Weekoverzicht

Hoogtepunten: Mafia Trilogy en Grand Theft Auto 5

Cannibal Cuisine-review en Hoogte-en Dieptenpunten van Xbox

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Nieuwe mod geeft Grand Theft Auto 5 next-gen graphics

Een gloednieuwe mod brengt de graphics van Grand Theft Auto 5 een stapje dichterbij fotorealisme. De mod is gemaakt door Razed in samenwerking met een aantal andere modders.

De nieuwe mod heet NaturalVision Evolved en is een nieuwe versie van de NaturalVision-mod. In de Evolved-versie zijn allerlei nieuwe textures aanwezig die de game fotorealistisch maken. Daarnaast is de belichting in de game verbeterd en zijn er ook verbeterde reflecties en regeneffecten aan Grand Theft Auto 5 toegevoegd. De trailer van de mod is hieronder te bekijken.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Achtergrond:Operation Steel Wave is niet zo bijzonder als Rainbow Six Siege zelf

Het games-as-a-service-pad dat Ubisoft bewandelt voelt soms nog steeds ‘nieuw’, maar met ruim 55 miljoen spelers en een contenttraject van inmiddels vijf jaar is Rainbow Six Siege al geruime tijd dé vlaggendrager van Ubisofts gelijk. Operation Steel Wave is de jongste iteratie van al die updates en is zojuist onthuld. Ik ging er een paar dagen geleden al mee aan de slag.

Steel Wave is een relatief veilige update, met als opvallende zaken twee nieuwe Operators (al dan niet tegen betaling). Verder wordt de map House herzien, krijgt Operator Amuro een zeer welkome update en wordt het internationale ranking-systeem op enkele manieren gewijzigd. Zo moet het creëren van smurf-accounts en het boosten van spelers minder gemakkelijk en aantrekkelijk worden.

Lees hier het volledige artikel.

rainbow six siege

Mafia Trilogy officieel onthuld

De Mafia Trilogy is officieel onthuld door 2K. Het gaat om een remake en remasters van alle games uit de Mafia-trilogie.

De Mafia Trilogy is een collectie die bestaat uit de remake van de eerste Mafia-game en de remasters van Mafia 2 en Mafia 3. Het is ook mogelijk om alle Defenitive Editions los aan te schaffen. Mafia 2 en 3: Definitive Edition zijn vanaf vandaag beschikbaar. De remake van de eerste Mafia-game komt op 28 augustus uit. Mensen met de originele versie van Mafia 2 op Steam krijgen een gratis update naar Definitive Edition. Voor Mafia 3 is de upgrade mogelijk voor de PlayStation 4, Xbox One en Steam. Spelers met meerdere installaties krijgen een korting aangeboden voor de Mafia Trilogy.

Lees hier het volledige bericht.

Mafia

Review: Cannibale Cuisine heeft mij gebroken

Ik ben een zeer geduldige gamer. Waar anderen uit frustratie een spel wegleggen wanneer ze voor de honderdste keer doodgaan bij een bepaalde eindbaas, kan ik mezelf rustig een hele dag stukbijten op een lastig stuk. Ik ben onvermurwbaar. Tot vandaag, tot Cannibale Cuisine.

De opzet van de game is vrijwel gelijk aan Overcooked, maar dan met een interessante twist. Nog steeds kook je gerechten door verschillende ingrediënten te bereiden en samen te voegen. Maar omdat het hier om kannibalen draait, is mensenvlees het belangrijkste ingrediënt.

Lees hier de volledige review.

Video toont Gears of War 3 op een PS3-devkit

Er zijn beelden online verschenen van Gears of War 3 dat afgespeeld wordt op een PlayStation 3-devkit.

De video is op YouTube geplaatst door iemand met de gebruikersnaam Proto. Hij claimt dat deze versie uit mei 2011 stamt, toen Epic Games nog werkte aan de franchise.

Lees hier het volledige bericht.

Gears of War 3

Hands-on:Dit zijn de boeiendste nieuwe features in F1 2020

Het échte Formule 1-seizoen 2020 mag dan compleet overhoop liggen door de gevolgen van de coronacrisis, in de virtuele wereld gaat de hoogste autosportklasse ter wereld dit jaar gewoon door.

Als je voorafgaand aan dit jaar had voorspeld dat Max Verstappen en Lewis Hamilton medio mei nog geen Formule 1-race hadden gewonnen, de Dutch Grand Prix toch niet gehouden zou worden in Zandvoort en er eigenlijk helemaal geen F11-raceweekends zouden plaatsvinden, was je door menigeen voor gek verklaard. Toch is dat de realiteit, slechts enkele van de vele gevolgen van het coronavirus. Ondanks die bizarre stand van zaken zorgt Codemasters dat het tot nu toe non-existente seizoen virtueel wél tot uiting komt, getuige de release van F1 2020 in juli.

