Weekoverzicht
hitman 3

Hoogtepunten: Hitman 3-review en Resident Evil Village releasedatum

Ook een review van de HP Reverb G2

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

S.T.A.L.K.E.R. 2 staat vanaf dag één op Xbox Game Pass

Ontwikkelaar GSC Gameworld heeft wat meer informatie over S.T.A.L.K.E.R. 2 gegeven. Zo komt het spel vanaf dag één op Xbox Game Pass te staan.

Op oudejaarsdag bracht GSC Gameworld al een teaser voor de game uit - die hieronder nog eens is te zien - en afgelopen weekend plaatste de ontwikkelaar een developer update op de Xbox-website waarin het wat meer vertelt over die teaser.

Lees hier het volledige bericht.

STALKER 2

Review: HP Reverb G2 is de beste pcvr-bril in een post-pcvr-wereld

De koop van een Reverb G2 voelt wat riskant. Het is nu de beste technologie die je kunt kopen, maar je beperkt je tot oude winkelplatformen die op termijn wellicht minder games zullen krijgen. Dit is een headset voor een zéér specifieke doelgroep die graag nog bij de pc zweert; voor de gamer die honderden uren Flight Simulator of Elite Dangerous wil spelen in een zelfgebouwde cockpit. Voor die mensen is er niks beters te halen. Maar als je slechts nieuwsgierig bent naar virtual reality en beperkt tijd wil stoppen in Beat Saber of Vader Immortal, dan is dit niet de bril voor jou.

Lees hier de volledige review.

HP Reverb G2

Patent duidt mogelijk op slimmere NPC's in Grand Theft Auto 6

Een recent ontdekt patent duidt mogelijk op slimmere door de computer bestuurde personages in Grand Theft Auto 6.

Het betreffende patent, dat draait om "een systeem en methode voor virtuele navigatie in een game-omgeving", werd door Rockstar-moederbedrijf Take-Two Interactive in oktober vorig jaar al ingevoerd, maar het is pas ontdekt en onder andere op Reddit gedeeld.

Het systeem moet computergestuurde personages, oftewel NPC's, realistischer laten gedragen. Alle mensen, auto's en andere voer- en vliegtuigen in een virtuele stad worden door scripts in beweging gehouden. Omdat hier maar gelimiteerde kracht voor beschikbaar is, rijden bijvoorbeeld veel personages even snel op de weg.

Lees hier het volledige bericht.

GTA Online

Review:Hitman 3 haalt het onderste uit de kan

Hitman 3 weet een uitstekende balans te vinden binnen de bestaande formule. De levels zijn zeer divers en zitten vol mogelijkheden voor slinkse sluipmoorden. Tegelijkertijd onderstreept Hitman 3 dat er niet heel veel meer rek in deze formule zit. Toch is het een waardige – en welkome – afsluiter van de trilogie.

Lees hier de volledige review.

Hitman 3

De systeemeisen en een nieuwe trailer voor The Medium

Bloober Team heeft de systeemeisen van de pc-versie van The Medium bekendgemaakt. Ook is er een nieuwe trailer uitgekomen van de game.

In onderstaand schema zijn de precieze systeemeisen voor de game te zien. In de trailer daaronder, genaamd 'What Does a Medium Do?', wordt uitgelegd wat een medium - zoals hoofdpersonage Marianne - precies is.

Lees hier het volledige bericht.

The Medium

Nederlandse racer Zeepkist komt op 28 januari naar Steam Early Access

De door een Nederlander ontwikkelde racegame Zeepkist verschijnt op 28 januari op Steam Early Access.

Dat heeft ontwikkelaar Yannic Geurts aangekondigd. Onder de naam Steelpan Interactive ontwikkelt hij de game zelf. De debuuttitel van de ontwikkelaar is een op physics gebaseerde racegame in zeepkisten. Spelers kunnen het opnemen tegen de tijd of tegen vrienden in een splitscreenmodus voor vier spelers.

