Weekoverzicht
Cyberpunk 2077

Hoogtepunten: Cyberpunk 2077-problemen

Gekelderde aandelen, geldteruggaves en verwijdering op PS Store.

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Ontevreden Cyberpunk 2077-spelers kunnen geld terugkrijgen

CD Projekt Red laat weten dat mensen die ontevreden zijn met Cyberpunk 2077 hun geld terug kunnen krijgen.

CD Projekt Red heeft kort na het plaatsen van dit nieuwsbericht op Twitter een bericht geplaatst waarin het bevestigt dat iedereen zijn of haar geld terug kan krijgen bij ontevredenheid. Toegang tot de game verdwijnt daarna logischerwijs wel. Op consoles moet men daarvoor gebruikmaken van het teruggavesysteem op PlayStation- en Xbox-consoles.

Daarbij laat de ontwikkelaar weten dat er in januari en februari grote patches uit moeten komen die de game speelbaarder maken op de oude consoles. Het bedrijf verontschuldigt zich voor het feit dat het voor release geen gameplay heeft laten zien van de game die draait op een standaard PlayStation 4 of Xbox One. "We hadden beter moeten opletten en het spel beter moeten laten draaien op PS4 en Xbox One."

Lees hier het volledige bericht.

Cyberpunk 2077

Update: EA neemt Codemasters voor 1,2 miljard dollar over

Electronic Arts heeft een bod op Codemasters gedaan voor 1,2 miljard dollar - omgerekend 988 miljoen euro.

Dat meldt GamesIndustry.biz. Er gingen dit weekend al geruchten dat EA interesse had in een overname van Codemasters, maar dat is nu bevestigd. Codemasters laat weten dat beide bedrijven goed bij elkaar passen, omdat beiden de leider in het racegenre willen worden. De overname moet in het eerste kwartaal van 2021 rond zijn.

Lees hier het volledige bericht.

Electronic Arts

OpenCritic plaatst opvallende disclaimer op Cyberpunk 2077-pagina

Om consumenten te waarschuwen heeft recensie-aggregatorsite OpenCritic een opvallende disclaimer op de Cyberpunk 2077-pagina geplaatst.

OpenCritic is vergelijkbaar met Metacritic: beide sites verzamelen recensies van allerlei media verspreid over de wereld en komen daarmee tot een gemiddelde. Op moment van schrijven staat het gemiddelde van het vorige week uitgekomen Cyberpunk 2077 op 86 procent op OpenCritic.

Dat is opvallend, omdat veel gamers klagen over de kwaliteit van het spel. Vooral op de standaard PlayStation 4- en Xbox One-consoles stuiten spelers op veel bugs. Recensies die vorige week zijn gepubliceerd, zijn dan ook vooral gebaseerd op de pc-versie van de game. Met krachtige hardware draait die versie relatief stabiel.

Lees hier het volledige bericht.

cyberpunk 2077

Op tijd uitbrengen van Cyberpunk 2077 had prioriteit boven kwaliteit

CD Projekt Red heeft zich voor release teveel gericht op het op tijd uitbrengen van Cyberpunk 2077, waardoor de versies op PlayStation 4 en Xbox One niet goed genoeg geoptimaliseerd zijn.

Dat blijkt uit een gesprek tussen investeerders en het management van het bedrijf, waaronder directeur Adam Kiciński. Een transcript van dit gesprek is beschikbaar op de website van CD Projekt Red.

"Na drie keer uitstellen hebben we ons als managers teveel gericht op het uitbrengen van de game", zo vertelt Kiciński. "We hebben de schaal en complexheid van de problemen onderschat en we negeerden de signalen die aangaven dat er meer tijd nodig was om de game te verfijnen op de last-gen consoles. Het was de verkeerde aanpak en het staat haaks op onze zakelijke filosofie. Tijdens de marketingcampagne toonden we vooral de pc-versie. Daarmee hebben we het vertrouwen bij gamers en de reputatie waar we een groot deel van ons leven aan hebben gewerkt verloren."

Lees hier het volledige bericht.

Cyberpunk 2077

SNK komt volgend jaar met een nieuwe console

SNK is van plan om volgend jaar een nieuwe console te lanceren, zo werd aangekondigd via Twitter.

