Weekoverzicht
Star Wars: Knights of the Old Republic 2

Hoogtepunten: Remake van Star Wars: KOTOR is echt in de maak

Playstation krijgt video pass en Xbox Live Gold niet meer vereist voor Free-to-Play games

Geschreven door Maarten van der Vlugt op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Days Gone-schrijver: 'Vraag niet om vervolg als je een game niet op lancering koopt'

De schrijver en creative director van Days Gone vindt dat spelers niet moeten klagen dat een game geen vervolg krijgt, wanneer men het spel niet op of rond lancering voor de volledige prijs heeft gekocht.

Dat meldt hij in een gesprek met game-ontwikkelaar David Jaffe op zijn YouTube-kanaal. Schrijver John Garvin reageert daarmee indirect op de eerdere geruchten dat SIE Bend Studio geen vervolg op Days Gone mag maken.

Lees verder

days gone

Horizon Zero Dawn vanaf morgen gratis te downloaden op PS4 en PS5

De game is onderdeel van Sony's 'Play at Home'-initiatief, dat in leven is geroepen om mensen te motiveren zoveel mogelijk thuis te blijven in verband met het coronavirus. Eerder werden al diverse andere games gratis weggegeven.

Het enige dat men nodig heeft om de game te claimen, is een PSN-account. Tot 14 mei kan de game geclaimd worden. Zolang dat binnen die tijd gebeurt, kan men het spel voor altijd gratis blijven spelen.

Lees verder

Horizon Zero Dawn

PlayStation Store op PlayStation 3 en Vita blijft open

Sony heeft besloten om de PlayStation Store op PlayStation 3 en PlayStation Vita toch open te houden.

Eerder dit jaar kondigde Sony aan dat in de zomer de PlayStation Store op PS3, Vita en PSP offline zou gaan. Dit betekende dat vanaf dat moment spelers geen nieuwe games meer konden kopen via deze virtuele winkels. Games die eerder al waren gekocht, zouden wel gedownload kunnen blijven worden. De aankomende sluiting kon op veel kritiek rekenen bij gamers.

Lees verder

PlayStation Store

Gran Turismo-bedenker wil games realistischer dan het echte leven maken

De maker van Gran Turismo wil dat games uiteindelijk realistischer aanvoelen dan het echte leven.

Dat meldt Kazunori Yamauchi, de regisseur van de reeks, in een blog op KPMG. "Ik wil in de toekomst aan Gran Turismo blijven werken, net zoals de autocultuur en auto-industrie door blijft gaan. Tegelijkertijd zou ik ook iets anders willen doen."

Lees verder

Gran Turismo 7

'Remake van Star Wars: KOTOR is echt in de maak'

Een remake van Star Wars: Knights of the Old Republic zou echt in de maak zijn.

Dat claimt de over het algemeen zeer betrouwbare Bloomberg-journalist Jason Schreier in een recente aflevering van de MinnMax-show. Hij heeft verder niet veel over het project te vertellen - alleen dat het in ontwikkeling is.

Lees verder

Star Wars: Knights of the Old Republic 2

Sony komt mogelijk met zogeheten PlayStation Plus Video Pass

Op de officiële Poolse Sony-website stond kort een vermelding van deze Video Pass, zoals in de genomen screenshot hieronder te zien is. Dat claimt de website VGC. De service zou "voor een gelimiteerde tijd beschikbaar zijn via PlayStation Plus". Het zou gaan om een 'testservice' die alleen vandaag en morgen beschikbaar is. "Dit voordeel is alleen beschikbaar voor PlayStation Plus-gebruikers."

Bij de vermelding staan enkele foto's van films, waaronder Venom en Zombieland: Double Tap. Het lijkt dan ook te gaan om een test voor een service waarbij PS Plus-gebruikers films kunnen bekijken. 

Lees verder

Xbox Live Gold is niet meer vereist om free-to-play-games te spelen

Dat heeft Microsoft aangekondigd. Tot gisterenavond was een betaald Gold-abonnement wel benodigd voor het spelen van free-to-play-games. Natuurlijk blijft Gold wel vereist voor het online spelen van betaalde games.

Er zijn meer dan vijftig free-to-play-games op Xbox-platforms die nu echt geheel gratis speelbaar zijn. Hieronder vallen onder andere Fortnite, Apex Legends, Call of Duty: Warzone, Rocket League, Warframe en World of Tanks.

Lees verder

xbox live gold

Sony: 'Meer exclusieve games voor PlayStation 5 dan voorgaande consoles'

Er moeten meer exclusieve games naar de PlayStation 5 komen dan naar voorgaande consoles van Sony.

Dat claimt Sony Interactive Entertainment-directeur Jim Ryan in een interview met het Japanse Nikkei (vertaald door een redacteur van Gematsu op het ResetEra-forum). "We hebben stilletjes maar gestaag geïnvesteerd in games van hoge kwaliteit voor PlayStation. We gaan er voor zorgen dat er meer exclusieve software naar de PlayStation 5-generatie komt dan naar voorgaande generaties."

Lees verder

Dit artikel delen:

Lees meer

Fans zitten niet te wachten op een Resident Evil-multiplayergame Ubisoft wil meer tijd nemen voor Assassin's Creed Valhalla-updates
0

Reacties op: Hoogtepunten: Remake van Star Wars: KOTOR is echt in de maak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.