Weekoverzicht
xbox ps5

Hoogtepunten: Next-gen consoles en games

Met ook de review van Assassin's Creed Valhalla

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Ubisoft verwijdert controversiële stemactrice uit Watch Dogs Legion

Ubisoft gaat een controversiële stemactrice uit Watch Dogs Legion verwijderen.

Het gaat om de Britse journaliste Helen Lewis, die in twee verschillende in-game podcasts van zich laat horen. Ubisoft laat weten "op de hoogte te zijn gesteld" van eerder gemaakte beledigende opmerkingen van de journalist omtrent genderidentiteit.

Lees hier het volledige bericht.

Watch Dogs Legion

Review:Assassin’s Creed Valhalla is geslaagd teruggesnoeid

Vond je Origins en Odyssey tof, dan zit je met Assassin’s Creed Valhalla geramd. Valhalla is uit hetzelfde hout gesneden, maar weet hoofd- en zijmissies veel beter te balanceren. Het brute vechtsysteem en een aantal gloednieuwe zijactiviteiten geven de game bovendien een eigen Vikingsmoelwerk. Jammer genoeg heeft Valhalla technisch wat oneffenheden, maar dat is voor doorgewinterde Assassin’s Creed-fans (helaas) niks nieuws.

Lees hier de volledige review.

Assassin's Creed Valhalla

Sony overwoog prijs van PS5-games nog verder te verhogen

Sony overwoog de adviesprijs van PlayStation 5-games naar verluidt nog verder te verhogen.

Dat blijkt uit een rapport van Bloomberg.Volgens het rapport hebben een aantal uitgevers gespeeld met het idee om de adviesprijs van PlayStation 5-games verder te verhogen. De adviesprijs staat momenteel op 80 euro en Europa en 70 dollar in de VS.

Lees hier het volledige bericht.

PlayStation 5

Ontwerp PlayStation 5 was eerst nog groter

De PlayStation 5 was in een vroege fase nog groter dan hij uiteindelijk is geworden. Dat onthult ontwerper Yujin Morisawa in een interview met The Washington Post.

Veel gamers hebben al gereageerd op de grootte van de console, maar in eerste instantie had Morisawa hem nog groter getekend. "Ik wist eerst niet wat ik moest verwachten. Ik wist dat hij groter moest worden, omdat er veel kracht in zit", vertelt hij. "Toen ik begon met tekenen, was hij nog groter, ook al wist ik niet wat de technici ermee gingen doen. Het is best grappig, ze vertelden me dat hij te groot was. Dus ik heb hem iets kleiner moeten maken dan de eerste tekening."

Lees hier het volledige bericht.

PlayStation 5

Vergelijking toont verschil tussen Spider-Man op PS4 en PS5

Bekijk hieronder het verschil tussen de PS4- en PS5-versie van Marvels Spider-Man.

Door de openingsscène van de PlayStation 5- en PlayStation 4-versie van Marvel's Spider-Man naast elkaar te leggen, kunnen beide games goed met elkaar worden vergeleken. Twitter-gebruiker Nibel vergeleek een aantal schermafbeeldingen, het resultaat kun je hieronder bekijken.

Lees hier het volledige bericht.

spider-man

Speel Rocket League in 4K en 60fps dankzij next-gen update

Rocket League krijgt een next-gen update die de game op 4K en 60fps moet laten draaien op PlayStation 5 en 4K met 120fps op Xbox Series X.

Dat heeft ontwikkelaar Psyonix laten weten in een bericht op de officiële website van de voetbal-racehybride. De ontwikkelaar geeft aan dat er twee updates verschijnen en dat de eerste tegelijk verschijnt met de nieuwe consoles.

Bezitters van een Xbox Series X kunnen straks racen in 4K en 120fps met HDR, terwijl Xbox Series S-gebruikers het moeten dan met 1080p, 120fps en HDR. PlayStation 5-bezitters kunnen de game spelen in 4K en 60fps en HDR. Het bericht leert ons verder dat de laadtijden op alle consoles korter zullen zijn en dat het spelen in split-screen een stuk soepeler moet verlopen.

Lees hier het volledige bericht.

Rocket league aerial action

Video's van rokende Xbox Series X-consoles zijn waarschijnlijk nep

Een aantal video's die online zijn verschenen waarin er rook uit een Xbox Series X komt, zijn waarschijnlijk nep.

Op plekken als Twitter en social media verschenen sinds de lancering meerdere video's waarin te zien is dat er rook uit de bovenkant van de console komt, waar het apparaat ventileert. Het gaat om opmerkelijk veel rook.

Een Twitter-gebruiker genaamd Xbox Studio laat zien hoe deze video's hoogstwaarschijnlijk zijn gemaakt. Er wordt rook uit een e-smoker gebruikt om dit effect te creëren. Ook Microsoft laat inmiddels op Twitter weten dat het niet de bedoeling is om vaperook in de Xbox Series X te blazen.

Lees hier het volledige bericht.

Xbox Series X

Xbox Series X/S-lancering is 'de grootste Xbox-lancering ooit'

De lancering van de Xbox Series X en S is de grootste lancering in de geschiedenis van Xbox ooit.

Dat laat Xbox-hoofd Phil Spencer weten via social media. "Bedankt voor het ondersteunen van de grootste lancering in de geschiedenis van Xbox. In 24 uur zijn er meer nieuwe consoles in meer landen verkocht dan ooit tevoren."

Het is vooralsnog niet bekend om hoeveel verkochte consoles het gaat. Wel lijkt vooral de Xbox Series X op de meeste plekken wereldwijd uitverkocht. Spencer vervolgt: "We werken samen met winkels om zo snel mogelijk nieuwe consoles te leveren. Jullie blijven ons tonen dat de verbindende kracht van spelen belangrijker is dan ooit."

Lees hier het volledige bericht.

xbox

Microsoft gaat in de toekomst geen cijfers van verkochte consoles delen

Microsoft deelt al een tijdje geen cijfers meer van verkochte consoles, en het bedrijf is niet van plan dat in de toekomst opeens wel te gaan doen.

Dat laat Xbox-hoofd Phil Spencer weten in een interview met The Guardian. "Ik weet dat het manipulatief klinkt en daar verontschuldig ik mij voor, maar ik wil niet dat mijn team zich op (consoleverkoop) richt... daar blijf ik mij aan houden. We laten publiekelijk spelersaantallen weten. Ik wil dat we daar door gedreven worden, niet door hoeveel individuele stukjes plastic we verkopen."

Lees hier het volledige bericht.

Xbox Series X

Take-Two geeft bijna een miljard dollar uit aan overname Codemasters

Take-Two Interactive is van plan Codemasters te kopen en geeft daar 994 miljoen dollar, omgerekend meer dan 840 miljoen euro, aan uit.

Dat heeft de eigenaar van Rockstar Games en 2K Games bekendgemaakt. Vorige week spraken zowel Take-Two als Codemasters de intentie tot overname al uit, maar dat lijkt nu dus echt door te gaan.

Lees hier het volledige bericht.

Dit artikel delen:

Lees meer

Ubisoft Montreal-kantoor ontruimd, gijzeling blijkt vals alarm Megacorporaties kopen alle gamestudio’s op
0

Reacties op: Hoogtepunten: Next-gen consoles en games

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.