange: True Colors onthuld. De game verschijnt op 10 september voor consoles en pc.

In True Colors nemen spelers de controle over Alex Chen, die naar het dorpje Haven Springs afreist om haar broer Gabe te bezoeken. De trailer onthult dat Gabe echter plots overlijdt, waarna Alex verwikkeld raakt in een mysterie. Los van Steph uit Life is Strange: Before the Storm kent de game een volledig nieuwe cast.

Lees verder

Life is Strange

Dit artikel delen:

Lees meer

Gotham Knights uitgesteld naar volgend jaar Games vormen een tijdlijn van mijn leven
0

Reacties op: Hoogtepunten: Sony onthult nieuwe generatie VR controllers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.