Weekoverzicht
Gears 5

Hoogtepunten: Nvidia: 'GeForce-lijst met pc-games is echt, maar genoemde games niet'

Het was weer helemaal lek

Geschreven door Max van Ekelenburg op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!
God of War Ragnarok

God of War-maker: 'We willen niet vijftien jaar aan noordse mythologie besteden'

De maker van God of War heeft uitgelegd waarom Ragnarok de laatste GoW-game is die zich in de noordse mythologie afspeelt. De ontwikkelaar wil zich simpelweg niet nog langer met die setting bezighouden.

Dat laat Cory Barlog, de regisseur van het in 2018 verschenen God of War, weten in een gesprek met Eric Williams, de regisseur van het aankomende God of War: Ragnarok, op YouTube-kanaal Kaptain Kuba. Tijdens de onthulling van God of War: Ragnarok vorige week werd al aangekondigd dat de noordse setting die met het in 2018 verschenen spel is geïntroduceerd, alleen nog maar in Ragnarok terugkeert.

Lees hier verder

Details van Ubisofts Skull and Bones gelekt door insider

Insider Tom Henderson heeft diverse details rondom het meerdere malen uitgestelde Ubisoft-spel Skull and Bones gelekt.

Dat deed hij op Twitter. Hoewel het niet duidelijk is hoe Henderson aan de informatie komt, brengt hij wel vaker op voorhand correcte informatie gerelateerd aan games uit.

Lees hier verder

Death Stranding

Hideo Kojima heeft Death Stranding deels voor eenzame mensen gemaakt

Hideo Kojima heeft Death Stranding deels gemaakt om er eenzame mensen mee aan te spreken.

De ontwikkelaar praatte over de game - en eenzaamheid in combinatie met games an sich - in een interview met het Japanse tijdschrift An An. "Dit spel is ontworpen om mensen een sterk gevoel van troosteloosheid te geven. Spelers denken: 'Ik heb veel moeite gedaan om mensen in deze wereld met elkaar in contact te brengen, maar ik kan niemand knuffelen, waarom?' Vervolgens vinden ze voetafdrukken, ladders en andere sporen (van mensen) in de game. Ze realiseren zich dat er mensen zijn net zoals zij, en dat je indirect met ze in verbinding staat."

Lees hier verder

Switch-update voegt ondersteuning voor bluetoothaudioapparatuur toe

Er is een systeemupdate voor de Nintendo Switch uitgekomen waardoor men nu bluetoothaudioapparatuur aan de console kan koppelen.

Het gaat puur om het afspelen van audio en dus niet om microfoons. Denk aan speakers en koptelefoons die met bluetooth verbonden kunnen worden. Wanneer een apparaat met bluetooth aan de Switch verbonden wordt, kunnen er twee draadloze controllers gekoppeld worden aan de console.

Lees hier verder 

Battlefield 2042

Battlefield 2042 uitgesteld naar 19 november

Electronic Arts en Dice hebben Battlefield 2042 uitgesteld naar 19 november.

Het spel stond eerst gepland voor een release op 22 oktober, maar de extra maand is nodig vanwege "onvoorziene uitdagingen". Volgens Oskar Gabrielson van Dice is het daarnaast belangrijk dat iedereen op een veilige wijze aan de game kan werken. Later deze maand moet EA meer details geven over de aankomende open bèta.

Lees hier verder

Call of Duty: Modern Warfare

'Vervolg op Call of Duty: Modern Warfare verschijnt volgend jaar'

Een vervolg op het in 2019 verschenen Call of Duty: Modern Warfare zou eind 2022 uitkomen.

Dat claimt de over het algemeen betrouwbare insider Tom Henderson te hebben vernomen. VGC meldt daarnaast dit ook te hebben vernomen van hun bronnen.

"Het lijkt er op dat Call of Duty: 2022 de codenaam Project Cortez draagt. Het is te verwachten dat het om een vervolg op Modern Warfare 2019 draait", zo meldt Henderson op Twitter.

