Weekoverzicht
Xbox

Hoogtepunten: Microsoft koopt Zenimax en grote stijging Game Pass-abbonees

Ook reviews van Hades en Mafia: Definitive Edition

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Hoofdverhaal Cyberpunk 2077 is korter dan dat van The Witcher 3

Dat meldde ontwikkelaar Patrick K. Milles tijdens de post-show van de derde episode van Night City Wire die dit weekend werd uitgezonden.

Volgens hem is dit gedaan omdat weinig mensen het verhaal van The Witcher 3 hebben uitgespeeld. "Het hoofdverhaal van Cyberpunk 2077 is iets korter dan die van The Witcher 3. We kregen veel klachten dat het verhaal van The Witcher 3 te lang was. Wanneer we kijken naar de cijfers, zien we dan veel mensen heel ver in het spel zijn gekomen, maar het nooit hebben uitgespeeld. We willen dat je het volledige verhaal ziet, dus het verhaal (van Cyberpunk 2077) is iets korter, maar er is veel te doen. Ik heb geen indicatie van hoelang je bezig bent als je alles in de game wil doen."

Lees hier het volledige bericht.

cyberpunk 2077

Microsoft koopt moederbedrijf Bethesda voor 7,5 miljard dollar

Microsoft neemt Zenimax Media over, het moederbedrijf van Bethesda. Dat laat Xbox-hoofd Phil Spencer weten op Xbox News Wire.

Met de overname komen franchises als Doom, The Elder Scrolls, Wolfenstein, Dishonored en Quake in handen van Microsoft. Microsoft zegt dat alle 'iconische Bethesda-franchises' worden toegevoegd aan Xbox Game Pass voor console en pc.

Lees hierhet volledige bericht.

Xbox

Microsoft koopt Bethesda: de grootste powermove in gaming ooit

Als een donderklap bij heldere hemel kwam vanmiddag het nieuws naar buiten: Microsoft heeft Zenimax Media – en dus dochteronderneming Bethesda – voor 7,5 miljard dollar gekocht. Het is een duizelingwekkende powermove van Microsoft op een cruciaal moment binnen de game-industrie.

Dat de aankoop de spreekwoordelijke naald laat trillen, is iets dat zeker is. Ga maar na: in de lijst met grootste aankopen ooit binnen de game-industrie, komt Microsofts overname van Zenimax op de tweede plek te staan. Alleen bij Tencents aankoop van Supercell ging meer geld gemoeid. Het is lastig om je voor te stellen welke move nóg meer stof zou laten opwaaien. Oké, een overname van Nintendo of Rockstar was nog grandiozer geweest, maar laten we realistisch blijven. Ondanks de grootte van de aankoop kan Microsoft het gezien zijn omzet makkelijk betalen.

Lees hier het volledige opiniestuk.

Review:Hades is de best spelende game van het jaar

Hades speelt zo, zó ontzettend vloeiend. Maar bovenal is het knap dat dit spel verder niets te wensen overlaat. Stijl, muziek, verhaal, setting, herspeelbaarheid: Hades is zo breed als het diep is en blinkt overal in uit. Zo ongenaakbaar in afwerking zijn games zelden.

Lees hier de volledige review.

hades

Aantal Game Pass-abonnees stijgt in halfjaar met vijf miljoen

In een halfjaar tijd zijn er vijf miljoen Game Pass-abonnees bijgekomen, zo heeft Microsoft bekendgemaakt.

Het bedrijf deed dat in het persbericht waarin het aankondigde dat het Bethesda-moederbedrijf Zenimax heeft overgenomen. In maart dit jaar lag het aantal Game Pass-abonnees nog op tien miljoen. Dat is dus een stijging van vijftig procent.

Lees hier het volledige artikel.

Game Pass

Gerucht: Metal Gear Solid ontvangt volledige remake voor PS5

Metal Gear Solid ontvangt mogelijk een remake voor PlayStation 5. Daarnaast ontvangen Metal Gear, Metal Gear Solid en Metal Gear Solid 2 mogelijk re-release op pc.

Volgens het YouTube-kanaal RedGamingTech zijn er concrete plannen voor een remake van Metal Gear Solid. Het kanaal specialiseert voornamelijk in gaming hardware en volgens een bron van het kanaal wordt er gewerkt aan een volledige remake van Metal Gear Solid. De remake moet exclusief verschijnen voor PlayStation 5 en pc.

Lees hier het volledige artikel.

Mario populair op Pornhub sinds release Super Mario 3D All-Stars

Nintendo-mascotte Mario wordt vaker gezocht op Pornhub sinds de aankondiging en release van Super Mario 3D All-Stars.

Dat laat de organisatie achter de website met erotische video's weten. Men heeft er zelfs infographics bij geleverd waarin de toename in zoektermen gerelateerd aan Super Mario duidelijk wordt afgebeeld.

Lees hier het volledige artikel.

Super Mario Sunshine

Review:Mafia: Definitive Edition raakt juiste snaar zonder echt goed te zijn

Vlak nadat Rockstar met GTA 3 leek te definiëren hoe een driedimensionale openwereldgame eruit hoort te zien, bewees het Tsjechische Illusion Softworks dat het ook heel anders kan. In Mafia vond je geen sloot aan afleidende zijmissies en -activiteiten, maar een strakke focus op een door de werken van Francis Ford Copolla en Martin Scorsese geïnspireerd misdaadepos, waarin taxibestuurder Tommy Angelo bij toeval uitgroeit tot ‘made man’. Achttien jaar later is het aan ontwikkelaar Hangar 13 om te laten zien waarom Mafia zo’n legendarische status heeft.

Lees hier de volledige review.

Mafia: Definitive Edition

Verkoop Xbox One X neemt toe tijdens Xbox Series X pre-orders

De verkoop van de Xbox One X is gisteren tijdens de pre-orders van Xbox Series X opvallend gestegen op Amazon.

Twitter-account AndrewAlerts, waarop diverse deals worden gedeeld, plaatste gisteren een opvallende observatie. In de lijst waarin wordt bijgehouden welke gameproducten op Amazon stijgen en dalen in de verkoop, was te zien dat de verkoop van de Xbox One X, de huidige spelcomputer van Microsoft, met 747 procent was gestegen.

Lees hier het volledige bericht.

Microsoft Xbox One X Refurbished

Microsoft staat open voor het opkopen van meer gamebedrijven

Microsoft staat open voor het kopen van meer gamebedrijven naast het pas aangekochte ZeniMax Media.

Dat laat de CEO van het bedrijf, Satya Nadella, weten in een interview met Cnet. Hij meldt dat games een essentieel onderdeel zijn van de toekomst van Microsoft en dat hij niet van plan is om te stoppen met het opkopen van bedrijven waar dat logisch is.

Lees hier het volledige bericht.

Xbox

Dit artikel delen:

Lees meer

Ubisofts Michel Ancel werd onderzocht voor giftig gedrag Crusader Kings 3 is historisch goed
4

Reacties op: Hoogtepunten: Microsoft koopt Zenimax en grote stijging Game Pass-abbonees

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  denver

  • 26 september 2020 18:17
  Het is ‘abonnees’, niet ‘abbonees’. :\

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Corelone

  • 27 september 2020 13:44
  @denver Ik verwacht niet dat de redactie dit nog zal verbeteren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  3djester

  • 28 september 2020 08:39
  @Corelone blijkbaar wel :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Corelone

  • 29 september 2020 14:10
  @3djester De fout staat nog steeds in de titel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.