Weekoverzicht
ps5 xbox series x

Hoogtepunten: Reviews Series X en PlayStation 5

Reviews, reviews, reviews.

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Review:Watch Dogs Legion is eerder een schoothondje

Watch Dogs Legion heeft met een legioen aan willekeurig gegenereerde personages een geweldig uitgangspunt, maar door de eentonige missiestructuur voelt wisselen tussen deze personages maar zelden cruciaal. Daardoor vallen juist de andere tekortkomingen - zoals het wel heel erg doodse London – meer op. Dat is pijnlijk, want ergens in Legion schuilt een gedurfde openwereldgame die nu vooral blijft hangen in bekende clichés.

Lees hier de volledige review.

Watch Dogs Legion

PlayStation VR is niet compatibel met PS5-versies van PS4-games

Het is niet mogelijk om de PlayStation VR te gebruiken om virtual reality in PlayStation 5-versies van PS4-games te ervaren.

Zo krijgen games als Hitman 3 en No Man's Sky PlayStation 5-versies, maar PlayStation VR werkt dus alleen met de PS4-versies en niet met de PS5-edities. Dat meldt UploadVR. De website heeft gesproken met een werknemer van Sony.

Lees hier het volledige bericht.

PlayStation VR

Review: Age of Empires 3: Definitive Edition is definitief te ingewikkeld

Age Of Empires 3: Definitive Edition is grafisch flink opgepoetst. Er is ook een heleboel content aanwezig. Helaas zijn de oorspronkelijke ontwerpfouten niet of nauwelijks aangepakt. Dit is een spel dat over het algemeen teveel wil doen, dat te complex maakt en daar niet genoeg voor teruggeeft. Dit is een mooie remaster van een game dat we eigenlijk liever niet spelen.

Lees hier de volledige review.

Age of Empires III: Definitive Edition

DualSense-controller werkt wel met PlayStation 3, niet op PS4

De nieuwe DualSense-controller van de PlayStation 5 werkt wel op een PlayStation 3, maar kan geen verbinding maken met een PlayStation 4.

De PS5-controller is in Amerika al te koop in sommige winkels. YouTuber MidnightMan heeft er een mee naar huis genomen en geprobeerd hem aan de PlayStation 4 te koppelen, maar die herkende de DualSense niet. Via een omweg lukte het hem wel om het aan de praat te krijgen, maar daarvoor moest hij de controller verbinden aan een pc en via Remote Play op zijn PlayStation 4 spelen.

Lees hier het volledige bericht.

dualsense ps5

Digital Foundry test Xbox Series X-update voor Gears 5

Gears 5 is een van de backward compatible games die op de lancering van de Xbox Series X een forse update krijgt. Techsite Digital Foundry heeft deze update al aan de tand gevoeld.

De update zorgt er voor dat de game in 120 frames per seconde in de multiplayer draait op zowel Series X als Series S. Tussenfilmpjes in de campagne draaien nu op 60 fps in plaats van 30 fps. De update voegt ook een New Game+-modus toe. Ook worden er twee nieuwe moeilijkheidsgraden toegevoegd: Inconceivable - de hoogste moeilijkheidsgraad die er is - en Ironman, dat hetzelfde is als Inconceivable, maar spelers de campagne helemaal opnieuw laat opstarten wanneer ze doodgaan.

Lees hier het volledige bericht.

Gears 5

Nintendo Switch is wereldwijd 68,3 miljoen keer verscheept

Wereldwijd zijn er tot eind september in totaal 68,3 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verscheept.

Dit aantal combineert de verscheepte exemplaren van zowel de Switch als de Switch Lite. Nintendo kondigde de cijfers aan tijdens de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers. In het kwartaal dat eind september eindige, heeft Nintendo 6,86 miljoen Switch-consoles en 49,81 miljoen games verscheept.

Lees hier het volledige bericht.

Nintendo Switch

Review: De Xbox Series X is een fantastische gameconsole zonder games

De Xbox Series X is voor iedere consolegamer een échte upgrade. Nieuwe mogelijkheden zoals Auto-HDR en Quick Resume zijn een verademing. Helaas zijn er bij lancering nauwelijks exclusieve Series X-games beschikbaar, waardoor het plaatje verre van compleet is. Dat moet beter en dat wordt het ook. Microsoft investeert al jaren flink in het Xbox-merk en laat met de Series X zien gamen weer serieus te nemen.

Om deze recensie te kunnen schrijven heeft Gamer.nl drie weken doorgebracht op een Xbox Series X. Met het vervallen van het laatste embargo zijn recensenten vrij om over ieder aspect van de console te praten.

Deze recensie is opgesplitst in drie delen: de hardware en de controller, het besturingssysteem en de nieuwe functies, en natuurlijk de games. Daarna volgt de conclusie. Dit artikel is bijna vijfduizend woorden lang en duurt ongeveer twintig minuten om te lezen.

Lees hier de volledige review.

Xbox Series X

Star Wars Jedi: Fallen Order vanaf 10 november op EA Play

Star Wars Jedi: Fallen Order staat vanaf 10 november op EA Play.

Dat betekent dat mensen met een EA Play-abonnement de actiegame vanaf dat moment zonder extra kosten kunnen spelen. Ook betekent het dat Xbox Game Pass-leden ermee aan de slag kunnen, want EA Play is vanaf 10 november inbegrepen met Game Pass.

Lees hier het volledige bericht.

star wars jedi fallen order

Review:De PlayStation 5 doet alles beter dan zijn voorganger

Bijna niets op een PlayStation 5 gaat traag, lelijk of moeizaam. Dit is de snelste en soepelste console ooit gemaakt, al draait ‘ie maar één game tegelijkertijd en is de backward compatibility weinig ambitieus. Dankzij de verwachte Sony-games en een futuristische controller is de PlayStation 5 veelbelovend in vrijwel iedere zin van het woord. Een grootse console, letterlijk én figuurlijk.

Om deze recensie te kunnen schrijven hebben we ruim anderhalve week doorgebracht met de PlayStation 5. We hebben Marvel’s Spider-Man: Miles Morales en Astro’s Playroom uitgespeeld en tig PlayStation 4-games op het apparaat gespeeld. De driedimensionale audio konden we helaas niet testen.

Deze recensie is opgesplitst in drie delen: hardware, het besturingssysteem en de games. Daarna volgt de conclusie. Deze recensie is ongeveer vijfduizend woorden lang en duurt twintig minuten om te lezen.

Lees hier de volledige review.

ps5 review

Phil Spencer: 'Game-industrie heeft meer zichtbare zwarte leiders nodig'

In een interview met Kotaku geeft Xbox-hoofd Phil Spencer aan dat er meer zichtbare zwarte leiders nodig zijn om de diversiteit in de game-industrie te vergroten.

"Een gebied waar we ons als industrie echt op moeten richten, inclusief mijn eigen team, zijn de zichtbare leiders", zegt Spencer. "Want er is een generatie waarbij dat niet is gebeurd."

Lees hier het volledige bericht.

Xbox

Dit artikel delen:

Lees meer

Take-Two is van plan Codemasters te kopen Next-gen is dit keer geen feestje
1

Reacties op: Hoogtepunten: Reviews Series X en PlayStation 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Nederlandsch

    • 7 november 2020 18:36
    Wat is de PS5 toch geweldig hè Ron? 😘

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.