Weekoverzicht

Deze week op Steam: Dawn of War 3, Outlast 2 en meer

Ook Little Nightmares, Sniper: Ghost Warrior 3 en What Remains of Edith Finch

Geschreven door Jacco Peek op
Tegenwoordig komt er een stortvloed van games uit op Steam: in 2016 alleen kwamen er al 4.207 uit en in 2017 lijkt dit niet te gaan veranderen. Als pc-gamer wordt het steeds lastiger om het koren van het kaf te scheiden, dus hebben wij een filter gemaakt van recente games die wellicht interessant zijn om naar te kijken.

What Remains of Edith Finch - 19,99 euro

In deze opmerkelijke game van The Unfinished Swan-ontwikkelaars Giant Sparrow, onderzoeken spelers vanuit een first-person perspectief het huis van de vervloekte Finch-familie. Edith Finch is de laatste overlevende probeert en te achterhalen waarom dit eigenlijk zo is. Elke kamer van het spookachtige huis vertelt een anders verhaal, zoals een meisje dat zonder eten naar bed wordt gestuurd of een baby die gewassen wordt in bad. Edith beleeft op deze manier de dood van elk familielid, die per geval unieke gameplay oplevert en het mysterie ontrafelt.

Lees ook de preview van Gamer.nl

Little Nightmares - 19,99 euro

Wie denkt dat schattige horrorgames niet bestaan, moet Little Nightmares in de gaten houden. Het even charmante als grimmige, schijnbaar door Tim Burton-films geïnspireerde uiterlijk van de game spreekt gelijk aan en mede door de visuele stijl voelt de game meteen ‘prettig fysiek’. In de gedaante van het dwergwezentje Six, getooid in een geel regenjasje, sluip je door de vele ruimtes van een enorm schip. Om je weg te kunnen vervolgen is het vooral een kwestie van objecten vastpakken, verslepen, gooien en beklimmen, terwijl je uit het zicht blijft van vijanden.

Lees ook de preview van Gamer.nl

Little Nightmares

Sniper: Ghost Warrior 3 - 49,99 euro

In Sniper Ghost Warrior 3 begeven spelers zich achter vijandelijke linies in Georgië, vlakbij de Russische grens. Met dit derde deel wil ontwikkelaar City Interactive afstappen van enkel sniperactie, maar legt de game meer de focus op schieten met automatische geweren en tactisch omgaan met explosieven. Het sluipen, snipen en het grovere geschut zijn nu drie aparte skills en perks, zodat er extra keuzevrijheid is. Elk level kan op verschillende manieren worden uitgespeeld, wat het saaie imago van snipergames in het algemeen moet verhelpen. Later wordt een multiplayer toegevoegd aan de game.

Lees ook de preview van Gamer.nl

Outlast 2 - 27,99 euro

Outlast was een spannende indie-horrorgame van Red Barrels die in 2013 verscheen op consoles en pc. Deze week verschijnt het langverwachte tweede deel waarin Blake Langermann en zij vrouw Flynn de hoofdrol spelen. Hun gedrevenheid om zaken tot op de bodem uit te zoeken heeft ze geleid tot de diepe woestijn van Arizona. Net als het vorige deel kunnen spelers zich enkel verstoppen of zo hard mogelijk wegrennen voor in dit geval de psychopaat Sullivan Knoth en zijn volgelingen.

Warhammer 40.000: Dawn of War 3 - 59,99 euro

Het derde deel in de Dawn of War-serie streeft ernaar om dieper en groter te zijn dan ooit. De game bevat drie facties: Orcs, Space Marines en Eldars, die elk hun eigen Giants hebben om het tij van de oorlog te kunnen doen keren. Daarnaast zijn Elites en Doctrine-skills vrij te spelen, die personages extra abilties geven. Behalve een uitgebreide campaign, zet Company of Heroes-ontwikkelaar Relic Entertainment in op de competitieve kant van Dawn of War. Multiplayerpotjes hebben een meer moba-achtige structuur en hebben minder overbodige animaties om de gameplay te stroomlijnen.

Wilbert noemde Dawn of War 3 in zijn review "de favoriet voor beste strategiegame van het jaar."

Dit artikel delen:

Lees meer

Update: Grote banner en teaser Call of Duty: WWII verschenen Resident Evil 7-uitbreiding uitgesteld
0

Reacties op: Deze week op Steam: Dawn of War 3, Outlast 2 en meer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.