Weekoverzicht
Plague Inc

Hoogtepunten: Baldur's Gate 3 en gratis Cyberpunk 277-upgrade

Van het belangrijkste nieuws tot onze uitgebreide GNL-artikelen.

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Special:Elf creaties die Dreams typeren

Dreams is sinds vorige week uit Early Access en daarmee kan eindelijk iedereen aan de slag met deze doe-het-zelf-game. In de maanden dat het spel nog in voorontwikkeling was, zijn al heel veel creatievelingen in de weer geweest met het maken van hun droomgame. Er is dus al heel veel te zien en te spelen.

Dreams is er niet alleen voor mensen die zelf een spel, scène, asset of muziekstuk willen maken. Het is ook een gigantische verzamelbak voor wie graag kleine en rare creaties wil ontdekken. In dit artikel lichten we elf dromen uit die de huidige Dreams-ervaringen aardig samenvatten.

Lees hier de volledige Special.

Dreams

Cyberpunk 2077-spelers krijgen gratis upgrade voor Xbox Series X

De Xbox One-versie van Cyberpunk 2077 krijgt een gratis upgrade voor Xbox Series X. Dit maakte CD Projekt Red vandaag bekend.

Het Twitter-account van Cyberpunk 2077 laat met een bericht weten dat zij vinden dat gamers nooit hetzelfde spel twee keer moeten kopen voor upgrades. "Eigenaren van Cyberpunk 2077 voor de Xbox One krijgen de Xbox Series X upgrade gratis zodra deze uitkomt."

Lees hier het volledige bericht.

Cyberpunk 2077 Wallpaper

Xbox Insiders kunnen disk uitwerpen via controller op Xbox One

Xbox Insiders kunnen nu een disk uitwerpen via de Xbox One-controller. De langverwachte feature werd opgemerkt op Reddit en lijkt eindelijk naar de console te komen.

Hoewel Microsoft het nog niet officieel heeft aangekondigd, lijkt het erop dat binnenkort alle Xbox One-bezitters op afstand disks kunnen uitwerpen, in plaats van de knop op de console zelf te gebruiken.

Lees hier het volledige bericht.

Review: Mega Man Zero/ZX Collection maakt de beste Mega Man-games weer actueel

Na het heruitbrengen van de klassieke Mega Man-delen en de Mega Man X-games, kunnen we vanaf deze week ook alle titels in de Mega Man Zero- en ZX-reeks spelen. De ports maken de beste games in de serie toegankelijker dan ooit.

Mega Man heeft in de loop der jaren een wat verwarrende tijdlijn gekregen. Eens in de zoveel consolegeneraties maakt Capcom een sprong in de tijd of wordt er een alternatief universum gecreëerd, om nieuwe games van de oude mascotte een frisse wind te geven. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij de introductie van de Game Boy Advance: het nieuwe Mega Man Zero speelde honderd jaar na de laatste Mega Man X-games af, in een tijd dat oud-held X aan het hoofd staat van een dictatoriaal bewind.

Lees hier de volledige review.

mega man

Bedenker Konami-cheatcode overleden

Kazuhisa Hashimoto, de bedenker van de bekende Konami-cheatcode, is overleden. De componist van Konami, Yuji Takenouchi, maakte dit bekend op Twitter.

Hashimoto is verantwoordelijk voor een van de bekendste cheatcodes ooit gemaakt; de Konami-code. Het gaat om de code waarbij de knoppen in een bepaalde volgorde ingedrukt moeten worden; boven, boven, beneden, beneden, links, rechts, links, rechts, B, A en ten slotte Start. De cheatcode ontstond toen Hashimoto bezig was met het testen van de NES-versie van de game Gradius in 1986.

Lees hier het volledige bericht.

Konami code

Voorspel: Persona 5 Royal en de missende homofobie

In de vertaling van Persona 5 Royal krijgen een paar homofobe scènes uit de originele game een andere verwoording. Menig fan is woedend, omdat aan de originele visie van de makers wordt gezeten.

Op 24 april verschijnt er een nieuwe versie van Persona 5 in de winkels. Persona 5 Royal moet gezien worden als de definitieve versie van de game met een hoop veranderingen.

Lees hier het volledige artikel.

persona 5

Update: Pokémon of the Year bekendgemaakt

Begin deze maand werden de bussen geopend waar Pokémon-fans konden stemmen op hun favoriete pokémon. Nu heeft The Pokémon Company de resultaten bekendgemaakt in een video.

In de video op Pokémon Day werden de tien pokémon getoond met de meeste stemmen. De lijst is als volgt:

Lees hier het volledige bericht.

pokemon

Tweede Borderlands 3-dlc draait om huwelijk Wainwright en Hammerlock

Gearbox heeft aangekondigd dat de tweede dlc voor Borderlands 3 - Guns, Love & Tentacles: The Marriage of Wainwright & Hammerlock - op 26 maart verschijnt. Gamer.nl sprak onder andere regisseur Maxime Babin, producer Chris Black en head dlc production Anthony Nicholson over de uitbreiding.

The Marriage of Wainwright & Hammerlock voegt de nieuwe ijsplaneet Xylourgos toe aan Borderlands 3, waar Wainwright Jakobs en Sir Alistair Hammerlock hun langverwachte huwelijk hebben gepland. Een sekte die het lokale bevroren Vault Monster aanbidt probeert deze plannen echter te dwarsbomen.

Lees hier het volledige bericht.

Borderlands 3

Eerste gameplay van Baldur's Gate 3 onthuld

Larian Studios heeft de eerste gameplay en details van Baldur's Gate 3 onthuld.

De game moet dit jaar nog als Early Access-titel beschikbaar komen op pc. Ook de Google Stadia-versie staat nog altijd gepland.De game draait op de nieuwe Divinity 4.0 engine en kan zowel in single- als multiplayer worden gespeeld.

Baldur's Gate 3

Plague Inc. is van de Chinese App Store gehaald

De populaire strategiegame Plague Inc. is plotseling van de Chinese App Store gehaald.

In een blogpost laat ontwikkelaar Ndemic Creations weten dat het te horen heeft gekregen dat Plague Inc. "content bevat die illegaal is in China, zo is besloten door de Cyberspace Administration van China". Meer informatie over de illegale content werd niet gegeven.

Plague Inc

Dit artikel delen:

Lees meer

GDC 2020 in zijn geheel uitgesteld vanwege coronavirus Backwards compatibility op Xbox Series X wordt zoals het hoort te zijn
2

Reacties op: Hoogtepunten: Baldur's Gate 3 en gratis Cyberpunk 277-upgrade

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • SevenEight

  • 29 februari 2020 11:02
  Ik snap het op afstand de disc uitwerpen niet zo goed. Je loopt er toch heen om de disc te wisselen toch?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DutchDice

  • 29 februari 2020 13:57
  @SevenEight idd,gooi er dan een wisselaar in?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.