Weekoverzicht
Nintendo Direct Mini

Hoogtepunten: Nintendo Mini Direct en geen zorgen over Xbox Series X-productie

Online competitie Formule 1 en NASCAR

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Update: Winkelketen Gamestop sluit toch zijn deuren

Update: De Amerikaanse winkelketen Gamestop heeft dit weekend toch besloten zijn deuren te sluiten in verband met het coronavirus.

De deuren van de winkels die overal in de Verenigde Staten staan, zijn sinds gisteren gesloten. Dit in tegenstelling tot een eerdere melding waaruit bleek dat Gamestop zichzelf als essentiële winkel zag en koste wat het kost open wilde blijven.

Lees hier meer.

Gamestop, store

Formule 1 krijgt virtueel raceseizoen

Net als bijna alle evenementen op het moment is ook het Formule 1-seizoen stilgelegd. Om fans toch te vermaken is de FIA een virtueel raceseizoen gestart.

Volgens de organisatie FIA zijn de virtuele races geen vervanging voor de uitgestelde races, maar puur bedoeld om de F1-fans te vermaken tijdens de afwezigheid van de daadwerkelijke wedstrijden. De virtuele Grand Prix vindt plaats in de Gfinity Esports Arena in Groot Brittanië. Daar gaan de racers afgezonderd van elkaar de strijd aan in de virtuele racing-game F1 2019 op de pc. De wedstrijden zijn dan live te volgen via YouTube, Twitch of Facebook.

Lees hier het volledige bericht.

f1 2019

PlayStation perkt PSN-downloadsnelheden in

In samenwerking met Europese internetproviders doseert PlayStation de downloadsnelheden op het PSN zorgvuldiger. Dit om internettoegang in Europa stabiel te houden tijdens de corona-uitbraak.

Sinds de uitbraak van het virus zijn velen afhankelijker geworden van het internet. Zo heeft Steam twee weken achter elkaar het gebruikers record gebroken en roepen overheden op dat gamers niet online mogen gaan tijdens werkuren om de servers niet te overbelasten. Netflix en YouTube maakte eerder al bekend om de beeldkwaliteit iets omlaag te doen en nu heeft Sony aangekondigd ook op zoek te zijn naar een goede oplossing in samenwerking met een aantal internetproviders.

Lees hier het volledige bericht.

playstation

Achtergrond:Zo maak je van jouw game-pc de ideale thuiswerkplek

Nu de hele wereld in de ban is van het coronavirus en de meesten verplicht thuis moet werken, is het belangrijk dat ook daar je werkplek goed is ingericht. Hieronder vind je een gids voor welke monitoren, toetsenborden en muizen je productiviteit bevorderen én ergonomie waarborgen.

Veel Gamer.nl-bezoekers hebben een prachtige gaming-setup met een krachtige pc, een snel TN-scherm, een uitgebreid toetsenbord en een accurate muis. Helaas is dat in veel gevallen niet de beste hardware voor een thuiswerkplek. Die krachtige game-pc hoeven we waarschijnlijk niks aan te doen, maar een snelle TN-monitor is vaak niet ideaal voor reusachtige Excel-sheets en het toetsenbord met rgb-verlichting typt na 5000 woorden mogelijk toch niet meer zo lekker. Hieronder vind je adviezen op basis van een laag, gemiddeld en hoog budget.

Lees hier het volledige artikel.

beste mechanische toetsenbord

NASCAR krijgt ook online-competitie

De stockracecompetitie, NASCAR, gaat net als de Formule 1 een online-competitie krijgen. Dat maakt de organisatie onlangs bekend.

Na de Formule 1 gaat NASCAR ook een online-competitie organiseren. Eerder in het weekend vond er al een losse wedstrijd plaats. De wedstrijd werd in zijn geheel uitgezonden door FOX en de deelnemers waren zowel de huidige generatie racers als oudgedienden. De wedstrijd bleek een succes te zijn met bijna 1 miljoen kijkers. Door het succes heeft NASCAR besloten een geheel online seizoen van NASCAR te organiseren. De aankondiging is hieronder te bekijken.

Lees hier het volledige bericht.

NASCAR

Review: Trust GXT 488

Met de nieuwe generatie consoles onderweg wil je eigenlijk geen dure headset meer kopen met het risico dat deze niet goed werkt op de PlayStation 5 of Xbox Series X. Om je oren toch van fatsoenlijk geluid te voorzien is het daarom verstandig om te kijken naar een betaalbare headset zoals de Trust GXT 488 voor de PlayStation 4.

Lees hier de volledige review.

Koptelefoon

Nintendo Direct Mini: Alle aankondigingen

Nintendo heeft vandaag onaangekondigd een Nintendo Direct Mini uitgebracht. De presentatie verscheen onlangs op de YouTube-kanalen van de Japanse gamegigant.

Hieronder zijn de hoogtepunten uit de Nintendo Direct te vinden. Nintendo gaf expliciet aan dat de onthulde releasedata vanwege het coronavirus onder voorbehoud zijn.

Lees hier het volledige artikel.

Nintendo Direct Mini

Special: Doe mee met ons grote Blijf Thuis Fifa 20-toernooi

Doordat alle sport, en dus ook voetbal, vanwege de crisis nu volledig stil ligt, missen we het wel. Daarom organiseren we, in samenwerking met onze collega's van PU.nl en Level Up een Blijf Thuis Fifa 20-toernooi waar jij ook aan mee kan doen.

Maar wat houdt precies het toernooi in? Wat is Level Up? En hoe doe je mee?

Lees hier het volledige bericht.

Gamer speelt Half-Life: Alyx zonder vr-bril op stream

Een speler heeft het tijdens een Twitch-stream voor elkaar gekregen om Half-Life: Alyx zonder vr-bril te spelen.

Dit is opvallend, omdat de game ontwikkeld is om alleen met vr-bril op te spelen, tot ongenoegen van sommige gamers. In de Twitch-stream toont Tyler McVicker, de oprichter van Valve News Network, hoe hij het dot. Hij gebruikt simpele commands zoals 'vr_enable_fake_vr_test' om het voor elkaar te krijgen. De gehele stream is hier te bekijken.

Lees hier het volledige bericht.

half life alyx

AMD versus Intel: Is AMD nu de beste keus voor een game-pc?

Tot voor kort was de processorkeuze voor gamers relatief eenvoudig: Intel was in vrijwel alle gevallen de beste optie. Met de nieuwe AMD Ryzen-serie moeten we dat advies veranderen, want AMD is na jaren afwezigheid weer terug aan de top.

Het kiezen van de juiste processor is één van de belangrijkste bezigheden tijdens het samenstellen van een nieuwe game-pc. De processor bepaalt namelijk niet alleen hoe snel de computer wordt, maar heeft ook invloed op vele andere factoren, zoals het moederbord en daarmee de ondersteuning voor verschillende features. Tot een paar jaar geleden was de keuze voor gamers in ieder geval vrij simpel. Door de hogere klokfrequenties en betere efficiëntie was een Intel-processor de enige juiste optie en selecteerde je het model op basis van je budget. Althans, dat was zo tot AMD met de Ryzen- processors kwam.

Lees hier het volledige artikel.

Intel

Dit artikel delen:

Lees meer

Open bèta Resident Evil Resistance uitgesteld op PS4 en Steam Nostalgisch doen over de hoogtijdagen van het real time strategy-genre
0

Reacties op: Hoogtepunten: Nintendo Mini Direct en geen zorgen over Xbox Series X-productie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.