Veel details over de console van het Japanse bedrijf zijn er nog niet. Via social media laat SNK weten dat het systeem "de eisen van gepassioneerde gamers en enthousiaste consolegamers" moet combineren.

Lees hier het volledige bericht.

SNK

Nieuwe Assassin's Creed Valhalla-patch lost diverse bugs op

Ubisoft heeft gisteren een nieuwe patch voor Assassin's Creed Valhalla uitgebracht.

Met patch 1.10 worden diverse bugs in de game opgelost. Zo waren er een aantal bugs waardoor quests niet uitgespeeld konden worden - bijvoorbeeld doordat een NPC niet naar de plek ging waar hij naartoe zou moeten gaan.

Verder is de balans van de game ook aangepast. De kracht van vijanden kan nu maximaal 51 punten onder die van de speler zijn, en wanneer men sterker is dan eindbazen in het spel, wordt de kracht van eindbazen aangepast naar het niveau van de speler. Tot slot voegt de patch al ondersteuning voor de aankomende Settlement-uitbreiding en een aankomend gelimiteerd Kerstmis-evenement genaamd Yule Season toe. Details over deze elementen moeten nog worden aangekondigd. Ubisoft heeft de inhoud van de patch samengevat op zijn website.

Lees hier het volledige bericht.

Assassin's Creed Valhalla

Cyberpunk 2077: onze ervaringen op de consoles

Afgelopen week verscheen Cyberpunk 2077 na lovende reviews. Kort daarna bleek echter dat de ervaring op consoles significant anders is dan de reviews op pc doen blijken. Daarom vroegen we onze redacteuren op welk platform ze de game spelen en hoe de ervaring tot nu toe is.

Lees hier alle ervaringen.

cyberpunk 2077

Oprichters CD Projekt Red verliezen miljard dollar sinds Cyberpunk 2077-release

De oprichters van CD Projekt Red zouden meer dan een miljard dollar zijn verloren sinds de uitgave van Cyberpunk 2077 een week geleden.

Dat blijkt uit een reportage van Bloomberg. Sinds de release van de game op 10 november, zijn de aandelen van de ontwikkelaar naar beneden gekelderd naar aanleiding van de vele bugs in de game en het feit dat het spel niet naar behoren draait op Xbox One en PlayStation 4. Dit zou er voor hebben gezorgd dat de oprichters veel geld hebben verloren.

Lees hier het volledige bericht.

cyberpunk 2077

Sony haalt Cyberpunk 2077 uit PlayStation Store

Sony heeft Cyberpunk 2077 voor onbepaalde tijd uit de PlayStation Store gehaald.

Daarbij laat het bedrijf weten dat iedereen die de game heeft gekocht, zijn of haar geld terug kan vragen. Daar is een speciale pagina op de PlayStation-website voor aangemaakt.

"SIE streeft naar een hoge mate van klanttevredenheid en daarom zullen we volledige restitutie mogelijk maken voor iedereen die Cyberpunk 2077 heeft gekocht via PlayStation Store", zo valt op de pagina te lezen. "Daarnaast haalt SIE Cyberpunk 2077 uit PlayStation Store tot nader order."

Lees hier het volledige bericht.

Cyberpunk Stadia

Assassin's Creed Valhalla-spelers kunnen nu een XP-boost kopen

Het is in Assassin's Creed Valhalla nu mogelijk om met echt geld een XP-boost te kopen.

Met een XP-boost krijgen spelers vijftig procent meer ervaringspunten tijdens het spelen. Deze boost is voor de rest van de game geldig - het hoeft dus maar één keer aangeschaft te worden. Mensen kunnen de boost voor 1000 Helix Credits (ongeveer 10 euro) kopen. Er is ook een duurdere variant waarmee spelers naast de XP-boost de rest van de game vijftig procent meer in-game geld vangen.

Lees hier het volledige bericht.

Assassin's Creed Valhalla

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft versoepelt retourbeleid voor Cyberpunk 2077 Cyberpunk 2077 maakt me razend
0

Reacties op: Hoogtepunten: Cyberpunk 2077-problemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.