Weekoverzicht

Het nieuws van de week: The Witcher 3-uitbreiding krijgt datum

En verder: Fallout 4 dlc en season pass en een Ubisoft pretpark

Geschreven door Aida . op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Eerste dlc Fallout 4 en season pass

Fallout 4 krijgt regelmatige updates en een season pass. De eerste dlc verschijnt aan het begin van 2016. Aan de season pass hangt een prijskaartje van 30 euro. Dit meldt ontwikkelaar Bethesda in een bericht op zijn officiële website. Bethesda gaat echter ook veel gratis updates voor de game uitbrengen. Het gaat niet alleen om bug fixes, maar ook nieuwe features.

Naast een season pass is Bethesda bezig met het ontwikkelen van een nieuwe versie van de Creation Kit, waarmee spelers zelf mods en uitbreiding voor de pc-versie van de game kunnen maken. 

Fallout 4 komt op 10 november uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Ubisoft wil in 2020 pretpark in Maleisië openen

Ubisoft heeft plannen om in 2020 een pretpark te openen in Maleisië. Dit meldt de senior vice president van Ubisoft Motion Pictures. Het volledig overdekte pretpark wordt geopend in Kuala Lumpur en is 10.000 vierkante meter groot. Inspiratie wordt uit Ubisoft-titels als Assassin’s Creed en Just Dance gehaald.

Ubisoft produceert alle digitale media voor de attracties en helpt in het ontwerpen van het park, zodat bezoekers de beste ervaring hebben tijdens hun bezoek aan het park. Specifieke details over de attracties in het pretpark zijn nog niet bekend. 

The Witcher 3-uitbreiding krijgt releasedatum en eerste trailer

The Witcher 3: Wild Hunt-uitbreiding Hearts of Stone verschijnt op 13 oktober voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Daarnaast is een eerste trailer voor de uitbreiding getoond. De downloadbare content moet ongeveer tien uur aan nieuwe content bieden. Hearts of Stone is speelbaar voor spelers die level 30 zijn in de game en kan zowel tijdens als na het hoofdverhaal in de game gespeeld worden. 

De tweede uitbreiding, Blood & Wine, verschijnt in het eerste kwartaal van 2016.

Garry Newman: 'Garry’s Mod krijgt een vervolg'

Garry’s Mod krijgt een vervolg. Dit laat maker Garry Newman doorschemeren in een gesprek met PCGamesN. Garry's Mod kwam in 2004 uit als een mod voor Half-Life 2, maar werd in 2006 als losstaande game uitgegeven.

“We werken aan een vervolg, dus het zou dom zijn om nu de prijs van de mod ineens te verhogen. We zitten nog in de vroege fase en we willen kijken of we virtual reality er in kunnen verwerken. Dat is het hele doel ervan”, aldus maker Garry Newman. Het vervolg op de mod krijgt volgens Newman niet de naam Garry’s Mod 2.

Nieuwe Apple TV aangekondigd

Apple heeft tijdens een presentatie vanavond de nieuwe Apple TV aangekondigd. De settopbox voor onder de televisie heeft voor het eerst toegang tot de App Store. De afstandsbediening zelf is flink vernieuwd. iPhones en iPads kunnen ook als controller worden gebruikt, en de games op de App Store zijn via Apple TV speelbaar op de televisie. Er kunnen ook third party controllers op aangesloten worden. 

Er werden verschillende iOS-games getoond, waaronder Rayman Adventures, Transistor, Disney Infinity 3.0 en Guitar Hero Live. De nieuwe Apple TV is eind oktober in de eerste landen beschikbaar. Het 32 GB-model kost 149 dollar en de 64 GB-variant kost 199 dollar. Een prijs in euros wordt rond de lancering bekendgemaakt.

Nintendo brengt in 2016 Pokémon-game voor smartphones uit

In 2016 komt de game Pokémon Go uit voor Android en iOS. In het augmented reality-spel zien spelers via hun scherm Pokémon in de echte wereld. Pokémon Go is een samenwerking tussen Nintendo, The Pokémon Company en Niantic, meldt Polygon. Pokémon Go werkt op een vergelijkbare manier als Ingress, door spelers in de echte wereld naar Pokémon te laten zoeken. In Pokémon Go zien spelers hoe ver een Pokémon van hun locatie verwijderd is.

Eenmaal dichtbij genoeg zien spelers de digitale monsters door het scherm van hun telefoon in de echte wereld zitten. Dan kan de Pokémon gevangen worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Makers gefaald Kickstarter-project moeten geld teruggeven van rechter Calvino Noir
0

Reacties op: Het nieuws van de week: The Witcher 3-uitbreiding krijgt datum

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.