Weekoverzicht
Pokémon Mystery Dungeon

Hoogtepunten: Pokémon Mystery Dungeon-review en Final Fantasy 7 Remake-demo

Voortbewegen in Half Life: Alyx, alles wat je moet weten over Nioh 2 en alle gamefilms in productie

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Uitslag Fifa-wedstrijd wordt bepaald door steen-papier-schaar

De winnaar van de kwalificatiewedstrijd tussen Shaun ‘Brandsha’ Galea en Hasan ‘Hasoo19’ Eker werd niet bepaald door middel van Fifa-vaardigheden. De twee moesten na het uitvallen van de online Fifa-server de winnaar bepalen met steen, papier, schaar.

Brandsha stond met 2-0 voor toen de servers van EA het begaven. Toen het duidelijk werd dat de wedstrijd niet meer hervat kon worden, nam EA het besluit dat de twee Fifa-spelers het moesten uitvechten met steen-papier-schaar in plaats van het verplaatsen van de wedstrijd naar een ander moment. Dit zorgde ervoor dat Brandsha uiteindelijk verloor met 3-1.

Lees hier het volledige bericht.

Gratis demo Final Fantasy 7 Remake uitgekomen

De release van Final Fantasy 7 Remake komt steeds dichterbij met nog twee maanden te gaan. Vandaag is de gratis demo van de game uitgekomen in de PlayStation Store.

Door gelekte informatie was al het duidelijk dat de demo voor Final Fantasy 7 Remake eraan kwam. Eerder werd nog bekendgemaakt dat de game 100 GB opslag ging innemen. Zojuist is de gratis demo verschenen in de PlayStation Store.

Lees hier het volledige bericht.

Final Fantasy 7 remake

Hardware:Twee reusachtige gaming-monitoren van AOC

AOC heeft begin dit jaar twee nagenoeg identieke monitoren uitgebracht met een prijsverschil van ongeveer honderd euro. De één heeft een net iets hogere verversingsfrequentie dan de ander, maar is hij daardoor de meerprijs waard? Vandaag vergelijken we de AOC CU34G2 en de CU34G2X.

AOC CU34G2(X):

Formaat: 34 inch (1500R kromming)

Technologie: 8-bit VA-paneel

Verversingsfrequentie: 100Hz (CU34G2) of 144Hz (CU34G2X)

Aansluitingen: Displayport 1.2, 2x HDMI 2.0, USB 3.0-hub en koptelefoonaansluiting

Voet: Draaibaar, kantelbaar en in hoogte verstelbaar

Prijs: €439,- (CU34G2) of €539,- (CU34G2X)

Lees de volledige review hier.

Ghost of Tsushima verschijnt op 26 juni voor PlayStation 4

De PlayStation 4-game Ghost of Tsushima komt op 26 juni uit.

Dat hebben Sony en ontwikkelaar Sucker Punch aangekondigd. Daarbij hebben ze een nieuwe trailer uitgegeven. Hierin wordt het hoofdpersonage - Jin Sakai - uitgelicht. Als jongetje wordt hij al getraind om een samoerai te worden. Wanneer de Mongolen Japan aanvallen, moet Jin - en daarmee de speler - in actie komen.

Lees hier het volledige bericht.

Ghost of Tsushima

Gameplay:Bepaal zelf hoe je je voortbeweegt in Half-Life: Alyx

Valve heeft drie nieuwe gameplayvideo's van Half-Life: Alyx uitgegeven waarin de manier van voortbewegen in de spelwereld centraal staat.

In de eerste video is te zien hoe spelers een plek kunnen aanwijzen in de vr-game om daar vervolgens heen te teleporteren. Na elke verplaatsing is er kort een zwart scherm te zien zodat spelers even kunnen wennen. De tweede video toont hoe spelers in plaats van teleporteren gewoon rond kunnen lopen. De derde video is vergelijkbaar met het teleporteren uit de eerste video, maar dan zonder het zwarte scherm. Dit werkt sneller, maar is alleen voor mensen die dit aankunnen.

