Weekoverzicht

Deze week op Steam: Strafe, NBA Playgrounds en meer

Ook Birthdays: The Beginning, Human Fall Flat en Post Human W.A.R

Geschreven door Jacco Peek op
Tegenwoordig komt er een stortvloed van games uit op Steam: in 2016 alleen kwamen er al 4.207 uit en in 2017 lijkt dit niet te gaan veranderen. Als pc-gamer wordt het steeds lastiger om het koren van het kaf te scheiden, dus hebben wij een filter gemaakt van recente games die wellicht interessant zijn om naar te kijken. Deze week: Strafe, NBA Playgrounds en meer.

Birthdays: The Beginning - Prijs nog onbekend

Birthdays: The Beginning oogt als een game voor de allerkleinsten, maar is ook voor volwassenen een titel om in de gaten te houden. De game wordt namelijk ontwikkeld door Yasuhiro Wada, bedenker van onder andere Havest Moon en Story of Seasons. Birthdays bevat dan ook een aantal parallellen met deze games, maar geeft er ook een behoorlijke twist aan. Spelers krijgen namelijk de controle over een kubusvormige planeet waarop, afhankelijk van parameters als het klimaat, nieuwe levensvormen ontstaan. Al experimenterende met flora en fauna is het mogelijk om een unieke planeet met verscheidene soorten beesten te creëren en onderhouden.

Strafe - 19,99 euro

Strafe is een succesvol Kickstarter-project dat pretendeert het jaren '90-gevoel weer terug te brengen met Doom-achtige gameplay. Dit betekent snelle shooteractie, permanente schade en een hoop bloed op het scherm. Verder is Strafe is een roguelike first-person shooter waarin levels constant veranderen en spelers met meer dan dertig verschillende wapens groepen vijanden uit moeten blijven schakelen. De game wordt gemaakt door Pixel Titans en wordt uitgegeven door bekende indie-uitgever Devolver Digital.

Human Fall Flat - 14,99 euro

Naar aanleiding van de populariteit van Gang Beasts, komt No Brakes Games deze week met Human Fall Flat. De titels hebben namelijk gemeen dat ze wel heel onhandige mannetjes in de hoofdrol hebben die besturen als een drilpudding. Human Fall Flat draait echter om het oplossen van puzzels op een zo creatief mogelijke manier, terwijl spelers worstelen met de wet van de zwaartekracht. Dit levert een in potentie hilarische game op, die het proberen misschien wel waard is.

NBA Playgrounds - 19,99 euro

NBA Playgrounds moet de over-de-top stijl van NBA Jam en de losse basketbalsfeer van NBA Street combineren. Daarbij worden er diverse moderne en klassieke NBA-sterren in de game gepresenteerd. De game kan alleen gespeeld worden, maar bevat tevens een lokale en online multiplayer. Playgrounds moet volgens ontwikkelaar Saber Interactive makkelijk op te pakken zijn, maar toch genoeg uitdaging te bieden.

Post Human W.A.R. - 11,99 euro

Het is duizend jaar in de toekomst en in de mensheid is uitgestorven. Post Human W.A.R. neemt dit concept en laat zien welke groepen er zullen strijden om wat er is overgebleven van de aarde. Kies je als spelers de gemuteerde beesten, de oorlogsrobots, of de intelligente apen? In alle gevallen is het zaak om een goed leger op te stellen en gebruik te maken van de sterke en zwakke punten van het leger. Behalve alleen, kunnen spelers ook samen strijden om de overblijfselen van de planeet.

Dit artikel delen:

Lees meer

D.Va nu speelbaar in testomgeving Heroes of the Storm Risk of Rain 2 aangekondigd
0

Reacties op: Deze week op Steam: Strafe, NBA Playgrounds en meer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.