Weekoverzicht

Deze week op Steam: Lego City Undercover, Narcosis en meer

Stond je bibliotheek nog niet vol genoeg?

Geschreven door Jacco Peek op
Tegenwoordig komt er een stortvloed van games uit op Steam: in 2016 alleen kwamen er al 4.207 uit en in 2017 lijkt dit niet te gaan veranderen. Als pc-gamer wordt het steeds lastiger om het koren van het kaf te scheiden, dus hebben wij een filter gemaakt van recente games die wellicht interessant zijn om naar te kijken.

Lego City Undercover – 29,99 euro

Lego City Undercover was een van de eerste Wii U-games in 2013 en wordt ook wel de Lego-versie van GTA genoemd. In een grote stad nemen spelers de controle over Chase McCain, die undercover moet om de boze schurk Rex Fury te grazen te nemen. De gameplay speelt zich af op meer gefocuste plekken binnen de stad, en bestaat uit het oplossen van simpele puzzels en boeven in elkaar slaan. Het meest interessante aan de game is echter dat het zichzelf niet zo serieus neemt en constant verwijst naar bekende buddy copfilms en andere iconen uit actiefilms. De pc-versie van deze game is opgepoetst naar de standaarden van vandaag de dag en komt deze week uit.

Narcosis – 19,99 euro

Narcosis is afkomstig van indie-ontwikkelaar Honor Code, waarvan een deel van de medewerkers hebben bijgedragen aan Silent Hill. Deze survival-horrorgame heeft volgens de ontwikkelaar echter niets bovennatuurlijks, maar moet angst opwekken door de flora en fauna in de diepte van de zee. Als speler word je wakker in een antiek duikpak op de bodem van de zee, en is het enige doel om weer aan de oppervlakte te komen, voordat de zuurstof op is. Bij een laag zuurstofgehalte begint het personage steeds meer naar adem te happen, waardoor het moeilijker wordt om te coördineren, met een gruwelijke dood als gevolg.

Bob Squad Academy – 5,94 euro

Een trend van de laatste tijd is dat games spelers graag iets willen leren. Een aanzienlijke hoeveelheid games probeert programmeren aan de man te brengen, maar Bom Squad Academy geeft zowaar les in elektronica. Een interessante twist aan dit principe, is dat het spelers hun kunsten moeten uitproberen op een echte bom. Onder tijdsdruk moet de lading onschadelijk worden gemaakt, maar bij een cruciale fout ontploft de boel. Het eigenlijke doel van de game is om spelers stiekem toch iets te leren, maar dan op een leuke manier in de praktijk.

Guns of Icarus Alliance – 17,99 euro

De makers van Guns of Icarus Online komen deze week met de standalone dlc Guns of Icarus Allience. In deze online co-op PvP-game draait het om luchtschepen van anderen neerhalen. Tot zestien man kunnen op een luchtschip turrets plaatsen, kanonnen afvuren, onderdelen repareren en meer. Behalve deze behoorlijk actievolle gevechten tegen andere spelers, kunnen ook hordes van vijanden worden verslagen. Verder bevat de game geen verhaal, maar hebben de facties een boeiende achtergrond om uit te kiezen. Gamers die wachten op de co-op game Sea of Thieves, vinden in Guns of Icarus Allience wellicht een leuke zoethouder.

Serieus Sam VR: The First Encounter – 36,99 euro

De eerste Serious Sam VR werd door bezitters van de HTC Vive en Oculus Rift goed ontvangen, waardoor Devolver Digital een vervolg heeft uitbracht. In The First Encounter maak je gebruik van motion controls om met Sam in het rond te knallen met klassieke wapens. De vijftien grote levels in Egypte kunnen volledig in co-op worden gespeeld en de game ondersteunt zelfs een multiplayermodus tot zestien man. De game is gebouwd op pure schietactie en is waarschijnlijk een behoorlijk intense vr-ervaring.

Dit artikel delen:

Lees meer

AOC AGON AG251FZ review - Gamescherm met refreshrate van 240Hz Modder gebruikt Crysis-pak in GTA 5
1

Reacties op: Deze week op Steam: Lego City Undercover, Narcosis en meer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Cornish

    • 4 april 2017 14:23
    Had nog niet van Narcosis gehoord, maar dat filmpje wekt in elk geval mijn interesse. Van het weekend maar eens naar kijken.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.