Weekoverzicht
PlayStation 5

Hoogtepunten: SSD PlayStation 5 en Xbox Series X-logo

Warzone-valsspelers, achtergrond City Skylines en Trials of Mana review

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Warzone-consolespelers schakelen crossplay uit vanwege cheaters

Call of Duty: Warzone-spelers op consoles zouden crossplay massaal uitschakelen om zo niet cheaters tegen het lijf te hoeven lopen.

Dat meldt Eurogamer. Er zijn nog altijd cheaters in de game aanwezig, ondanks dat Infinity Ward meer dan 70.000 mensen in het spel verbannen heeft. Zo kunnen sommige valsspelers door muren heen schieten of hebben hun wapens geen terugslag. Het cheaten gebeurt over het algemeen via pc. Daarom zetten consolegamers crossplay uit: zodat ze de kans verkleinen om cheaters tegen het lijf te lopen.

Lees hier het volledige bericht.

Warzone.jpg

Doom Eternal-componist weigert nieuwe game te componeren

Mick Gordon, de componist van Doom 2016 en Doom Eternal, weigert een nieuwe Doom-game te compeneren. Dat blijkt uit een privé-gesprek op Facebook en een reactie op YouTube.

De Doom-franchise staat bekend om diens heavy metal-muziek als soundtrack. Mick Gordon was verantwoordelijk voor de laatste twee delen in de franchise en zijn werk werd over het algemeen goed ontvangen. Nu lijkt het er alleen op dat Mick Gordon geen zin meer heeft om met ID Software samen te werken. Een Redditgebruiker vroeg op Facebook of Mick Gordon openstond om met de muziek voor de nieuwe Doom-game aan de slag te gaan. De componist gaf het volgende antwoord: “Ik betwijfel of wij ooit nog gaan samenwerken.”

Lees hier het volledige bericht.

Doom Eternal

Achtergrond:De literaire persoonlijkheidstest toegepast op gamepersonages

Of het nou gaat om een film, boek of toneelspel, een geloofwaardig personage moet aan flink wat voorwaarden voldoen voordat je in hem of haar gelooft. Ook in videogames ligt de emotionele lat steeds hoger, dus is het niet meer dan logisch dat ontwikkelaars steeds complexere videogamepersonages creëren, waarvan sommigen bijna film- of zelfs literatuurwaardig zijn. Dat zijn ze echter lang niet allemaal en er zijn nog veel personages, ook uit moderne games, die amper een persoonlijkheid hebben.

Gordon Freeman, Claude, Jack, Chell, Link; er wordt steeds minder vaak gebruik gemaakt van de stille protagonist, tenzij het traditie is van de betreffende franchise. Het idee dat gamers zich het beste kunnen vereenzelvigen met een hoofdpersonage dat een onbeschreven blad betreft - waar ze zichzelf op kunnen projecteren – is inmiddels namelijk nogal ouderwets. We hebben liever volledige controle over onze personages, van het creatieproces tot aan de keuzes die ze maken in het verhaal, of een volledig uitgewerkte, filmische protagonist onder onze knoppen. Want hoe ‘volwassen’ de game-industrie en ook gamers worden, des te meer er wordt gekeken naar bewezen technieken om een verhaal te vertellen. Daarbij zijn er legio regels, geperfectioneerd door scriptschrijvers en auteurs, die bepalen hoe je een sterk, geloofwaardig en interessant hoofdpersonage schrijft.

Lees hier het volledige artikel.

SSD van PlayStation 5 kan 'world building' veranderen

De SSD-technologie van de PlayStation 5 gaat een grote invloed uitoefenen op de 'world building' in video games. Dat zegt Halo- art director Marcus Lehto in een interview.

Volgens Marcus Lehto, die eerder bij Bungie werkte, is de SSD -van de PS5 iets om enthousiast van te worden. Dat zegt hij in een interview met VGC. Volgens Lehto zal de technologie deuren openen voor uitgebreide content die een stuk sneller streamt. Spelers hoeven dan niet meer te wachten op laadschermen en ontwikkelaars hoeven zich niet meer achter cinematics te verschuilen als de wereld nog moet laden. “Het gaat alles een stuk vloeiender maken voor de spelers,” zegt de art director.

Lees hier het volledige bericht.

PlayStation 5

Logo voor Xbox Series X mogelijk onthuld

Xbox heeft een handelsmerk aangevraagd voor het logo van de Xbox Series X. Of dit om het officiële logo gaat is nog niet zeker.

Microsoft heeft halverwege april een handelsmerkaanvraag ingediend voor de Xbox Series X, waaronder een logo van de nieuwe console. Het logo bestaat uit een gestileerde X en het woord “Series”. Reddit-gebruikers ontdekten de aanvraag voor het handelsmerk als eerste.

Lees hier het volledige bericht.

