Weekoverzicht
Doom Eternal

Hoogtepunten: Nieuwe Bioshock bevat mogelijk open wereld

Assassin's Creed: Valhalla uitbreiding uitgesteld

Geschreven door Maarten van der Vlugt op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Wat moet er gebeuren met de Doom-franchise?

De gameplay van Doom (2016) en Doom Eternal is een feestje en jij en je supershotgun zijn de eregasten. Onder begeleiding van een dj die grasmaaiers als snaarinstrumenten gebruikt wals je sierlijk over ongenodigde hellegasten heen. Het is morbide ballet. Het is het beste wat singleplayershooters in jaren geboden hebben. En het is voorbij.

De saga van The Doom Slayer zit erop, zegt ontwikkelaar id Software, en dat is prima. Dit is een goed moment om te stoppen. Hoe vaak kunnen de demonen de wapens van de Slayer nog verstoppen voordat het een zielige bedoening wordt? Dat componist Mick Gordon op dramatische wijze afzwaaide was al een teken aan de wand. Het lijkt klaar. Eternal was niet compleet feilloos, maar id Software heeft de belofte van methodologische snelschaakactie ingelost – zo ook met de dlc.

Lees verder

Doom Eternal

Apple: 'Epic Games verliest 330 miljoen dollar aan exclusiviteitsdeals'

In 2020 spendeerde Epic Games zo'n 444 miljoen dollar aan garanties voor derden die games exclusief op het platform uitbrengen. Daarbij gelden voorwaarden als minimaal een jaar pc-exclusiviteit, zelfs als de game al uit is op consoles. Om uitgevers die hun game daarom niet op Steam kunnen lanceren tegemoet te komen, verzekert Epic een minimumbedrag aan omzet.

Lees verder

Fortnite

Nieuwe BioShock bevat waarschijnlijk een open spelwereld

Ontwikkelaar Cloud Chamber heeft een aantal nieuwe vacatures op zijn website staan. Daarin valt af te leiden dat nieuwe BioShock-game waaraan de studio werkt een open wereld bevat en dat er zowel primaire als secundaire missies zijn.

Zo valt in de vacature voor de rol van senior writer te lezen dat men zoekt naar "iemand die een impactvolle, door personages gedreven verhaal kan schrijven in een openwereldsetting". Ook iemand die ervaring heeft met Unreal Engine 4 wordt gezocht.

Lees verder

bioshock

Outriders toont de pracht van georganiseerde chaos

Outriders is niet de beste game die we dit jaar spelen, maar het plaatst wel onversneden spelplezier boven alles. Het spel knalt heerlijk weg en je wapens en vaardigheden maken een belangrijk verschil. Zodra je het spel een beetje naar je hand hebt gezet, valt er vooral in co-op een hoop spektakel te beleven. Tenminste, als er geen verbindingsproblemen optreden. Zodra die de kop opsteken, is het snel gedaan met de pret.

Lees verder

outriders

Assassin's Creed-schrijver zou toekomstig deel graag in Brazilië situeren

Alain Marcieca, de senior schrijver van Assassin's Creed Valhalla, zou graag zien dat een toekomstig deel in de reeks zich in Brazilië afspeelt.

Dat meldt hij in een interview met The Gamer. De setting van toekomstige Assassin's Creed-games is altijd een populair gespreksonderwerp onder fans, en elke hint die een ontwikkelaar mogelijk geeft wordt dan ook uitvoerig geanalyseerd. 

Lees verder

assassin's creed valhalla

PS5-update bevat HDR-verbeteringen en 120Hz-ondersteuning voor monitors

Gisteren werd bekendgemaakt dat de eerste grote PlayStation 5-update vandaag zou verschijnen, en dat is dan ook gebeurd. De update bevat echter een aantal verbeteringen die niet op voorhand waren gecommuniceerd. Voorbeelden hiervan zijn 120Hz-ondersteuning voor 1080p-monitoren en een nieuwe HDR-optie.

Dankzij de update schakelt de PlayStation 5 nu automatisch over naar non-HDR wanneer gebruikers een game spelen die geen HDR ondersteunt. Dat betekent dat gebruikers niet langer naar het instellingenmenu hoeven te navigeren om de HDR uit te schakelen.

Lees verder

PlayStation 5

Eerste grote Assassin's Creed Valhalla-uitbreiding uitgesteld

Ubisoft heeft Wrath of the Druids, de eerste grote uitbreiding voor Assassin's Creed Valhalla, uitgesteld.

De betaalde uitbreiding had eigenlijk op 29 april moeten verschijnen, maar dat wordt niet meer gehaald. De ontwikkelaar wil een zo goed mogelijke ervaring voor spelers voorschotelen. Wrath of the Druids komt nu op 13 mei uit.

Lees verder

Assassin's Creed Valhalla

De 10 beste PS5-games

De PlayStation 5 is uit, dus is het hoog tijd om een lijst met de beste PS5-games van het moment op te stellen. Hieronder houden we een lijst bij met titels die Gamer.nl aanraadt, op willekeurige volgorde.

Een PlayStation 5-game definiëren is wellicht lastiger dan het klinkt; de grenzen tussen consolegeneraties vervagen immers steeds verder. Om het toch duidelijk af te bakenen, moeten games in de lijst officieel zijn verschenen voor PlayStation 5 óf een next-gen update hebben gehad. Titels met backward compatibility-voordelen tellen dus niet mee.

Lees verder

Dit artikel delen:

Lees meer

Digital Foundry heeft me verpest Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice verschijnt in mei op consoles
0

Reacties op: Hoogtepunten: Nieuwe Bioshock bevat mogelijk open wereld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.