Weekoverzicht

Het nieuws van de week: mods verkopen op Steam

Plannen voor Project Cars 2 bevestigd

Geschreven door Ivo Jager op
In deze rubriek bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor gamers.

Steam laat gebruikers zelfgemaakte mods verkopen

Valve heeft het voor spelers mogelijk gemaakt om zelfgemaakte mods te koop aan te bieden op Steam. Dat meldt het bedrijf in een blogpost op zijn site. Aanbieders van de mods kunnen zelf bepalen wat de prijs van het product wordt. Het kopen van de mods is volgens Steam zonder risico, omdat spelers binnen 24 uur na aanschaf hun geld terug kunnen krijgen. 

Niet alle Steam-gebruikers zijn blij met de introductie van betaalde mods. Zo hebben mensen kritiek op de wijze waarop de inkomsten verdeeld worden. Valve en de ontwikkelaar van de game ontvangen namelijk 75 procent van het betaalde bedrag. Ook zijn Steam-gebruikers bang dat er een wildgroei van mods gaat ontstaan. 

Plannen voor Project Cars 2 bevestigd

Na de lancering van Project Cars op 7 mei begint gelijk de ontwikkeling van Project Cars 2. Dat stelt Ian Bell, hoofd van Slightly Mad Studios, op een afgesloten deel van het World of Mass Development-forum. Het bericht van Bell is verschenen op de website van Pretend Race Cars.

World of Mass Development is een crowdsourcingplatform dat Slightly Mad Studios heeft opgericht voor de productie van Project Cars. Via het platform kunnen geïnteresseerden geld investeren en op die manier inspraak krijgen in het ontwikkelproces.  Ook tijdens de ontwikkeling van Project Cars 2 is het de bedoeling dat de community veel inspraak krijgt. 

Valve voert betalingsgrens in voor gebruik Steam-functionaliteiten

Valve heeft een aantal functionaliteiten beperkt voor gebruikers die niet voor Steam betalen. Gebruikers dienen minimaal 5 dollar te besteden alvorens ze alle functionaliteiten kunnen gebruiken. 

De maatregelen zijn genomen om spam en internefraude tegen te gaan. De volgende opties zijn niet meer beschikbaar voor niet betalende gebruikers: het sturen van vriendschapsverzoeken; groepschat; stemmen op Greenlight; Steam-recensies, Workshop-voorwerpen; Steam-verzamelkaarten; Steam-profiellevels; browser- en mobiele chat.

Eerste gameplaytrailer Mad Max onthuld

Ontwikkelaar Avalanche Studios heeft de eerste gameplaybeelden vrijgegeven van Mad Max. In de trailer is te zien hoe spelers hun auto kunnen upgraden. Ook toont de trailer melee-gevechten en delen van de open wereld. De Mad Max-game komt op 4 september uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit jaar gaat ook de vierde Mad Max-film Mad Max: Fury Road in première. De film met post-apocalyptische setting wordt geregisseerd en geproduceerd door George Miller. De film zal op 14 mei voor het eerst worden vertoond tijdens het 68e Cannes Film Festival op 14 May 2015. Het is de eerste film in de franchise sinds dertig jaar. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo toont uur aan Xenoblade Chronicles X-gameplay Sereen avonturenspel Submerged aangekondigd voor PlayStation 4
0

Reacties op: Het nieuws van de week: mods verkopen op Steam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.