Xbox Series X

Achtergrond:Cities: Skylines is vijf jaar later een kleurplaat voor volwassenen

Het is ruim vijf jaar geleden dat Cities: Skylines hier op Gamer.nl werd gebombardeerd tot de nieuwe koning der citybuilders. Sceptici konden toentertijd nog beweren dat Cities voorál zo positief opviel omdat de laatste SimCity twee jaar eerder de plank faliekant missloeg. SimCity werd dan ook vrij snel vergeten en verdrongen. Cities: Skylines daarentegen, is nog altijd relevant en springlevend: onlangs nog bracht ontwikkelaar Colossal Order met Sunset Harbor alweer de negende grote uitbreiding uit.

Hoewel de uitbreidingen steeds logischerwijs voor de grootste vernieuwingen in Cities: Skylines zorgen, is ook de basisgame door de jaren heen flink onder handen genomen. Dat begon ooit met het toevoegen van noodzakelijkheden, zoals de mogelijkheid om tunnels te bouwen, en verschillende weerseffecten. Later werd het wegenbouwsysteem verbeterd, werd geluidsoverlast op een realistischere manier gecalculeerd en ging de menustructuur meermaals op de schop. Ook werden er nieuwe gebouwen gratis aan het spel toegevoegd, waaronder tolpoortjes, bibliotheken en bejaardentehuizen. Het voetbalstadion dat in 2016 al gratis werd toegevoegd, is bij ondergetekende nog altijd favoriet en krijgt in elke stad weer opnieuw een prominente plek.

Lees hier het volledige artikel.

cities skylines

Overzicht:Aanraders voor Xbox Game Pass

In de afgelopen jaren is Xbox Game Pass uitgegroeid tot een waardevolle dienst met uitstekende first-party games, een groeiend aantal titels van derde partijen en parels van indiegames. In dit artikel vind je tips voor abonnees van de dienst.

Ook verse abonnees weten de grote titels op Game Pass er wel uit te vissen, want games als Gears 5, The Witcher 3: Wild Hunt en Grand Theft Auto 5 vallen natuurlijk direct op. Hieronder benoemen we juist games die je wellicht over het hoofd ziet, maar zeker de moeite van het spelen waard zijn.

Lees hier het volledige artikel.

Xbox Game Pass

Animal Crossing: New Horizons is de meest verkochte digitale game

Animal Crossing: New Horizons heeft het record verbroken van de meest verkochte digitale game. Dat blijkt uit een rapport van Nielsen’s SuperData.

Animal Crossing: New Horizons kwam een maand geleden uit op de Nintendo Switch. De game is een groot succes en is bijna nergens meer te vinden. De schaarste heeft ervoor gezorgd dat veel mensen toch een digitale versie van de game hebben aangeschaft. Daardoor is er van de game in minder dan een maand, volgens het rapport van Nielsen’s SuperData, meer dan 5 miljoen digitale games verkocht. Met deze hoeveelheid neemt Animal Crossing: New Horizons het stokje over van Call of Duty: Black Ops III, die voor de nieuwe Animal Crossing-game het record in handen had.

Lees hier het volledige bericht.

animal crossing new horizons

Review: Trials of Mana is een trouwe remake

”Sommige games komen precies op het juiste moment uit”, schreef Ron Vorstermans afgelopen week over In Other Waters. Dit geldt zeker niet voor Trials of Mana: het Japanse rollenspel verschijnt amper twee weken na de ingenieuze remake van Final Fantasy 7 – nota bene eveneens uitgegeven door Square Enix.

Waar Final Fantasy 7 Remake kiest voor een hervertelling van een bestaand verhaal (en daarnaast de gameplay op de schop neemt), blijft Trials of Mana trouw aan de oorspronkelijke release uit 1995.

Lees hier de volledige review.

Trials of Mana

Japanse retrogamegroep deelt gratis Super Nintendo's uit

De Japan Retro Game Association, afgekort JARGA, deelt honderd gratis Super Nintendo-consoles uit. De associatie maakte de actie bekend op hun website.

Heel Japan zit op dit moment in quarantaine vanwege het coronavirus. Om families met kinderen te helpen is de JARGA een actie gestart om de gezinnen te helpen in de quarantaineperiode. Alle families met één of meer kinderen onder de zestien jaar kunnen zich via de website van de associatie aanmelden om kans te maken op een Super Famicom. Bij een console worden kabels, één controller en twee games meegeleverd; Donkey Kong Country en Final Fantasy 6.

Lees hier het volledige bericht.

, Super Nintendo

Dit artikel delen:

Lees meer

WWE 2K21 is niet in ontwikkeling Waarom ik de nieuwe consoles al heb voorbesteld
0

Reacties op: Hoogtepunten: SSD PlayStation 5 en Xbox Series X-logo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.