Weekoverzicht
NIntendo Switch, Switch

Hoogtepunten: Nintendo doet het goed en Battlefield 6 komt eraan

Ook Total War: Warhammer III onthuld

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Nintendo verscheept wereldwijd 79,87 miljoen Switch-exemplaren

Dat heeft Nintendo laten weten tijdens het bekendmaken van zijn kwartaalcijfers van het laatste kwartaal van 2020. Aan het einde van het derde kwartaal van vorig jaar stond de teller nog op 68,3 miljoen exemplaren - dat betekent dat er in het laatste kwartaal van vorig jaar 11,57 miljoen exemplaren van de hybride console zijn verscheept.

Vanwege dit grote succes heeft Nintendo de totale hoeveelheid Switch-consoles die het in het hele fiscale jaar verwacht te verschepen naar boven bijgesteld. Nintendo verwachtte eerst dat het in dit fiscale jaar, dat loopt tot eind maart 2021, 24 miljoen exemplaren van de Switch zou verschepen, maar heeft dit nu bijgesteld naar 26,5 miljoen exemplaren.

Lees hier het volledige bericht.

NIntendo Switch, Switch

Super Nintendo World wordt exact nagemaakt in Minecraft

Het duurt niet lang meer voordat de deuren van Super Nintendo World open worden gegooid in Universal Studios Japan. Toch zal het er van een bezoekje voor veel mensen voorlopig niet van komen. Speciaal voor hen werkt Minecraft-fanatiekeling Dippy22 aan een kopie van het pretpark in Minecraft.

De maker van het virtuele pretpark geeft aan dat alles in zijn creatie één op één is nagemaakt vanuit foto's en plannen van Super Nintendo World. Het pretpark is momenteel voor 45 procent af en alles wat er staat komt volledig overeen met het originele park. Verder geeft Dippy22 aan dat dit soort ondernemingen nog redelijk nieuw zijn voor hem en dat hij de hulp van ervaringsdeskundigen zeker verwelkomt.

Lees hier het volledige bericht.

Mass Effect: Legendary Edition verschijnt op 14 mei

Mass Effect: Legendary Edition bevat de eerste drie Mass Effect-games en alle dlc. De multiplayermodi ontbreken in de collectie.

De nieuwe beelden geven een blik op de grafische verbeteringen van BioWare's rpg's. De ontwikkelaar geeft aan dat de games op PlayStation 5, Xbox Series X en pc speelbaar zijn in 4K en zestig frames per seconde. Ook biedt de game hdr-ondersteuning.

Lees hier het volledige bericht.

mass effect legendary edition

Google sluit interne Stadia-ontwikkelstudio

Het bedrijf laat weten dat Google Stadia als een service wel blijft bestaan. Het gaat puur om de sluiting van de studio Stadia Games and Entertainment. De ontwikkelaar had nog geen game voor de dienst uitgebracht.

Stadia Games and Entertainment had vestigingen in Los Angeles en Montreal. Er werken in totaal zo'n honderdvijftig mensen. De studio werd geleid door voormalige Ubisoft-werkneemster Jade Raymond. Zij vertrekt bij Google.

Lees hier het volledige bericht.

stadia

Battlefield 6 wordt ergens deze lente onthuld

Het vervolg op Battlefield 5 heeft nog geen officiële naam, maar EA maakte eerder al bekend dat Dice aan het spel werkt. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van EA gisteren liet CEO Andrew Wilson weten dat meer informatie over het spel gedurende "de lente" moet verschijnen. Daarbij herbevestigt hij dat de game rond de feestdagen van dit jaar beschikbaar moet komen.

Lees hier het volledige bericht.

Battlefield 3

PlayStation 5 is vorig jaar 4,5 miljoen keer verscheept

Dat heeft Sony bekendgemaakt tijdens het onthullen van diens kwartaalcijfers. De console werd vanaf 12 november in een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten en Japan, verkocht. Een week later lanceerde de spelcomputer in de meeste andere landen, waaronder Nederland en België. Sindsdien is de console niet of nauwelijks vrij verkrijgbaar in (online) winkels wegens aanhoudende populariteit.

