Weekoverzicht
PlayStation VR

Hoogtepunten: PlayStation VR 2 ondersteunt 4K en haptic feedback 

Skull and Bones komt niet voor april 2022 uit

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Activision verbreekt banden met Call of Duty: Modern Warfare-acteur

Activision heeft de banden met stemacteur Jeff Leach, bekend om zijn rol van het personage Simon 'Ghost' Riley, verbroken nadat is gebleken dat hij publiekelijk diverse seksistische opmerkingen heeft gemaakt.

Riley sprak de stem in van Ghost in het in 2019 verschenen Call of Duty: Modern Warfare. Onlangs werd op Twitter een montage van publieke uitlatingen van de acteur geplaatst. Zo maakt hij tijdens een livestream uit 2017 een opmerking over de Twitch-streamer The Zombi Unicorn. Hij zegt dat ze niet in de show verscheen omdat ze "dan wel vermakelijk moet zijn, ze kan niet alleen op haar vreselijke decolleté leunen".

Lees verder

Microsoft: 'Game Pass-leden spelen vaker met vrienden en familie dan niet-leden'

Xbox Game Pass-leden spelen vaker samen met vrienden en familie dan niet-leden. Dat onthult Microsoft op basis van een onderzoek onder 14.000 Europese gebruikers.

Volgens het onderzoek speelt 77 procent van de leden gemiddeld één keer per week games met vrienden, ten opzichte van 60 procent van de niet-leden. Ook spelen leden vaker met familie dan niet-leden: 59 procent ten opzichte van 41 procent.

Lees verder

Game Pass

Regisseur claimt dat Resident Evil Village-monster uit zijn film komt

Volgens een filmregisseur is een monster uit Resident Evil Village gebaseerd op een monster uit een van zijn films.

Dat claimt de Nederlandse regisseur Richard Raaphorst. Volgens hem heeft Capcom een monster uit zijn in 2013 verschenen horrorfilm 'Frankenstein's Army' een-op-een gekopieerd.

Lees verder

'PlayStation VR 2 ondersteunt 4k en haptic feedback'

De eerder aangekondigde next-gen virtualrealityhelm van Sony zou games in 4k weergeven.

Dat claimt UploadVR te hebben vernomen van meerdere bronnen. De resolutie zou 2000 bij 2040 pixels per oog zijn, oftewel 4000x2040 in totaal. Dat is een fors verschil met de eerste PSVR-helm, die 1920x1080 pixels in totaal weergeeft. Verder zou haptic feedback onderdeel zijn van de helm door een ingebouwde motor.

Lees verder

PlayStation VR

Skull and Bones komt niet voor april 2022 uit

Dat heeft Ubisoft bevestigd tijdens de bekendmaking van zijn financiële jaarcijfers. De game werd in 2017 aangekondigd en is sindsdien meerdere keren uitgesteld. Ook dit fiscale jaar, dat loopt tot en met maart 2022, gaat niet gehaald worden.

Skull and Bones werd voor het laatst in 2018 getoond en was toen een piratengame waarin spelers met schepen tegen elkaar streden op de zee. Het is niet duidelijk in hoeverre de game nu nog op die versie lijkt.

Lees verder

Ubisoft: 'free-to-play-games zullen AAA-titels niet vervangen'

Ubisofts free-to-play-games zullen betaalde AAA-titels niet vervangen. Dat zegt Sean Lama, senior analist bij het bedrijf.

Gisteravond deelde Ubisoft naast het winstrapport van het afgelopen fiscale jaar ook dat een grotere focus op free-to-play-titels bij haar toekomststrategie hoort.

Lees verder

Assassin's Creed Valhalla

Valve geeft later dit jaar meer duidelijkheid over Steam op consoles

Valve is van plan om later dit jaar meer duidelijkheid te geven over de mogelijkheid of Steam ooit op consoles beschikbaar komt.

Valve-CEO Gabe Newell werd tijdens een publieke vragensessie in Nieuw-Zeeland gevraagd of Steam ooit naar consoles komt. Zijn antwoord: "Je hebt daar tegen het einde van het jaar meer duidelijkheid over."

Lees verder

Steam

'Mario Odyssey-team werkt aan nieuwe Donkey Kong-platformer'

Het team achter Super Mario Odyssey zou volgens geruchten werken aan een nieuwe Switch-platformer met Donkey Kong in de hoofdrol.

Nintendo Life claimt dat te hebben vernomen van "een onafhankelijke (en erg betrouwbare) bron". Gebruikelijke Nintendo-insider Zippo zegt ook van het project gehoord te hebben.

Lees verder

Donkey Kong Tropical Freeze

Dit artikel delen:

Lees meer

Dolby Vision nu beschikbaar op Xbox Series voor Xbox Insiders Sega wil ergens in de komende vijf jaar een 'Super Game' uitbrengen
0

Reacties op: Hoogtepunten: PlayStation VR 2 ondersteunt 4K en haptic feedback 

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.