Weekoverzicht

Deze week op Steam: Vijf pc-games uitgelicht

Welke games zijn er deze week uit?

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Tegenwoordig komt er een stortvloed van games uit op Steam: in 2016 alleen kwamen er al 4.207 uit en in 2017 lijkt dit niet te gaan veranderen. Als pc-gamer wordt het steeds lastiger om het koren van het kaf te scheiden, dus hebben wij een filter gemaakt van recente games die wellicht interessant zijn om naar te kijken.

Ricochet Kills: Noir – 3,49 euro

Ricochet Kills: Noir is een puzzel-shooter met een minimalistische film noir-stijl. Spelers moeten hun kogels zo effectief mogelijk gebruiken om zo veel mogelijk doelwitten te elimineren, want ammunitie is schaars. Zoals de titel van de game doet vermoeden maken spelers gebruik van afketsende kogels. De game bevat 100 levels en wordt steeds moeilijker naarmate spelers verder komen.

Ded - Gratis

Gamers die op zoek zijn naar een shoot ‘em up-game hebben met Ded hun handen vol. Spelers kruipen in de rol van een Russische veteraan wiens kleindochter gekidnapt is en dochter en schoonzoon vermoord zijn. Met stukjes informatie over de ontvoerders moet de oorlogsveteraan er alles aan doen om zijn kleindochter te redden en de ontvoerders te vinden.

Deceit – 13,49 euro

De multiplayer first-person shooter Deceit stelt de intuïtie van gamers op de proef. In teams van zes worden spelers wakkergemaakt in een tehuis door een onbekend stem. Twee van de zes spelers zijn geïnfecteerd met een virus. De geïnfecteerde spelers proberen hun infectie te verdoezelen, terwijl de overige spelers moeten zien te overleven. Non-geïnfecteerde spelers moeten met anderen die ze vertrouwen samenwerken om erachter te komen wie geïnfecteerd is om deze personen meteen uit te schakelen, voordat het te laat is.

Lego Worlds – 14,99 euro

Na bijna twee jaar op Steam Early Acces uit te zijn is de game vanaf vandaag eindelijk in z’n volledigheid gelanceerd. Lego Worlds geeft spelers de mogelijkheid om alles te bouwen wat ze maar kunnen bedenken. De game bevat quests, waarmee gamers spelenderwijs alle functionaliteiten van de game onder de knie krijgen. Spelers reizen in hun ruimtevoertuig naar gigantische werelden waar ze quests kunnen voltooien op weg naar de titel van Master Builder. Lego Worlds laat spelers volledig hun gang gaan, nieuwe werelden ontdekken en zelfs creëren. Dit alles met passende humor waar de Lego-games en films om bekendstaan.

rooMaze – 1,79 euro

rooMaze is een first-person action-game met een aparte stijl. Met voxel graphics en procedureel gegenereerde levels heeft ontwikkelaar ChairKilling een unieke game neergezet, die aangedreven wordt door Unreal Engine 4. rooMaze speelt zich af in een enorme kerker en heeft een donkere sfeer en ongebruikelijk vechtsysteem. Twee kruisbogen in elk hand is daarom geheel normaal. Spelers kruipen in de ‘huid’ van een skelet en kunnen volledig hun eigen gang gaan in een wereld vol met geheimen en dodelijke vijanden.

Dit artikel delen:

Lees meer

De hoogtepunten van de Nintendo Switch-stream Nieuwe heroes in For Honor mogelijk uitgelekt
3

Reacties op: Deze week op Steam: Vijf pc-games uitgelicht

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • TheChief

  • 7 maart 2017 16:40
  Ricochet Kills: Noir ziet er erg origineel en uitdagend uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Remsporium

  • 7 maart 2017 17:52
  Blackwake de volgende ronde behandelen aub!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • spreadthehate

  • 7 maart 2017 18:09
  @Remsporium

  Hebben ze vorige week al gedaan ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.