Weekoverzicht
ps5

Hoogtepunten: PS5-presentatie en backwards compatibility op de Series X

GTA 6-releasedatum, Hands On: Trackmania enMinecraft Dungeons-review

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Zijmissies Assassin's Creed op het allerlaatste moment toegevoegd

Een aanzienlijk gedeelte van de zijmissies in de eerste Assassin's Creed zijn in de laatste vijf dagen voor het einde van de ontwikkeling toegevoegd.

Dat deelt Charles Randall, een voormalige Ubisoft-ontwikkelaar die als AI lead aan de eerste game in de reeks werkte, via Twitter.

Lees hier het volledige bericht.

assassin's creed

Review:Minecraft Dungeons bevat geen minen of craften

Stel je voor: je krijgt de opdracht om een dungeon crawler te maken voor een jonge doelgroep. Wat doe je? Minecraft Dungeons is precies het antwoord op die vraag.

Neem een populaire franchise, maak wat levels met bekende omgevingen en gooi het vol met herkenbare vijanden uit die serie. De spelmechanieken moeten vooral niet te ingewikkeld zijn, zodat iedereen makkelijk in kan stappen. Gewoon een beetje hakken en slaan totdat alle tegenstanders het loodje hebben gelegd.

Lees hier de volledige review

minecraft

The Last of Us Part 2 lijkt verbod te krijgen in Midden Oosten

The Last of Us Part 2 gaat mogelijk niet uitkomen in het Midden Oosten. Dat hebben een aantal fans ontdekt, nadat ze de game probeerden te reserveren.

Alle officiële kanalen van PlayStation maken reclame voor de game, ook Saudi-Arabië en de Arabische Emiraten. Ook het Twitter-kanaal van PlayStation Arabia promoot de State of Play-presentatie omtrent de game van morgen. De game staat ook op de lijst voor de aankomende releases op de sites van deze landen, alleen kan de game niet gekocht worden in de PlayStation Store. Een fan stuurde een mail naar PlayStation en kreeg als antwoord dat als de game niet gereserveerd kan worden, die waarschijnlijk een verbod heeft in het desbetreffende land.

Lees hier het volledige bericht.

The Last of Us Part II

Review: Maneater is een prettig rauwe B-game

Alleen al bij het zien van een haaienvin vlak boven het wateroppervlak ontstaat er in de mens een sterke neiging om de iconische muziek van Jaws te neuriën. Steven Spielbergs meesterwerk uit 1975 heeft een blijvend effect gehad op hoe we haaien zien: als kille, wraakzuchtige moordmachines. Maneater doet geen poging om dat beeld bij te stellen, maar bevestigt met veel plezier alle vooroordelen over haaien.

In de onderwaterwereld is het eten of gegeten worden en de naamloze haai die de hoofdrol heeft in Maneater doet niets lever dan eten. Nadat het beest hardhandig uit de buik van zijn moeder wordt gesneden door een haaienjager, weet ie maar net te ontkomen. De rest van zijn haaienleven heeft de pup maar één doel: wraak nemen.

Lees hier de volledige review.

maneater

Gerucht: PlayStation 5-onthulling vindt 3 juni plaats

Mogelijk komt volgende week al de PlayStation 5-stream uit. Dat claimen nieuwsplatformen VentureBeat en Bloomberg.

Er gingen al geruchten rond dat Sony begin juni meer informatie over PlayStation 5 wil onthullen. Nu claimt VentureBeat dat het evenement 3 juni gaat plaatsvinden. Nieuwsplatform Bloomberg zegt ook dat de stream op die dag gehouden gaat worden.

Lees hier het volledige bericht.

dualsense ps5

Hardware Update:Intel kansloos door prijsverlaging AMD

In een reactie op Intels tiende generatie i-processors heeft AMD de prijs van de Ryzen R9 3900X in de Verenigde Staten significant verlaagd. Verder zijn er deze week een boel nieuwe laptops van onder andere Razer en Gigabyte.

