Weekoverzicht

Hoogtepunten: Assassin's Creed Valhalla-lekken en PlayStation 5-gamedoosje

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise en F1 2020-review

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Halfuur aan gameplay van Assassin's Creed Valhalla gelekt

Een halfuur aan gameplay van Assassin's Creed Valhalla is gisteren gelekt.

Het is niet bekend hoe de gameplay uit is gelekt. De video wordt regelmatig offline gehaald door de uitgever, maar op moment van schrijven is de gameplay via deze Facebook-pagina te bekijken. In de video is onder andere te zien hoe spelers als Viking door een dorp lopen en de zee op gaan.

Lees hier het volledige bericht.

assassin's creed valhalla

Naughty Dog veroordeelt intimidatie richting team en cast

The Last of Us: Part 2-ontwikkelaar Naughty Dog heeft via social media alle intimidatie richting de studio en de cast veroordeeld.

Gisteren bracht het bedrijf een statement naar buiten via Twitter waarin het dat deed. "We verwelkomen kritische discussie, maar veroordelen alle vormen van intimidatie of bedreigingen richting ons team en onze cast. Hun veiligheid heeft onze hoogste prioriteit, maar we moeten allen samenwerken om dit soort gedrag te verbannen en een constructieve en compassievol verloop te behouden."

Lees hier het volledige bericht.

Gerucht: Sony houdt PlayStation 5-presentatie in augustus

Sony gaat in augustus nog meer aankondigingen voor de PlayStation 5. Dat claimen gamejournalisten Jeff Grubb en Tom Phillips.

Gisteren kondigde Microsoft de datum aan van Xbox Games Showcase die op 23 juli gaat plaatsvinden. Op Twitter reageerde Eurogamer-redacteur Tom Phillips dat hij enthousiast was over de presentatie en dat Sony ‘kort erna gaat terugslaan met een nieuwe State of Play-presentatie’. Volgens de journalist heeft Sony nog meerdere third en first party-games in de pijplijn zitten die de Japanse gamegigant graag wil gaan onthullen.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Review:F1 2020 mist de snelheid van SSD

De timing van F1 2020 is waanzinnig: de jongste telg van Codemasters verschijnt daags na de chaotische seizoensopener in Oostenrijk. Maar wat heb je daaraan als je vervolgens alsnog veel moet wachten?

Laat er geen vergissing over bestaan: F1 2020 is een sterke racegame, met misschien wel de meest geraffineerde AI uit het genre. Het gevoel van snelheid is uitmuntend, de besturing responsief en wegligging consistent. Hoewel het zeker geen racesim is, zet Codemasters een mooie representatie van de sport neer. Zowel met controller als met professioneel racestuur merk je aan alles hoe complex ‘s werelds meest prestigieuze raceklasse nu eigenlijk is. Mens en machine komen hier op een prachtige manier samen.

Lees hier de volledige review.

f1 2020

Beelden van eindbaasgevecht in Assassin's Creed Valhalla gelekt

Er zijn weer nieuwe beelden gelekt van Assassin's Creed Valhalla. De beelden zijn verschenen op YouTube.

Eerder deze week lekte er al een half uur aan gameplaybeelden van Assassin's Creed Valhalla uit. Nu is er weer een video verschenen die beelden van de nieuwe game bevat. Het gaat om een video van ongeveer zeven minuten waarin de vrouwelijke versie van Eivor het opneemt tegen een eindbaas genaamd Cordelia. De beelden zijn hieronder te bekijken.

Lees hier het volledige bericht.

Review:Iron Man VR is geen hoogvlieger

Iron Man is de perfecte superheld om in virtual reality te beleven. Het voelt volkomen natuurlijk om een held met een ijzeren masker te spelen terwijl je een onhandige vr-bril op je snufferd hebt. Al dat zweet na een intense vr-sessie moet Tony Stark vast ook voelen in zijn zware harnas.

Het is vooral de beweging die zich goed leent voor een overzetting naar vr en ontwikkelaar Camouflaj doet dat met verve. Stel je even voor hoe Iron Man vliegt in de films en comics, met jets die uit zijn palmen schieten. Dit is precies hoe het in de game ook werkt, en dat is glorieus. Je stijgt op door je armen omlaag te houden, je palmen naar onderen te richten en de trigger in te drukken. Zoef, daar zweef je als superheld het luchtruim in.

Lees hier de volledige review.

iron man vr

WWE 2K Battlegrounds verschijnt op 18 september

2K Games heeft de releasedatum van WWE 2K Battlegrounds aangekondigd: het spel verschijnt op 18 september.

