Weekoverzicht

Deze week op Steam: Vijf pc-games uitgelicht

Welke games komen er deze week uit?

Geschreven door Jacco Peek op
Tegenwoordig komt er een stortvloed van games uit op Steam: in 2016 alleen kwamen er al 4.207 uit en in 2017 lijkt dit niet te gaan veranderen. Als pc-gamer wordt het steeds lastiger om het koren van het kaf te scheiden, dus hebben wij een filter gemaakt van recente games die wellicht interessant zijn om naar te kijken.

Torment: Tides of Numenera - 44,99 euro

Torment: Tides of Numenera is een rpg die aanvoelt als Pillars of Eternity, maar gemaakt is door indie ontwikkelaar inXile Entertainment. In kleine, maar tientallen spelwerelden kunnen spelers gesprekken aangaan met vele npc's, die ieder een eigen verhaal hebben. In onze review vanRemco Beckerszegt hij dat de game bijna een literaire ervaring is met veel keuzevrijheid en diepgaande verhalen. Zonder meer een van de aanraders deze week.

Hollow Knight - 14,99 euro

De stijlvolle metroidvania staat al een tijdje op het netvlies van liefhebbers van dit genre, en deze week is hij verschenen op Steam. In de duistere wereld onder de stad Dirtmouth moeten spelers vechten tegen vele insecten, waaronder meer dan dertig eindbazen. De game biedt verschillende skills die aangeleerd moeten worden om de handgetekende wereld door te komen, wat vanwege de moeilijkheidsgraad best uitdagend kan zijn.

River City Ransom: Underground - 15,99 euro

Deze week verschijnt een port van een game uit 1989, namelijk: River City Ransom: Underground. Via een Kickstarter van Conactus Creative is de game na vele uitvoeringen op de NES, Game Boy Advance, Wii en 3DS nu ook beschikbaar voor pc. River City Ransom is een beat 'em up met meer dan vijfhonderd verschillende moves in een stad vol met vechters. Spelers moeten net als een rpg punten en geld verzamelen om meer moves vrij te spelen. Als extraatje kent de game naast de campaign ook online co-op en een deathmatch-modus.

Blackwake is nog in Early Access, maar nu wordt al duidelijk dat het gaat om een serieuzere versie van Rare's Sea of Thieves. De game draait vooral om gevechten, die online in crews van zestien man kunnen worden uitgevoerd op zee. In verschillende modi moeten spelers goed met elkaar communiceren om samen te werken en andere schepen naar de zeebodem te sturen. Deze herfst wordt de volledige release verwacht op Steam.

Stories Untold - 8,49 euro

Vorig jaar werd House Abandon gemaakt tijdens Ludum Dare, een game jam. Wegens succes heeft uitgever Devolver Digital het project uitgebracht om een bundel van vier text adventures uit te brengen onder de naam Stories Untold. In de game zelf wordt een horrorgame gespeeld in de jaren '80, zoals games toen nog gespeeld werden: met tekstinvoer. In alle vier de verhalen kunnen spelers wegkijken van de monitor, omdat in de omgeving angstaanjagende geluiden gehoord kunnen worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft komt met Netflix-achtige Xbox Game Pass Vacature: Content coördinator - Iets voor jou?
2

Reacties op: Deze week op Steam: Vijf pc-games uitgelicht

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • spreadthehate

  • 28 februari 2017 17:06
  Blackwake is echt een geweldige game!
  Nu al ruim 20 uur zitten spelen en vermaak mij er ontzettend goed mee.

  Het lijkt heel veel op Chivalry maar dan piraten setting.
  Vermoed dat Sea of Thieves nu zeer zeker een goede concurrent erbij heeft met Blackwake.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Swieb

  • 28 februari 2017 18:15
  @spreadthehate

  Klinkt goed, ik zet hem op m'n lijst. :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.