Het bedrijf laat verder weten dat het eerder gemaakte doel om tot 31 maart 2021 7,6 miljoen exemplaren van de PS5 te verschepen, haalbaar is. Van de in 2013 gelanceerde PlayStation 4 zijn inmiddels 115 miljoen exemplaren verscheept - de laatste drie maanden van 2020 werden er 1,4 miljoen exemplaren van de console verscheept. 

Lees hier het volledige bericht.
PlayStation 5

Total War: Warhammer 3 onthuld 

Creative Assembly is vooral bekend van de Total War-reeks, waarbinnen het diverse spin-offs maakt. Zo ook de Total War: Warhammer-games, gebaseerd op de populaire tabletopgame.

Het derde deel bevat twee menselijke facties - de Kislev en Cathay - en de Chaos-facties Khrone, Slaanesh, Nurgle en Tzeentch. In een "conflict dat de realiteit breekt" verkennen spelers een nieuwe map en wordt er een reis door de Chaos Realm gemaakt.

Lees hier het volledige bericht.

Total War: Warhammer 3

Moon Studios-CEO: 'Makers Cyberpunk 2077 en No Man's Sky zijn leugenaars'

De baas van de Ori and the Blind Forest-studio geeft onder andere Fable-maker Peter Molyneux de schuld van 'losgaan en vertellen waarom je enthousiast moet worden over games', in plaats van 'vertellen wat het product is'. "Hij kwam er ruim een decennium mee weg, terwijl journalisten en gamers het prachtig vonden om te luisteren wat oom Peter te zeggen heeft en alle dingen die hij doet voor de industrie."

Ook haalt hij Sean Murray aan, bedenker van ruimtegame No Man's Sky, die bij lancering in 2016 werd bekritiseerd wegens ontbrekende aspecten en andere gebroken beloftes. Volgens Mahler liet Murray spelers denken dat het ging om 'Minecraft in de ruimte' waarin 'je letterlijk alles kan doen', en werden de 'leugens en het bedrog vergeten' na de daaropvolgende updates. "Thanks Geoff Keighley", voegt hij daaraan toe. "Dat soort gedrag belonen draagt vast bij aan de groei van de industrie".


Lees hier het volledige bericht.
Cyberpunk 2077

Overwatch 2 en Diablo 4 komen niet dit jaar uit

Dat heeft Activision Blizzard laten weten tijdens de bekendmaking van diens financiële cijfers van het afgelopen kwartaal. Beide games werden in 2019 aangekondigd. Het is niet bekend of de spellen wel in 2022 uit moeten komen.

Diablo 4 moet naar pc, Xbox One en PlayStation 4 komen, al lijken next-gen versies gezien de toekomstige release niet uitgesloten. Overwatch 2 moet naast de net genoemde systemen ook naar Switch komen. De free-to-play mobiele game Diablo Immortal moet overigens wel ergens dit jaar uitkomen.

Lees hier het volledige bericht.

Overwatch 2

Review: The Medium is een sfeervolle trip naar een andere wereld

The Medium moet het vooral hebben van de intense sfeer. De gedetailleerde omgevingen, het schakelen tussen de twee dimensies en het opvallend goede geluid zetten precies de juiste toon. Maar The Medium is ook net te kort, te makkelijk en iets te voorspelbaar om tot de nieuwe Silent Hill uitgeroepen te worden. Van een ‘echte’ next-gen game mogen we bovendien technisch meer verwachten.

Lees hier het volledige bericht.

The Medium

Dit artikel delen:

Lees meer

Prince of Persia-remake voor onbepaalde tijd uitgesteld James Bond is teruggekeerd als een prachtige zombie
0

Reacties op: Hoogtepunten: Nintendo doet het goed en Battlefield 6 komt eraan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.