Weekoverzicht
Doom Eternal

Hoogtepunten: Doom Eternal voorlopig geen ray tracing en meer

Geruchten: nieuwe Silent Hill-games in ontwikkeling en Elden Ring geïnspireerd door Shadow of the Colossus

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week! Van het belangrijkste nieuws tot onze uitgebreide GNL-artikelen.

Gerucht: twee nieuwe Silent Hill-games in ontwikkeling

Volgens een ingewijde zouden er twee nieuwe Silent Hill-titels in ontwikkeling zijn.

Het bericht kwam van Aesteticgamer, die eerder details over de remake van Resident Evil 2 en de Not a Hero-dlc voor Resident Evil 7 lekte. Volgens de Twitter-gebruiker vroeg Konami twee jaar geleden aan ontwikkelaars om ideeën te pitchen voor een soft-reboot en een 'Until Dawn-achtiger game'. Hij voegt er echter aan toe dat het niet bekend is hoe ver de ontwikkeling van beide projecten is gevorderd en of ze überhaupt verschijnen.

Lees hier meer.

Silent Hill 2

Achtergrond:‘Gotta catch ‘em all’ gaat niet op voor Pokémon Go

Zoals elk jaar viert Pokémon Go het Chinese nieuwe jaar met een in-game evenement met exclusieve pokémon en bonussen. Wie ze allemaal wil vangen, wordt echter geconfronteerd met een betaalmuur en een ontwikkelaar die geen opening van zaken geeft. 2019 bleek een financieel recordjaar, maar wordt de game er wel leuker op?

Laten we vooropstellen dat er in de afgelopen drieënhalf jaar enorm veel is verbeterd aan Pokémon Go, of je er nou geld insteekt of niet. Raiden is leuker door de variatie in raid-pokémon en bijbehorende evenementen zorgen ervoor dat grote groepen spelers nog regelmatig samenkomen. Ruilen is een essentieel onderdeel van de Pokémon-ervaring en stimuleert contact tussen spelers. Het Buddy-systeem geeft je een band met dat hoopje pixels in je broekzak en maakt eindelijk goed gebruik van de AR-functionaliteit.

Lees hier meer.

pokemon go

Sony verplaatst Uncharted-film naar 2021

De Uncharted-film is verplaatst naar 5 maart 2021. De film is uitgesteld als gevolg van het vertrekken van regisseur Travis Knight omdat zijn schema zou conflicteren met dat van Spider-Man-ster Tom Holland. Volgens The Hollywood Reporter en Deadline blijven zowel Holland als Mark Wahlberg betrokken bij de film.

Lees hier meer.

Tom Holland

Gerucht: Elden Ring geïnspireerd door Shadow of the Colossus

Nieuwe geruchten lijken erop te wijzen dat Elden Ring gaat uitbreiden op hetgeen dat zo kenmerkend is voor From Software. Deze uitbreiding schijnen inspiratie te nemen van Shadow of the Colossus.

Elden Ring is de nieuwste game van ontwikkelaar From Software, bekend van onder andere de Dark Soul-series, Sekiro: Shadows Die Twice en Bloodborne.

Via Reddit wordt informatie van Omni gedeeld, een bron die vaker informatie van From Software deelt. Hierin wordt gemeld dat het landschap van Elden Ring geïnspireerd is door Schotland en de game een open wereld schijnt te hebben. Het openwereldaspect zou tevens zijn afgeleid van Shadow of the Colossus. In plaats van meerdere kleinere zones die samen een geheel vormen, zoals bij Dark Souls, schijnt het nu een open wereld te zijn met uitgestrekte landschappen.

Lees hier meer.

Elden Ring

Eve Online-speler koopt schip voor 40.000 dollar

Eve Online-speler en YouTuber Scott Manley heeft een een zeldzaam ruimteschip gekocht voor omgerekend 40.000 dollar. Het geld wordt gedoneerd aan het Rode Kruis om de slachtoffers van de branden in Australië te steunen.

Twee weken geleden startte Eve Online-ontwikkelaar CCP de actie Plex for Good, een oproep aan spelers om hun in-game valuta Plex te doneren aan het Rode Kruis. dat geld inzamelt voor de slachtoffers in Australië. CCP belooft de verzamelde Plex, dat spelers met echt geld of de in-game valuta ISK kunnen aanschaffen, na afloop van de actie in dollars te doneren.

Lees hier meer.

Eve Online

Review:Kingdom Hearts 3 Re Mind kun je gerust vergeten

Als je diep in de lore van Kingdom Hearts zit en deeltje drie helemaal tot het eind hebt uitgespeeld, is de kans groot dat je de Re Mind-dlc toch wel gaat halen. Je zoekt immers naar antwoorden voor al die opengelaten vragen en bent benieuwd wat deze bijzondere crossover tussen Disney en Final Fantasy in de toekomst gaat doen. Na de vijf uur aan content in deze dlc, ben je echter geen steek verder.