Lees hier verder

gamecube

De 10 beste GameCube-games

Het is verre van Nintendo’s meest succesvolle console, maar de GameCube heeft toch een speciaal plekje in het hart van menig gamer. Natuurlijk zijn er op het apparaat genoeg uitstekende games van Nintendo zelf te vinden, maar het is toch opvallend dat er in de uiteindelijke top 10 maar twee games zijn die niet direct uit de stal van de Japanse gigant komen. De volgende tien games zijn - in willekeurige volgorde - volgens de redactie van Gamer.nl de crème de la crème van Nintendo’s vierkante console.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in september 2016 en is nu opnieuw geplaatst vanwege de 20-jarige verjaardag van de GameCube.

Lees hier verder

Gears 5

Nvidia: 'GeForce-lijst met pc-games is echt, maar genoemde games niet'

De gelekte GeForce Now-lijst met pc-games bestaat echt, zo heeft Nvidia bevestigd, maar de genoemde games zijn geen indicatie van echt bestaande titels.

Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf bevestigd aan Wccftech. "Nvidia is op de hoogte van de gepubliceerde lijst met zowel uitgegeven als gespeculeerde titels. Deze lijst wordt alleen gebruikt voor interne tests. Het bestaan van de genoemde games wordt niet bevestigd met de lijst." Nvidia heeft de toegang tot de lijst inmiddels geblokkeerd.

Lees hier verder

Life is Strange: True Colors

Chinese gamers geven Life is Strange: True Colors negatieve Steam-recensies 

Chinese spelers delen op Steam negatieve recensies uit aan Life is Strange: True Colors vanwege de aanwezigheid van een Tibetaanse vlag.

In de game zit een zogeheten 'Treasures of Tibet-winkel', waar een Tibetaanse vlag te zien is. Het gaat om een symbool van de Tibetaanse onafhankelijkheidsbeweging, terwijl China zelf volhoudt dat Tibet niet onafhankelijk is.

Lees hier verder

Nintendo Switch

Update: Nintendo: Switch-prijs verlaagd vanwege wisselkoers en oled-model

Volgens Nintendo wordt de Nintendo Switch in Europa in prijs verlaagd wegens de wisselkoers en de komst van de Nintendo Switch Oled.

Dat meldt het bedrijf aan Eurogamer. Omdat de aankoopprijs voor winkels wordt verlaagd, zal de console uiteindelijk in prijs dalen.

"Nintendo verandert de handelsprijs van de Nintendo Switch voor winkels", zegt een woordvoerder van het bedrijf. "Meer dan vier jaar na verschijning blijft de Switch goed verkopen in Europa.

Lees hier verder

Wolverine

Insomniac: 'Wolverine wordt een volledige game met volwassen toon'

Het vorige week aangekondigde Marvel's Wolverine moet een volledig spel worden met een volwassen toon.

Dat meldt Brian Horton, creative director bij ontwikkelaar Insomniac. Diverse fans vroegen hem wat men kan verwachten van het spel. Zo vroeg iemand of het een groot spel is, of ongeveer dezelfde grootte als Spider-Man: Miles Morales. Horton reageerde daarop met: "Volledige grootte, volwassen toon".

Lees hier verder

Handige tips om een PlayStation 5 te scoren 

Het is nog altijd lastig om een PlayStation 5 in handen te krijgen. We krijgen nog vaak genoeg berichten van onze lezers met de vraag hoe zij het beste een PlayStation 5 kunnen scoren. Daarom hebben wij een korte handleiding vol tips samengesteld die de kans op het scoren van een PlayStation 5 aanzienlijk verhogen.

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel je voor een PlayStation 5 wil betalen; bepaalde retailers of resellers verkopen enkel dure bundels, of gewone PlayStations ver boven de gemiddelde marktprijs. Uiteraard raden we je aan om altijd een oogje op onze eigen PS5 Tracker te houden, hier vind je in één plek, alle recente drops. De pagina werkt met een slimme plug-in, die een geluidje afspeelt wanneer er een nieuwe drop is. Dit is de meest betrouwbare manier om een PS5 te scoren terwijl je bezig bent met andere dingen.

Lees hier verder

Dit artikel delen:

Lees meer

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake aangekondigd Games die te kleine letters gebruiken, respecteren spelers niet
0

Reacties op: Hoogtepunten: Nvidia: 'GeForce-lijst met pc-games is echt, maar genoemde games niet'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.