Weekoverzicht

Hoogtepunten: Forza Horizon 5, Battlefield 2042, Travis Scott

Games op tempo

Geschreven door Max van Ekelenburg op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Plannen voor Fallout 5 liggen er, maar Starfield en TES6 hebben voorrang

Dat laat Todd Howard van Bethesda weten in een uitgebreid interview met IGN. "Fallout is echt onderdeel van ons DNA. We hebben in het verleden wel met anderen gewerkt en ik kan niet zeggen wat er gaat gebeuren. Maar we hebben een pagia waarop staat wat we met Fallout 5 gaan doen."

Voorlopig hoeven fans de game echter niet te verwachten. "Als ik met mijn hand kon zwaaien (om de game uit te brengen) zou ik het doen. Ik zou graag willen dat we sneller konden werken, maar ik kan vandaag niet vertellen wanneer wat gebeurt. Ik kan alleen zeggen dat we de volgorde van Starfield en dan Elder Scrolls 6 aanhouden."

Lees verder

Fallout

Tombs of the Fallen-dlc voor Assassin's Creed Valhalla bevestigd

Tombs of the Fallen is gratis dlc en komt morgen samen met Titel Update 1.4.0 uit. Hierin moeten spelers een missie voltooien om de 'Spelunker'-Trophy vrij te spelen en drie missies om de 'Crypt-ologist'-Trophy vrij te spelen.

Van 11 november tot 2 december loopt daarnaast het Oskoreia Festival. Tot slot kom in december Title Update 1.4.1 uit. Ubisoft heeft van bovengenoemde content nog geen verdere details onthuld.

Lees verder

Travis Scott-emote niet meer in Fortnite te koop

De emote is samen met de gehele 'Daily'-sectie verwijderd. De emote bevatte een sample van het nummer 'Out West' van Travis Scott en Jackboys. De emote kan nog wel gebruikt worden door mensen die het al hebben gekocht. Ook kan de eerder uitgebrachte Travis Scott-skin nog gebruikt worden in de game.

Afgelopen weekend trad Travis Scott op tijdens het Astroworld-festival in Texas. Daar stierven acht mensen en raakten meer dan driehonderd mensen gewond in het publiek door de enorme drukte. Scott liet het concert tijdens de situatie gewoon doorgaan, waardoor hij nu aangeklaagd wordt door festivalgangers.

Lees verder

Forza Horizon 5 is de grootste Xbox Game Studios-lancering ooit

Dat meldt Aaron Greenberg van Xbox op Twitter. Hij bevestigde gisteren dat er inmiddels meer dan zes miljoen spelers van de racegame zijn, wat neerkomt op "een record voor de grootste Xbox Game Studios-lancering ooit".

Forza Horizon 5 is sinds 9 november beschikbaar op Xbox Series X en S, Xbox One en pc, alsmede Xbox Game Pass. De game was wel al enkele dagen eerder beschikbaar voor mensen die een speciale editie hadden aangeschaft.

Lees verder

Forza Horizon 5

Starfield wordt in de zomer van 2022 uitgebreid getoond

Dat liet Todd Howard gisteren weten tijdens een vragensessie met fans op Reddit. Hij werd gevraagd of spelers revolutionaire innovaties in het spel kunnen verwachten, waarop hij antwoordde: "We laten het liever zien, en dat moet komende zomer gebeuren. We zijn blij met de progressie die we boeken. Daar kun je wat van zien in de trailer die in-game is geschoten." Hij heeft het over de deze zomer getoonde onthullingstrailer.

Howard liet ook weten dat spelers veel vrijheid krijgen bij het samenstellen van hun speelbare personage in Starfield. Men kan zelfs het voornaamwoord van het personage bepalen ("hij, zij, hen"). Voor elk van deze opties zijn specifieke dialogen opgenomen.

Lees verder

Starfield

'EA brengt klassieke franchise terug'

Electronic Arts zou binnenkort een klassieke franchise terugbrengen, zo claimt insider Tom Henderson.

De VGC-journalist meldde dat vannacht op Twitter. Het zou gaan om een franchise waar gamers vroeger dol op waren, maar hints naar om welke franchise het gaat geeft hij niet.