AMD verlaagt prijs van Ryzen R9 3900X met 100 dollar

Vorige week berichtte we nog over de nieuwe tiende generatie Intel Core i-processors met ongekend hoge kloksnelheden en een bijpassend stroomverbruik. Hoewel de processors van Intel in games konden concurreren met de modellen van AMD, neemt AMD het voortouw in vrijwel alle andere scenario's. Daar doet het bedrijf nu echter nog een schepje bovenop, want vlak voor de lancering is de prijs van de Ryzen R9 3900X verlaagd met 100 dollar.

Lees hier het volledige artikel

hardware-update

Backwards compatible-games draaien native op Xbox Series X

In een blogpost heeft Microsoft te kennen gegeven dat de Xbox Series X "de meest backwards compatible-console ooit" wordt en dat we er duizenden games op kunnen spelen die zelfs dateren uit het eerste Xbox-tijdperk. In een blogpost worden bekent dat alle games van vorige systemen native draaien op de Xbox Series X.

Bij de lancering van de Xbox Series X wordt het mogelijk om duizenden Xbox-games te spelen, zelfs honderden games uit de tijd van de eerste Xbox, zo vertelt Jason Ronald, Partner Director of Program Management voor het Xbox Platform Team op de Xbox Live Wire. Daarnaast stelt hij dat vijftien Xbox Games Studios hard bezig zijn met exclusieve games voor het nieuwe platform.

Lees hier het volledige bericht.

Xbox Series X

Update: Take-Two ontkracht geruchten over GTA 6-releasedatum

Een hint naar de releasedatum van Grand Theft Auto 6 is ontkracht door Take-Two. Het moederbedrijf achter Rockstar Games meldt dat de genoemde marketingkosten geen indicatie zijn voor een releaseperiode voor GTA 6.

Gisteren leek het even erop dat GTA 6 uit zou komen tussen 1 april 2023 en 31 maart 2024. In een jaarlijkse weergave van het marketingbudget (de 10-K SEC-filing) van GTA-uitgever Take-Two Interactive was namelijk een flinke stijging van budget tijdens die periode te zien. Omdat eerder bij Red Dead Redemption 2 er ook al een groter marketingbudget was, werd dit opgevat als een hint naar de releasedatum, maar nu maakt Take-Two duidelijk dat het hier niet om de nieuwe GTA gaat.

Lees hier het volledige bericht.

GTA5

Star Wars Battlefront 2 gratis via PlayStation Plus in juni

Star Wars Battlefront 2 is één van de PlayStation Plus-games in juni.

Het spel is vanaf 2 juni gratis binnen te halen op PlayStation 4 voor alle PlayStation Plus-abonnees. Eerder deze week onthulde Sony al de andere gratis PS Plus-game, namelijk Call of Duty: WW2. Die is nu al gratis te downloaden.

Lees hier het volledige bericht.

Star Wars Battlefront 2

Hands On:Trackmania wil de toekomst van racen veranderen

Trackmania komt terug! Niet in een kleurrijke gedaante zoals console-editie Trackmania Turbo, maar teruggrijpend op het populaire Trackmania Nations uit 2006. Die game bezorgde de franchise niet alleen een boost middels hoogwaardige competitie, maar ook vanwege het feit dat hij gratis speelbaar was. Voor die formule is de tijd wederom helemaal rijp, aldus ontwikkelaar Nadeo.

Tijdens de eerste kilometers op tempo over de kenmerkende, even uitdagende als doldwaze, vaak rollercoasterachtige banen valt gelijk iets op aan Trackmania. De game verschijnt over amper een maand al, maar oogt opvallend kaal en basaal: circuits bestaan uit overwegend grijze bouwblokken in een wat generiek stadion, zonder echte sprankeling of charme. Een aanzienlijk verschil met de felle neonkleuren en ‘feel good’-uitstraling waarmee Trackmania Turbo de harten van consolegamers veroverde in 2016.

Lees hier het volledige artikel.

trackmania

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony: 'PlayStation 5 wordt niet per se het goedkoopst' Dit moet de PlayStation 5-onthulling in ieder geval doen
0

Reacties op: Hoogtepunten: PS5-presentatie en backwards compatibility op de Series X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.