"De belangrijkste elementen van Zeepkist bestaan uit dingen die ik erg mis in games tegenwoordig", aldus Geurts. "De game heeft splitscreen, omdat ik er van hou om in het echt met vrienden te spelen. Ook bevat het een level editor omdat deze niet zo vaak meer in games zitten. De Nederlandse sfeer is ook niet vaak aanwezig in games."

Lees hier het volledige bericht.

Zeepkist

Maker PlayStation 5-kappen zegt binnenkort 'juridisch onaantastbaar' te zijn

Volgens CMP Shells, een bedrijf dat zijkappen voor de PlayStation 5 produceert, zegt 'juridisch onaantastbaar' te zijn.

Het bedrijf stond eerder bekend PlateStation 5, maar moest afgelopen oktober haar naam veranderen naar CustomizeMyPlates om zich vervolgens terug te trekken na juridische stappen van Sony.

Momenteel is CMP Shells onder een nieuwe naam terug op de markt. Aan op de officiële website meldt het bedrijf patent aan te hebben gevraagd voor de productie voor eigen verwisselbare zijkappen.

Lees hier het volledige bericht.

'Battlefield 6 krijgt multiplayer met 128 spelers'

Volgens nieuwe geruchten komt eind dit jaar Battlefield 6 uit en bevat het een multiplayermodus voor 128 spelers tegelijkertijd.

Dat blijkt uit een nieuwe video van Tom Henderson, die ook wel bekendstaat als The LongSensation. Eerder heeft hij al correcte informatie over Battlefield en Call of Duty gelekt.

De nieuwe Battlefield-game zou dus 128 spelers per potje kunnen hebben, waar vorige Battlefield-games een maximum aantal spelers van 64 hadden op consoles. Ook zou EA battle royale overwegen voor de game. Tot slot zou de nieuwe Battlefield veel inspiratie halen uit Battlefield 3, een van de meest geprezen games in de reeks.

Lees hier het volledige bericht.

Battlefield 3

Apple zou aan vr-headset werken

Apple werkt mogelijk aan een virtualrealityheadset.

Dat meldt Bloomberg. De vr-headset zou zonder kabels en met een accu werken. Ook aan de buitenkant zouden camera's zitten voor ar-functies, maar virtual reality zou wel de focus zijn.

Verder zou het om een high-end vr-headset gaan, met ventilatoren en textiel. De chip zou daarbij nog beter zijn dan de M1 Mac-processoren. De vr-headset zou ongeveer even groot als een Oculus Quest 2 zijn. Apple zou de bril als tussenstop zien van diens ar-headset waar het ook aan werkt. Wel zou de prijs van de vr-headset hoger dan gemiddeld liggen.

Lees hier het volledige bericht.

vr vrijdag

Resident Evil Village verschijnt op 7 mei, demo nu beschikbaar op PS5

Resident Evil Village verschijnt op 7 mei voor consoles en pc. Op PlayStation 5 is nu een demo beschikbaar.

Dat werd gisteravond tijdens de Resident Evil Showcase aangekondigd. Het spel komt op 7 mei uit voor pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

De speelbare demo is alleen op PS5 beschikbaar en staat los van het daadwerkelijkse spel. De demo heet 'The Maiden' en laat spelers met The Maiden ontsnappen uit het kasteel van de hoofdgame. Spelers hoeven niet tegen vijanden te vechten in deze demo. Ergens deze lente moet er een andere demo naar alle systemen komen.

Tijdens de Showcase werd tevens uitgebreide gameplay van Resident Evil Village getoond, waarbij het kasteel en het omliggende Europese dorpje centraal staan. Spelers besturen net als in Resident Evil 7 Ethan Winters. Aanvallen blokken wordt een belangrijk element van de game. Ook keert inventory management uit eerdere games terug.

Lees hier het volledige bericht.

Resident evil

Dit artikel delen:

Lees meer

Onaangekondigde Resident Evil 4 Remake mogelijk uitgesteld Het nut van de volkomen nutteloze screenshotfunctie
0

Reacties op: Hoogtepunten: Hitman 3-review en Resident Evil Village releasedatum

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.