Lees verder

Electronic Arts

'Remaster van Grand Theft Auto 4 verschijnt in 2023'

De geruchten begonnen een tijdje terug geleden op 4chan, waar ook een remaster van Red Dead Redemption werd vermeld. Hoewel 4chan alles behalve betrouwbaar is, claimt insider RalphsValve nu ook dat de remaster van Grand Theft Auto 4 echt in de maak is.

Volgens de insider zou de game samen met de later uitgekomen uitbreidingen verschijnen. Er zou alleen een singleplayermodus in de game zitten - de multiplayer zou ontbreken. De remaster zou op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc uitkomen.

Lees verder

grand theft auto 4

Xbox Series X en S: een jaar na release

De Xbox Series X en S zijn inmiddels een jaar verkrijgbaar. In dit eerste jaar zijn er maar weinig exclusieve games uitgekomen op de consoles, maar Microsoft wist gebruikers wel te overtuigen met een extreem gebruiksvriendelijk ecosysteem. Zo verliep het eerste jaar van de Xbox Series X en S.

De Xbox Series X en S verschenen wereldwijd op 10 november. Opvallend was de keuze om twee uiteenlopende apparaten uit te brengen; de Series S is een stuk kleiner en minder krachtig – gamen in 4k is bijvoorbeeld niet mogelijk – maar daardoor wel 200 euro goedkoper. Microsoft geeft helaas geen verkoopcijfers van diens consoles vrij, maar analist Daniel Ahmed schat dat het verkochte aantal Xbox Series-consoles sinds 30 september 2021 boven de 8 miljoen ligt.

Lees verder

Xbox Series X

Battlefield 2042 staat sterk als shooter, maar wankelt nog als service

Battlefield 2042 moet meer zijn dan enkel ‘de nieuwe Battlefield’. Het vergrote, traditionele Battlefield-component lanceert direct met een Hazard Zone-survivalmodus en Battlefield Portal, een blokkendoos waarin eerdere Battlefield-era’s met elkaar gemixt kunnen worden. De wirwar van wapens en wereldoorlogen kan overweldigend overkomen, maar het getuigt van een brede fundering voor schietvermaak als een service.

Aanstaande vrijdag begint de Early Access-periode van Battlefield 2042 voor mensen met een pre-order. Diezelfde build werd tijdelijk voor recensenten opengesteld, zij het van erg korte duur — te kort om een uitgebreide multiplayertitel ademruimte te geven. In plaats van voorbarige conclusies te trekken, kiest Gamer.nl er voor om Battlefield 2042 te onderwerpen aan een review in progress. Dit is wat je van Battlefield 2042 kunt verwachten; een eindoordeel volgt naarmate de multiplayerervaring uithardt. 

Lees verder

Battlefield 2042

Ubisoft verhoogt salarissen Canadese werknemers

Ubisoft verhoogt de salarissen met minimaal vijf procent en geeft werknemers meer verlof. De verhoging gaat bij de eerstvolgende uitbetaling in en is 'een van meerdere maatregelen' om Ubisoft aantrekkelijker te maken als werkgever.

"Dit jaar is de markt in Canada drastisch veranderd. Deze aanpassing, die begint bij een verhoging van vijf procent, is om dat probleem gedeeltelijk op te lossen", meldt een woordvoerder aan Kotaku. "Dit is de eerste keer dat we in het midden van het jaar een verhoging doorvoeren. In april komt er zoals gewoonlijk nog een aanpassing."

Lees verder

Ubisoft

De tien meest gespeelde PlayStation 5-games bekendgemaakt

Sony heeft bekendgemaakt wat de tien meest gespeelde PlayStation 5-games zijn.

Dat deed het bedrijf op PlayStation Blog. De console is precies een jaar verkrijgbaar in een aantal landen waaronder de Verenigde Staten - in de rest van de wereld, waaronder Nederland, verscheen hij op 19 november 2020.

Lees verder

PlayStation 5

Dit artikel delen:

Lees meer

Halo Infinite-multiplayer lanceert mogelijk aanstaande maandag al Boba Fett komt naar Fortnite
0

Reacties op: Hoogtepunten: Forza Horizon 5, Battlefield 2042, Travis Scott

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.