Weekoverzicht
The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Hoogtepunten: Sony koopt Bungie, Battlefield 2042 stelt teleur en releasedatum Breath of the Wild 2 herbevestigd

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Sony koopt Bungie voor 3,6 miljard dollar

Sony heeft aangekondigd dat het Bungie koopt voor 3,6 miljard dollar - omgerekend zo'n 3,21 miljard euro.

De Destiny-franchise blijft multiplatform. Bungie blijft daarnaast de mogelijkheid houden om geheel onafhankelijk te kiezen waar hun games op verschijnen. Ze mogen ook zelf games blijven uitgeven op platforms naar keuze.

"We hebben sinds het ontstaan van de Destiny-franchise een goede samenwerking met Bungie en kunnen niet blijer zijn om ze te verwelkomen bij de PlayStation-familie", aldus PlayStation-baas Jim Ryan aan Games Industry. "Dit is een belangrijke stap in onze strategie om PlayStation bij een nog breder publiek te krijgen."

Lees verder

Bungie

Final Fantasy 7 Remake: Part 2 wordt dit jaar onthuld

Square Enix wil Final Fantasy Remake: Part 2 ergens dit jaar onthullen.

Dat vertelde Yoshinori Kitase, de regisseur van de oorspronkelijke game en de producent van de remake, tijdens een Japanse livestream vandaag. VGC vertaalde dit vervolgens.

"We werken hard aan Final Fantasy 7: Ever Crisis, dus kijk daar alsjeblieft naar uit. Wat betreft Final Fantasy 7 Remake (Part 2)… er komt meer informatie... hopelijk dit jaar."

Lees verder

Final Fantasy 7 Remake

PlayStation geeft aan meer gamebedrijven te willen kopen

PlayStation-baas Jim Ryan heeft aangegeven dat hij van plan is meer gamebedrijven te kopen.

Dat vertelde hij tegen Games Industry. "We kunnen meer verwachten, we zijn op geen manier klaar. Met PlayStation hebben we nog een lange weg te gaan."

Gisteren kondigde Sony aan dat het bedrijf Bungie, de ontwikkelaar van de Destiny-reeks - en voorheen de Halo-games voor Microsoft - over te nemen voor 3,6 miljard dollar. Bungie mag onafhankelijk blijven functioneren en hun games op alle platforms naar keuze blijven uitbrengen.

Lees verder

PlayStation 5

Sony wil tot en met 2026 tien live service-games uitbrengen

Sony is van van plan om tot en met 2026 tien live service-games uit te brengen.

Dat heeft het bedrijf gemeld tijdens de bekendmaking van diens kwartaalcijfers. Volgens chief financial officer Hiroki Totoki moet de recente aankoop van Bungie er voor zorgen dat de ervaring van de studio in dergelijke games andere PlayStation-studio's hierbij gaat helpen.

Sony gaf geen details over de aankomende games. Het is waarschijnlijk dat de nieuwe IP die Bungie ontwikkelt er één van is, alsmede het langverwachte nieuwe multiplayerproject gebaseerd op The Last of Us: Part 2.

Lees verder

Playstation Buttons Paars

PlayStation 5 is 17,3 miljoen keer verscheept

Er zijn wereldwijd tot en met 31 december 2021 17,3 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verscheept.

Dat heeft Sony bekendgemaakt. Van PlayStation 4 zijn er inmiddels 116,8 miljoen exemplaren verscheept. In de laatste drie maanden van afgelopen jaar zijn er 3,9 exemplaren van de PS5 en 200.000 exemplaren van de PS4 verscheept.

Sony heeft daarnaast laten weten dat er 48 miljoen PlayStation Plus-abonnees zijn, een stijging van 0,6 miljoen ten opzichte van de 47,4 miljoen in dezelfde periode het jaar ervoor.

Lees verder

EA: 'Battlefield 2042 heeft niet aan verwachtingen voldaan'

Tijdens de bekendmaking van diens kwartaalcijfers heeft Electronic Arts gemeld dat Battlefield 2042 niet aan verwachtingen heeft voldaan.

EA heeft diens financiële verwachtingen voor dit fiscale jaar dan ook met 100 miljoen dollar naar beneden bijgesteld door de tegenvallende prestaties van de game. Precieze verkoopcijfers zijn niet genoemd.

Volgens het bedrijf liggen een aantal elementen ten grondslag aan de tegenvallende resultaten rondom de game. Zo zou het thuiswerken tijdens de ontwikkeling van het spel voor uitdagingen hebben gezorgd en vielen diverse ontwerpkeuzes niet in de smaak bij spelers. Wel is het bedrijf van plan om updates voor het spel te blijven uitbrengen. Gisteren kondigde ontwikkelaar Dice aan dat het eerste seizoen van de game is uitgesteld naar de zomer.

