Weekoverzicht

Deze week op Steam: Prey, de Blob, Tumbleseed en meer

Ook Pinstripe en Dragon Quest Heroes 2

Geschreven door Brian Artiles Govita op
Tegenwoordig komt er een stortvloed van games uit op Steam: in 2016 alleen kwamen er al 4.207 uit en in 2017 lijkt dit niet te gaan veranderen. Als pc-gamer wordt het steeds lastiger om het koren van het kaf te scheiden, dus hebben wij een filter gemaakt van recente games die wellicht interessant zijn om naar te kijken. Deze week: Prey, de Blob, Tumbleseed en meer.

Prey - 59,99 euro

Na een moeizaam ontwikkelproces is de game deze week eindelijk klaar om gelanceerd te worden. 5 mei kunnen spelers zich opmaken om op avontuur te gaan op het ruimtestation Talos I, dat wordt overrompeld door mysterieuze buitenaardse wezens. Als Morgan Yu gaan spelers op zoek naar hun verleden en ontdekken ze gaandeweg de duistere geheimen achter Talos I. Spelers die de game preorderen krijgen gratis het exclusieve Cosmonaut Shotgun Pack gratis. Ook is de demo al te downloaden op PlayStation 4 en Xbox One.

TumbleSeed

TumbleSeed is een bijzondere roguelike-game over het evenwicht van een zaadje op een gevaarlijke en altijd veranderende berg. TumbleSeed bestaat uit vijf procedureel gegenereerde levels en er zijn maar liefst dertig unieke vaardigheden vrij te spelen. Spelers moeten ervoor zorgen dat het zaadje niet in gevaar komt en sterker wordt op zijn weg omhoog door upgrades toe te passen. TumbleSeed is vanaf vandaag beschikbaar.

Pinstripe - 14,99 euro

Pinstripe is een adventuregame die niet alleen grafisch erg mooi is om te zien, maar ook emotioneel beladen. De game speelt zich af in Hell, waar ex-minister Teddy in het hiernamaals op zoek gaat naar zijn gekidnapte dochter, Bo. Langzaamaan worden de duistere geheimen van Teddy onthuld en uiteindelijk komt hij oog in oog te staan met zijn aartsvijand Mr. Pinstripe.

Dragon Quest Heroes 2 - 59,99 euro

Dragon Quest Heroes 2 is eindelijk uit op Steam en gaat verder waar Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below ophield en stelt spelers wederom in staat om op avontuur te gaan in een grote open wereld. Nieuw in Dragon Quest Heroes 2 is de mogelijkheid om met maximaal vier spelers hordes aan vijanden een kopje kleiner te maken in de multiplayer. Daarnaast zullen spelers verschillende bekende gezichten uit de serie terugzien plus vier nieuwe heroes. Binnenkort lees je de review op Gamer.nl.

De Blob - 19,99 euro

De Blob is al ruim acht jaar uit op iOS en Nintendo Wii, maar pc-gamers kunnen nu eindelijk aan de slag met de game van Nederlandse bodem. Het kwaadaardige I.N.K.T. Corporation heeft besloten dat kleur een misdaad is en zuigt om die reden alle kleur weg uit Chroma City. De Blob laat het hier niet bij zitten en gaat Chroma City redden door de stad weer kleurrijk te maken. De Steam-versie van de Blob bevat verbeterde textures en resolutie en kan zelfs met de Wiimote gespeeld worden op de pc.

De Blob

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe game Remedy wordt 'langdurige ervaring' in een nieuw universum Nieuwe gameplay van Crash Bandicoot N. Sane Trilogy toont Crash 2
0

Reacties op: Deze week op Steam: Prey, de Blob, Tumbleseed en meer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.