Deze review bevat spoilers voor het einde van Kingdom Hearts 3. Om de dlc te spelen, moet je eerst de basisgame hebben uitgespeeld.

Re Mind probeert met wat verhaaltechnische trucjes de plotgaten van Kingdom Hearts 3 te dichten. Niet dat dat per se nodig was, want het derde deel wist alles met flair aan elkaar te knopen, maar een beetje meer context kan nooit kwaad. Zeker in een franchise waarbij je inmiddels een multomap aan aantekeningen nodig hebt om het verhaal nog te kunnen volgen. Bovendien kregen sommige personages wel erg weinig liefde, en dat is met deze extra content ook mooi opgelost.

Lees hier meer.

kingdom hearts 3 remind

Doom Eternal heeft voorlopig geen ray tracing

In een interview met Digital Foundry laat Marty Stratton, studiobaas bij id Software, weten dat Doom Eternal bij de release geen gebruik maakt van ray tracing. Ook wordt er ingegaan op de verschillende mogelijkheden die beschikbaar zijn geworden door de nieuwe id Tech 7-engine.

Stratton geeft aan dat het team weinig bezig is geweest met ray tracing. Er is destijds een team geweest dat het idee heeft verkend, maar destijds waren er volgens Stratton genoeg andere zaken met een hogere prioriteit die aandacht nodig hadden. Om ervoor te zorgen dat de game op tijd uitgebracht kan worden, is er besloten om de focus niet op ray tracing te leggen.

Lees hier meer.

Prijzen voor cloud-app Pokémon Home onthuld

De clouddienst-app Pokémon Home waarin spelers pokémon kunnen verzamelen en op kunnen slaan komt in februari uit. Met behulp van deze app kunnen gebruikers straks hun pokémon uit bepaalde games beheren en ruilen.

De app ondersteunt een aantal Pokémon-games: Pokémon Sword, Pokémon Shield, Pokémon: Let’s Go, Pikachu, Pokémon: Let’s Go Evee. De pokémon die worden opgeslagen in Pokémon Home kunnen dan ook worden overgebracht naar spellen die deze pokémon ondersteunen. De voorwaarde is dus dat de pokémon die overgezet wordt wel moet bestaan in de desbetreffende game. De Switch-games kunnen gekoppeld worden via Switch-versie van Home. Alle beestjes die een speler in Pokémon Home plaatst, worden opgenomen in de Nationale Pokédex, evenals de Mega Evoluties en Gigantamax-vormen van bepaalde pokémon.

Lees hier meer.

pokemon

Phil Spencer prefereert framerate boven resolutie op Xbox Series X

Xbox-topman Phil Spencer vindt het op de aankomende console Xbox Series X belangrijker dat de framerate van games vloeiend en stabiel is, dan dat er een hoge resolutie wordt bereikt.

Dat meldt hij in een interview met Stevivor. Ondanks dat Xbox Series X een resolutie van maximaal 8K ondersteunt, is de framerate volgens Spencer belangrijker.

Lees hier meer.

Xbox Series X

CD Projekt Red licht uitstel Cyberpunk 2077 toe

Philipp Weber, hoofd quest-ontwerper bij CD Projekt Red geeft een toelichting op het nieuws dat Cyberpunk 2077 wordt uitgesteld.

Toen eerder deze maand bekend werd dat Cyberpunk 2077 een aantal maanden uitgesteld was, kwam dat gepaard met geruchten, zoals dit vaker gaat. Cory Barlog, creatief hoofd bij SIE Santa Monica Studio, deelt via Twitter zijn perspectief op één zo’n gerucht. Hij reageert op een nieuwsartikel van Push Square, die het gerucht deelt dat het uitstel komt omdat de game nog niet goed draait op consoles. Barlog zegt vervolgens dat iedere game slecht draait tot deze geoptimaliseerd is.

Lees hier meer.

Cyberpunk 2077 Wallpaper

Dit artikel delen:

Lees meer

Is The Witcher 3: Wild Hunt de moeite van het spelen nog waard? Pokémon zorgt altijd voor ophef, maar dat maakt kennelijk niks uit
1

Reacties op: Hoogtepunten: Doom Eternal voorlopig geen ray tracing en meer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    TommyVercetti

    • 1 februari 2020 12:55
    Framerates zijn ook heel belangrijk verwacht zeker dat halo infinite in 4k@60/120fps ultra settings met Raytracing gaat draaien op de XSX.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.