Lees hier het volledige artikel.

F1 2020

Grand Theft Auto 5 is wereldwijd 130 miljoen keer verkocht

Er zijn wereldwijd 130 miljoen exemplaren van Grand Theft Auto 5 verkocht.

Dat maakte Take-Two bekend tijdens het onthullen van zijn kwartaalcijfers. Grand Theft Auto 5 verscheen oorspronkelijk in 2013 op PlayStation 3 en Xbox 360, en kwam later ook naar pc, PlayStation 4 en Xbox One. De verkoopcijfers zijn exclusief de gratis versie die deze week op de Epic Games Store staat.

Lees hier het volledige bericht.

Grand Theft Auto 5

Achtergrond:De hoogte- en dieptepunten uit de geschiedenis van Xbox – Deel 2

Dit jaar verschijnt de nieuwe Xbox Series X en dus is het een mooi moment om terug te kijken op de geschiedenis van Xbox. Na die van PlayStation en Nintendo uitgebreid te hebben besproken volgt nu het tweede deel van de hoogte- en dieptepunten van Xbox. Lees hier deel 1 terug.

Hoogtepunt: Xbox Game Pass

Xbox Game Pass werd in 2017 ontvangen met gefronste wenkbrauwen. Het idee klonk leuk: een grote catalogus aan games om te downloaden voor een vast bedrag per maand, maar al gauw bleek dat het aanbod niet zo overtuigend was. Daar kwam verandering in toen Microsoft aankondigde dat elke Xbox Game Studios-titel bij release beschikbaar werd gesteld. Games als Forza Horizon 4 waren op lancering te spelen voor een tientje, in plaats van de volle pond. Het was een omschakeling die bewees hoe graag Microsoft het gamelandschap wil veranderen.

Vandaag de dag is Xbox Game Pass bijna té goed, met talloze uitstekende games om te spelen. Van titels als Sea of Thieves, Gears 5, Grand Theft Auto 5 en The Outer Worlds tot fantastische indiegames als Celeste en Outer Wilds: Game Pass heeft ze allemaal. Met de recente pc-versie lijkt het erop dat Game Pass alleen maar blijft groeien en Microsoft dankzij backwards compatibility en Project xCloud zeer sterk de volgende generatie consoles in gaat.

Lees hier het volledige artikel.

Captain Price wordt mogelijk operator in Modern Warfare en Warzone

Een nieuwe video lijkt te hinten naar de toevoeging van Captain Price als operator in de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare en Warzone.

Hoewel de legendarische Captain Price wel een rol had in de singleplayercampagne van Call of Duty: Modern Warfare, schittert hij vooralsnog in zijn afwezigheid in de multiplayermodi, waaronder in de free-to-play battle royale-game Warzone.

Lees hier het volledige bericht.

Call of Duty

Wholesome Direct 2020 aangekondigd

YouTube-kanaal Wholesome Games heeft een zogenaamde 'Wholesome Direct 2020' aangekondigd, waarin allerlei "schattige en oprechte games" worden getoond.

De aankomende uitzending duurt 37 minuten en bevat verschillende aankondigingen, interviews met ontwikkelaars en exclusieve gameplaybeelden. Er worden volgens het kanaal meer dan vijftig onafhankelijk ontwikkelde games getoond.

Lees hier het volledige bericht.

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayStation Days of Play begint op 25 mei Size matters: kleiner is beter
1

Reacties op: Hoogtepunten: Mafia Trilogy en Grand Theft Auto 5

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TommyVercetti

  • 23 mei 2020 14:29
  Na die update van Mafia 3 voor de X1X is alles onspeelbaar geworden en ik ben niet de enige.

  Mafia 3 on the X1X is also suffering from major graphical issues, here are just some of the people with the same issues.👇🏼

  XboxOneX graphics downgrade?

  Since the game was updated today the textures don't look as sharp as they were previously, they're really blurry looking now and it looks to me like the resolution has been reduced.

  I tested the PS4Pro version as well and the graphics look a lot better on that version now.

  I hope it's just a bug that will be quickly rectified.

  Anyone else noticed this?

  Yes this is the case. The upgraded to Definitive Edition downgraded the graphics resolution (myself on Xbox One X). basically the game is rendered in 480p now - totally unplayable. Please send a support ticket request.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.