Weekoverzicht
assassin's creed valhalla

Hoogtepunten: Assassin's Creed Valhalla en next gen-presentaties

Column, Voorspel, Onder de radar en Gears Tactics-review

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

The Last of Us: Part 2 en Ghost of Tsushima ontvangen nieuwe releasedata

Zowel The Last of Us: Part 2 als Ghost of Tsushima hebben nieuwe releasedata gekregen.

The Last of Us: Part 2 komt nu wereldwijd op 19 juni van dit jaar uit. Eerder werd de game voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege het coronavirus.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

The Last of Us Part II

Column: Vrouwelijke gamers hebben een lange weg te gaan

Een paar jaar geleden stond er een postbode bij mij voor de deur met een pakketje van een gamewinkel in zijn handen. Met een grote glimlach overhandigde hij mij het pakketje en zei hij dat ik mijn broer er veel plezier mee moest wensen. Ik nam het pakje aan en gaf aarzelend aan dat het voor mij bedoeld is. De postbode keek mij vol verbazing aan, verbeterde zich, wenste mij er veel plezier mee en liep weer weg.

Niet alleen heb ik geen broer die ooit gamer had kunnen zijn, de rest van de familie die ik wél heb houdt niet eens van videogames. Ik ben de enige gamer in mijn familie. Al sinds ik een kleuter ben, ben ik verknocht aan videogames en ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen.

Lees hier de volledige column.

Phil Spencer: 'Volgende generatie consoles gaat gamen enorm veranderen'

Xbox-baas Phil Spencer is van mening dat de volgende generatie consoles de manier van gamen enorm gaat veranderen. Dat zegt hij in een reactie op Twitter.

Een van de punten van kritiek die een gamer zou kunnen hebben wat de volgende generatie consoles betreft, is dat de sprong van PS4 Pro en Xbox One X naar PS5 en Xbox Series X niet zo groot lijkt. Daar is Xbox-baas Phil Spencer het logischerwijs niet mee eens. Op Twitter liet hij weten dat hij denkt dat de Xbox Series X een significante verandering gaat brengen in hoe games 'voelen'.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Xbox Series X

Hands On:Valorant wordt ook nog gewoon een leuke game

Valorant domineert headlines. Om in aanmerking te komen voor de bèta moet je Twitch-streams bekijken, wat ervoor zorgt dat de game een recordaantal kijkers heeft. Daarnaast is er veel te doen rondom de gekoppelde anti-cheat-software, die toegang heeft tot de kernel van je pc. Gelukkig lijkt het ook nog gewoon een goede game te worden.

Het nieuws rondom anti-cheatprogramma Vanguard heeft veel wenkbrauwen doen fronzen – met name die van experts op het vlak van security. Ik ben allerminst een van hen, dus als je je zorgen maakt om Vanguard, verwijs ik je graag door naar de concullega’s van Ars Technica. Bij Ars Technica weten ze waarover ze praten, en zij maken zich zorgen over deze vorm van anti-cheat-software. Uiteindelijk moet eenieder voor zichzelf beslissen of Valorant de vermeende veiligheidsrisico’s waard is.

Lees hier het volledige artikel.

valorant

Ubisoft kondigt Assassin’s Creed Valhalla aan

Ubisoft heeft vandaag officieel Assassin’s Creed Valhalla aangekondigd.

Sinds 14:00 uur vanmiddag zond Ubisoft een livestream uit waarin artiest Kode Abdo, ook bekend als Bosslogic, artwork van de nieuwe Assassin’s Creed maakte. De livestream werd gedurende de hele dag getoond. In de loop van de livestream werd duidelijk dat het hoofdpersonage op de artwork een Viking is.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

assassin's creed valhalla

Voorspel: Cloud Strife doet drag in Final Fantasy 7 Remake

Final Fantasy 7 Remake doet een hoop anders. Niet alleen om de originele game te rekken, maar ook om het een en ander te updaten naar de huidige tijd. Cloud verkleedt zich in de remake nog steeds als vrouw, maar de context heeft een eigen metamorfose ondergaan.

In het originele Final Fantasy 7 gaan Cloud en Aerith op missie om Tifa te redden. Ze komen dan al snel terecht in de Honey Bee Inn, waar de vreemdste dingen gebeuren. Cloud wordt door een groep gespierde mannen met flinke snorren in bad gesleurd, waarna ze opmerkingen maken over zijn lichaam. Later verzamelt Cloud een jurk, pruik en make-up voor een vermomming als vrouw, om zo binnen te dringen bij de hoge baas.