Op die dag komt het spel beschikbaar op pc, PlayStation 4, Xbox One, Switch en Google Stadia. De worstelgame verschilt van de gebruikelijke WWE 2K-reeks doordat het meer gericht is op arcadegameplay, met tekenfilmachtige versies van beroemde worstelaars - waaronder The Rock - en unieke locaties.

Lees hier het volledige bericht.

WWE 2K Battlegrounds

Review:Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise is een parel vermomd als misbaksel

Over sommige games kun je makkelijk een oordeel vellen. Als de kwaliteit op alle vlakken hoog is, zijn kleine minpuntjes nauwelijks een probleem. Bij Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise is dit een stuk moeilijker. Op het eerste gezicht is het een spel dat bol staat van de mankementen. Maar onder dat matige jasje zit een spel verborgen dat absoluut de moeite waard is.

De eerste Deadly Premonition staat bekend als een van de meest polariserende videospellen ooit. Óf je houdt ervan, óf je kan er helemaal niets mee. Spelregisseur SWERY tapt met dit vervolg uit hetzelfde vaatje. Deadly Premonition 2 is nogal een verworven smaak; het spel probeert je niet te lokken met indrukwekkende beelden of strakke, vanzelfsprekende gameplay. Grafisch loopt het tien jaar achter: bomen of bruggen verschijnen voortdurend plotseling aan de horizon en de animaties van personages zijn opvallend beperkt. En dan hebben we nog niet eens gehad over de framerate: in grote, open gebieden is die werkelijk om te huilen.

Lees hier de volledige review.

Deadly Premonition 2

Eerste gamedoosje voor PlayStation 5 getoond

Sony heeft het officiële doosje waarin PlayStation 5-games komen voor het eerst getoond.

Het doosje is van Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Naast het hoofdpersonage is nu dus voor het eerst te zien hoe dit doosje er voor alle games uit gaat zien. Het doosje zelf is - vooralsnog - nog altijd blauw, net zoals op PlayStation 4. De balk bovenin het doosje is deze keer echter wit van kleur. Het logo van de PS5 is zwart. Daarmee wordt dezelfde kleurencombinatie als de PlayStation 5-console zelf gebruikt.

Lees hier het volledige bericht.

dualsense ps5

Special:Het bijzondere genoegen van De Sims 4

Met negen Expansion Packs, acht Game Packs en zestien Stuff Packs is De Sims 4 inmiddels een enorm uitgebreide levenssimulator die schier eindeloze mogelijkheden biedt. Er is zoveel content, dat het bijna onmogelijk is om aan te geven wat de leukste interacties, animaties, objecten, bezigheden en plekken van de game zijn. Toch doen we een poging om te laten zien hoeveel plezier en verwondering je uit een volledig uitgebreide De Sims 4 kan halen.

Niemand zal De Sims 4 ooit een ‘hardcore’ game noemen, wat dat tegenwoordig ook mag betekenen. Er zullen weinig fanatieke Apex Legends-spelers zijn die hun drang naar competitie kunnen bevredigen met een sessie De Sims 4, en geen Dark Souls-fan zal z’n vaardigheden testen als hij of zij een Sim door z’n werkdag loodst. De koddige levenssimulator biedt namelijk een unieke vorm van spelplezier dat reactievermogen, soepele duimen noch strategisch inzicht vereist. Het spelen van een De Sims-game stimuleert de hersenen op totaal andere manieren, waarvan sommigen even onverwacht als plezierig zijn.

Lees hier het volledige artikel.

Far Cry 6 lekt uit via PlayStation Store

Een pagina voor Far Cry 6 is recent op de PlayStation Store verschenen. De pagina van de game onthult een aantal details, waaronder de rol van acteur Giancarlo Esposito en de releasedatum op 18 februari 2021.

Esposito speelt vermoedelijk de rol van dictator Anton Castillo, die samen met zijn zoon Diego met harde hand regeert op het het tropische eiland Yara. Volgens de gelekte beschrijving wil Castillo het fictieve land 'koste wat het kost' in ere herstellen.

Lees hier het volledige bericht.

Far Cry 6

Dit artikel delen:

Lees meer

Een halfuur aan nieuwe beelden van Paper Mario: The Origami King Geef mij naast een tutorial ook een opfriscursus in games
0

Reacties op: Hoogtepunten: Assassin's Creed Valhalla-lekken en PlayStation 5-gamedoosje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.