Lees verder

Battlefield 2042

Suicide Squad: Kill the Justice League mogelijk uitgesteld naar 2023

Suicide Squad: Kill the Justice League is mogelijk uitgesteld naar 2023.

Dat claimt Bloomberg te hebben vernomen. De game stond voor zover bekend voor een release ergens in dit jaar gepland. Warner Bros. heeft het uitstel nog niet officieel aangekondigd.

Suicide Squad: Kill the Justice League is de nieuwe game van de makers van de Batman: Arkham-games. Het is een multiplayer third-person shooter, waarbij spelers in hun eentje of maximaal met zijn vieren de game kunnen doorlopen.

Lees verder

Nintendo herbevestigt dat Zelda: Breath of the Wild 2 dit jaar verschijnt 

Dat deed het bedrijf tijdens het bekendmaken van diens kwartaalcijfers. Vorig jaar werd er tijdens een Direct-uitzending rond E3 al een nieuwe trailer van de game getoond - hieronder nogmaals te zien - waar 2022 al als releasejaar werd genoemd. Sindsdien is het echter stil rondom het langverwachte vervolg, waardoor veel fans twijfels hadden over een release dit jaar.

Nintendo publiceerde een lijst met aankomende releases en bevestigt daarin wederom dat het vervolg op Breath of the Wild dit jaar uit moet komen. Een precieze releasedatum is er echter nog niet.

Lees verder

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Infinity Ward werkt aan ambitieuze Call of Duty voor dit jaar

Infinity Ward levert dit jaar een nieuwe Call of Duty af, zo is bevestigd.

Dat heeft Activision Blizzard laten weten tijdens de bekendmaking van diens kwartaalcijfers. "Het team werkt aan het meest ambitieuze plan in de geschiedenis van de franchise, met veel innovatie en een setting die veel mensen aanspreekt." De laatste Call of Duty-game die Infinity Ward heeft gemaakt, is het in 2019 verschenen Modern Warfare, al heeft het ook meegeholpen aan Warzone.

Na de bekendmaking van de kwartaalcijfers tweette Infinity Ward dat "de nieuwe generatie van Call of Duty er binnenkort aankomt". Meer informatie is er nog niet. Er gaan geruchten dat de nieuwe Call of Duty dit jaar vroeger dan normaal wordt onthuld en uitkomt, maar dat is nog niet bevestigd. 

Lees verder

The Last of Us-studio Naughty Dog werkt aan drie verschillende games

The Last of Us-ontwikkelaar Naughty Dog geeft aan dat het bedrijf aan drie verschillende games werkt.

Studiohoofd Neil Druckmann plaatste een tweet met daarin vacatures voor posities binnen de studio. Hij gebruikt in zijn tweet drie verschillende emojis waarmee hij hint naar drie verschillende games.

Naughty Dog werkt nog altijd aan een multiplayermodus voor The Last of Us: Part 2, wat volgens berichten hoogstwaarschijnlijk een losstaand spel wordt. Wat de andere twee projecten omvatten is niet bekend. Wel gaan er al geruime tijd geruchten dat er een remake van de eerste The Last of Us wordt ontwikkeld die rond dezelfde tijd als de aankomende HBO-televisieserie uit moet komen.

Lees verder

Pokémon Legends: Arceus is in week tijd 6,5 miljoen keer verkocht

In een week tijd zijn er wereldwijd meer dan 6,5 miljoen exemplaren van Pokémon Legends: Arceus over de toonbank gegaan.

Dat heeft Nintendo laten weten. De game verscheen afgelopen vrijdag op Nintendo Switch. Gisteren bleek al uit cijfers van Famitsu dat er in een krappe week meer dan 1,4 miljoen exemplaren van de game in Japan waren verkocht.

Spelers bezoeken in Pokémon Legends: Arceus de Sinnoh-regio om een nieuwe stad te bouwen en daar de allereerste Pokédex te bouwen. Uniek in dit spel is dat spelers veel meer vrijheid krijgen in de spelwereld dan in eerdere Pokémon-games. De game is verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

Lees verder

Pokemon Legends Arceus

Dit artikel delen:

Lees meer

Hogwarts Legacy komt mogelijk op 6 september uit Intel deelt eerste beelden van Arc Alchemist-videokaart
0

Reacties op: Hoogtepunten: Sony koopt Bungie, Battlefield 2042 stelt teleur en releasedatum Breath of the Wild 2 herbevestigd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.