Lees hier het volledige artikel.

Assassin's Creed Valhalla komt naar huidige en volgende generatie consoles

Ubisoft heeft de eerste cinematic trailer voor Assassin's Creed Valhalla getoond. Ook zijn details en screenshots gedeeld.

In de trailer zien we meer van het Viking-thema dat gisteren uit de doeken werd gedaan in een livestream. Tevens zien we actievolle gevechten in Engeland, waar ook al naar gehint werd in de artwork van Bosslogic. Aan het eind van de trailer is ook de iconische Hidden Blade te zien.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

assassin's creed valhalla

Onder de radar: Parels om in de gaten te houden in 2020

Zoals elk jaar verschijnen er ook in 2020 de nodige blockbustertitels die de conversatie domineren. Het is voor kleinere titels soms lastig om op te vallen, dus hebben we weer een aantal parels uitgezocht om in de gaten te houden.

Maneater (PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc) – 22 mei

Eens in de zoveel tijd komt er een game voorbij die geknipt is voor het streamen, zoals Goat Simulator of Untitled Goose Game. De volgende lijkt Maneater te zijn, een actie-rpg waarin spelers als haai zoveel mogelijk chaos zaaien door mensen te terroriseren in een open wereld. Achter deze lol – je kunt mensen vanuit een sprong boven water letterlijk van een boot plukken – schuilt een doordacht systeem. Terwijl de haai namelijk fysiek groeit door verschillende beesten te bevechten en eten, leert de game spelers het een en ander over het leven onderwater. Uit onze eerste speelsessie blijkt wel dat de game wat repetitief kan worden, maar toch is de premisse boeiend genoeg om Maneater goed in de gaten te houden.

Lees hier het volledige artikel.

Inside Xbox-presentatie op 7 mei toont nieuwe games voor Xbox Series X

Microsoft toont volgende week donderdag verschillende Xbox Series X-games van third party-uitgevers tijdens een Inside Xbox-presentatie.

De Inside Xbox-presentatie vindt op donderdag 7 mei om 17:00 uur Nederlandse tijd plaats en toont alleen games van externe ontwikkelaars. Ubisoft heeft inmiddels bevestigd dat de eerste gameplay van Assassin's Creed Valhalla hier wordt gepresenteerd. Welke andere ontwikkelaars games laten zien is nog onduidelijk.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Xbox Series X

Review: Gears Tactics is eigenlijk gewoon Gears

Het is wellicht wat kort door de bocht om te stellen dat ontwikkelaar Splash Damage bij Gears Tactics alleen maar het camerastandpunt heeft veranderd, maar er zit een kern van waarheid in. Hoewel het hier gaat om een echt turn-based tactics-spel, voelt Gears Tactics al vanaf de eerste seconde vertrouwd aan.

Verhalenderwijs speelt het spel zich 12 jaar af voor de eerste Gears-game, tijdens de begindagen van de oorlog met de Locust. Die sprong in de tijd wordt enigszins slim gebruikt om te verantwoorden waarom je in dit spel zelf je soldaten moet rekruteren, maar erg anders is de setting niet.

Lees hier de volledige review.

gears tactics

PlayStation 5-onthulling is 'over een paar weken'

De PlayStation 5-onthulling zou over "een paar weken" gehouden worden. Dat claimt Jason Schreier.

De voormalige Kotaku-journalist en nieuwe Bloomberg News-werknemer laat dat op Twitter weten. Hem werd naar aanleiding van de aankomende Xbox Series X-presentatie gevraagd wanneer fans meer van Sony kunnen verwachten. "Nog een paar weken, geloof ik", zo reageert hij.

Lees hier het volledige nieuwsbericht

dualsense ps5

Dit artikel delen:

Lees meer

Geoff Keighley organiseert Summer Game Fest Valhalla klinkt vooral als meer Assassin’s Creed
1

Reacties op: Hoogtepunten: Assassin's Creed Valhalla en next gen-presentaties

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  do365nic

  • 2 mei 2020 21:18
  Kijk wel uit naar die next gen games.
  Ik hoop dan ook op wat ingame beelden ipv cinematic trailers, want daar wordt ik nu niet bepaald warm van.
  Die consoles moeten dit jaar nog verschijnen normaal gezien dus ze kunnen maar beter tonen tot wat ze in staat zijn

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.