Lees hier het volledige bericht.

half life alyx

Review: Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX biedt vooral nostalgie

Al vrij rap na de doorbraak van Pokémon Red, Green en Blue verschenen er talloze Pokémon spin-offs. Enkelen met groot succes, maar geen spin-off behaalde de verkoopcijfers van Pokémon Mystery Dungeon Red en Blue Rescue Team. Hoewel het fundament van de games meer dan vijftien jaar later nog steeds staat, had remake Rescue Team DX meer mogen zijn dan louter een nostalgietrip.

In Pokémon Mystery Dungeon worden spelers plots wakker als een pokémon, die aan de hand van een persoonlijkheidstest wordt bepaald. Na eenmaal te zijn gevonden door een partner naar keuze, richt het tweetal een reddingsteam op om gestrande monsters in nood te redden. Het leeuwendeel spenderen spelers dan ook in willekeurig opgebouwde kerkers, waarin ze monsters bevechten in een turn-based vechtsysteem, essentiële spullen verzamelen en het team uitbreiden met één of meerdere van de bijna vierhonderd verschillende pokémon. Vergelijkbaar met de hoofdserie fungeert die formule als basis voor alle daaropvolgende delen en is deze sindsdien sterk uitgebreid.

Lees hier de volledige review.

Pokémon Mystery Dungeon Rescue Team DX

Valve wil meer Half-Life-games maken

Als het aan Valve ligt, maakt het na Half-Life: Alyx meer games in de franchise.

Dat laat Robin Walker van Valve weten in een interview met Game Informer. Daarin wordt hem gevraagd naar de toekomst van Half-Life, zeker aangezien het zo'n dertien jaar geleden is dat de vorige game in de serie, Half-Life 2: Episode 2, uitkwam.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

half life alyx

Achtergrond: Nioh 2: alles wat je moet weten voordat je begint

Vind je het tof om demonen met katanas te bewerken? Dan is er goed nieuws: het duurt niet lang meer voordat je aan de slag kunt met Nioh 2. Het eerste deel verscheen in 2017 voor PlayStation 4 (en later pc) en wordt omschreven als een innovatieve titel binnen het soulslike genre, maar dan met razendsnelle actie.

Ontwikkelaar Team Ninja belooft dat Nioh 2 zich niet verder ontwikkelt als een soulslike, maar in plaats daarvan zich concentreert op zijn eigen, kenmerkende gameplay. Ondanks de 2 in de naam gaat het om een prequel. Een beetje verwarrend; maar als Red Dead Redemption 2 ermee wegkomt, zien we niet in waarom we anders naar de Nioh-opvolger moeten kijken. Omdat het een direct vervolg is, mogen we in elk geval meer wapens, meer vaardigheden en meer yokai verwachten.

Lees hier het volledige artikel.

Nioh 2

Chernobyl-maker en HBO werken aan The Last of Us-serie

Betaalkabeltelevisienetwerk HBO werkt samen met Craig Mazin, de maker van de miniserie Chernobyl, aan een serie gebaseerd op The Last of Us.

Dat heeft Naughty Dog, de ontwikkelaar van de geprezen PS3- en PS4-game, aangekondigd. Ook Naughty Dog's Neil Druckmann is betrokken bij de serie: hij schrijft mee aan het script en produceert.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

The Last of Us

Achtergrond:Deze gamefilms zijn momenteel in de maak

Games en films: het is over het algemeen geen gelukkig huwelijk. House of the Dead, Warcraft, Need for Speed; zo maar een aantal voorbeelden van filmadaptaties die weinig indruk hebben gemaakt. Nog geen jaar geleden bewees Rob Letterman met Detective Pikachu dat het milde succes van de Resident Evil-filmreeks echter geen toeval was en dat er wel degelijk iets te halen valt met gamefilms.

Het beste en meest actuele voorbeeld is Sonic the Hedgehog, die ondanks een hoop kritiek en uitstel een uitstekend openingsweekend kende. Succes of geen succes: gamefilms worden nog altijd in groten getale gemaakt. In dit artikel lees je welke gamefilms momenteel in productie zijn.

Minecraft

Dit artikel delen:

Lees meer

2K Games haalt titels van GeForce Now Ghost Recon Breakpoint gaat flink op de schop
0

Reacties op: Hoogtepunten: Pokémon Mystery Dungeon-review en Final Fantasy 7 Remake-demo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.